ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Eργασιακές ειδήσεις σε περίληψη

-Απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι σε "κοινωφελή" προγράμματα στην Κοζάνη, από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ. Η σύμβαση τελείωσε από το Μάρτιο και οι υπεύθυνοι λένε πως θα τους δώσουν τα οφειλόμενα το Σεπτέμβριο.

-Σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι στη "Δωδώνη", την περασμένη Τετάρτη εισέβαλαν στο εργοστάσιο και πήραν μόνο υποσχέσεις πως ΘΑ πληρωθούν κάποτε, αφού εισπράττουν αραιά και πότε ποσά της τάξης των 100-200 €. Την επόμενη βδομάδα θα μπουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

-Μήνυση κατέθεσε η ΟΛΜΕ κατά παντός υπευθύνου για τις λίστες εκπαιδευτικών, που δημοσιοποιήθηκαν πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος. Δημοσιεύματα αστικών μέσων λένε πως 2.500 θα απολυθούν τη Δευτέρα.

-40% αδήλωτη και "μαύρη" εργασία λένε πως βρήκαν οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ σε όσες επιχειρήσεις έλεγξαν τους τελευταίους μήνες.

-Στη Μανωλάδα, 120 μετανάστες εργάτες, που οι μπάτσοι "προστατεύουν" από απέλαση λόγω των γνωστών επεισοδίων, καταγγέλλουν πως επί μήνες δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Εξακολουθούν να μένουν στα ίδια άθλια παραπήγματα και χωρίς χρήματα. Η ΔΕΗ τους είπε "να μιλήσουν με τους εργοδότες τους".

-Στην τράπεζα Πειραιώς βάλανε μπροστά πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους. Ακόμη δεν ειναι ξεκαθαρισμένο πως, αλλά όλες οι τράπεζες θα συρρικνώσουν το δίκτυο υποκαταστημάτων τους κατά 25% με ανάλογες μειώσεις προσωπικού.

-Μετά από 3 μήνες απεργία στο "Βουγιουκλάκειο"θεραπευτήριο οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δικαστικά και θα εισπράξουν τις οφειλόμενες αποδοχές 8 μηνών. Σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

-3 μήνες προθεσμία έδωσε το κράτος στις περιφέρειες για να αποφασίσουν ποιές Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

-Ο σκηνοθέτης Γιώργος Μπακόλας παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών επειδή τοποθετήθηκε δημόσια ενάντια στο λουκέτο στην ΕΡΤ.

-Στη Θάσο, κάτοικοι έδιωξαν αντιπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ που πήγε στο δημοτικό μέγαρο για να κανονίσει τα διαδικαστικά για την πώληση δύο παραλιών του νησιού.

-Ακαρπη και η δεύτερη συνάντηση του ΣΕΒ με σωματεία από τρόφιμα, ποτά και γαλακτοκομικά, για τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Τα αφεντικά χρονοτριβούν λέγοντας πως δεν μελέτησαν τις προτάσεις των εργαζομένων, χωρίς να παρουσιάσουν δική τους πρόταση και επιχειρούν να σπάσουν τις συμβάσεις σε πολλές επιμέρους και ανάλογα με το αντικείμενο. Η προηγούμενη συνάντηση που τέθηκαν οι διεκδικήσεις και προτάσεις των εργαζομένων έγινε τον Απρίλιο.

-Εργαζόμενος ηλεκτρολόγος του δήμου Κέρκυρας σκοτώθηκε πάνω στο μεροκάματο, έπεσε από σκάλα και ύψος 6 μέτρων δουλεύοντας σε κολώνα της ΔΕΗ.

-Παραμένουν στα κτίρια της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι, μετά από συνελεύσεις που έγιναν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η εξουσία δια του βρωμο-Καψή επιχειρεί να τους διασπάσει ανακοινώνοντας 500+1500 προσλήψεις μέσω αιτήσεων στο διαδίκτυο, ενώ έχει λήξει και η προθεσμία που έδωσε για εκκένωση των κτιρίων.


Για περισσότερα δείτε και στο https://ergasiakodeltio.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου