ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

21/06/2013 ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ (ΚΕΔΔΕ)

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 

Δύο μόλις ημέρες μετά την παρακρατική επίθεση κάτω από το σπίτι του αγωνιστή συνδικαλιστή, εκ των ιδρυτικών μελών της ΚΕΔΔΕ, Ν. Γουρλά με τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του, σειρά είχε το αυτοκίνητο του δικηγόρου και μέλους της σ.ε. της ΚΕΔΔΕ Κώστα Παπαδάκη. Τα ξημερώματα της Πέμπτης και μόλις λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση της πρώτης εκδήλωσης της ΚΕΔΔΕ- στην οποία εισηγητής ήταν μεταξύ άλλων ο Κώστας Παπαδάκης- το αυτοκίνητό του υπέστη υλικές ζημιές με την θραύση του πίσω παρμπρίζ.

Η χρονική εγγύτητα των δύο αυτών επιθέσεων, σε συνδυασμό με τη σφραγίδα παρακράτους που φέρουν, δεν τις καθιστούν συμπτώσεις ή τυχαία περιστατικά. Προστίθενται σε μία διογκούμενη λίστα εκφοβιστικών ενεργειών, υβριστικών δημοσιευμάτων και ενοχλήσεων εναντίον προσώπων και πολιτικών χώρων (βλ. επίθεση φασιστών με την αναγραφή συνθημάτων έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ, απειλές κατά του δικηγόρου Γιάννη Ραχιώτη, στοχοποίηση και άλλων αγωνιστών μελών της Κίνησής μας από φασιστοειδή).

Πρόκειται για ενέργειες που μέσω της στοχοποίησης πρωτοπόρων αγωνιστών και πολιτικών χώρων στρέφονται ξεκάθαρα εναντίον του ίδιου του αγωνιζόμενου λαού, του λαϊκού και του εργατικού κινήματος. Ο προφανής στόχος είναι η τρομοκράτηση κάθε μαχόμενου ανθρώπου, η επιβολή του «νόμου της σιωπής» και η μετατροπή ολόκληρης της κοινωνίας σε ένα απέραντο νεκροταφείο όπου λόγο θα έχουν μόνο οι μνημονιακές διδαχές. (Το ίδιο μήνυμα δεν στέλνει το «μαύρο» της ΕΡΤ σε συνδυασμό με τη μονότονη πολυχρωμία των ιδιωτικών καναλιών που διατηρούνται με ζεστό χρήμα απ’ τις τράπεζες.

Η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας εφιστά την προσοχή σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο πολίτη ότι τέτοιου είδους περιστατικά καθόλου μεμονωμένα ή αναιτιολόγητα δεν είναι. Εκφράζουν κατ’ αρχήν με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο μία επικίνδυνη κλιμάκωση της ήδη εξελισσόμενης αντιδραστικής στρατηγικής του κράτους, των μεγάλων επιχειρηματικών συγκροτημάτων και της κυβέρνησης.

Οι δράστες των ενεργειών αυτών βρίσκουν στην ουσία κάλυψη στην ίδια την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έχει στην ημερήσια διάταξή της το τσάκισμα θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και λαϊκών κατακτήσεων. Η βάρβαρη αντιδημοκρατική πολιτική και οι εκφραστές της είναι αυτοί που ενθαρρύνουν και αξιοποιούν την παρακρατική βία.

Η βία του κράτους και των παρακρατικών μηχανισμών του θα εξουδετερωθεί με την άνοδο των μαζικών αγώνων, από την περιφρούρηση του ίδιου του κινήματος και από την ενίσχυση του μετώπου πάλης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες της εποχής μας.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς του κινήματος, τα συνδικάτα και κάθε πολίτη σε εγρήγορση για την πρόληψη και καταστολή φαινομένων παρακρατικής και φασιστικής βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου