ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ένα Κοκαλάκι Στους Φτωχούς, Ένα Ψηφαλάκι Στους Απατεώνες

Της Τασίας Σταματοπούλου*

Συνωστίζονται οι ''δικαιούχοι'' του ''κοινωνικού μερίσματος'' στα φοροτεχνικά γραφεία και στο διαδίκτυο για να πάρουν το κοκαλάκι που τους πετάει η κυβέρνηση ενόψει των εκλογών.

Καθημερινά τα υποτελή ΜΜΕ διαφημίζουν την ευεργεσία των κρατούντων στους υπηκόους ενώ δεν παραλείπουν για να υποδαυλίσουν την αγανάκτηση των φτωχών πως και πλούσιοι και έχοντες ζητούν μερίδιο από το κοκαλάκι.[Υπάρχουν και αυτά τα περιστατικά αλλά δεν είναι το κύριο].

Πρόκειται για μια τεράστια απάτη σε βάρος των εξαθλιωμένων. Όταν οι μακροχρόνια άνεργοι δεν θα ωφεληθούν, ενώ οι έχοντες ένα σπιτάκι [υπερτιμημένο ,με τιμές που δεν ισχύουν πια στην αγορά] θεωρούνται προνομιούχοι και δεν λαμβάνουν το ''κοινωνικό μέρισμα''. Όπως και ανάπηροι που είναι φιλοξενούμενοι, λες και μπορούσαν να μένουν μόνοι τους..Τέτοια απάτη.


Μαζί με το κοκαλάκι οι ανάλγητοι ''προσφέρουν'' και ''λύσεις'' για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν ο,τι κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Αφού δεν μπορούν ούτε να πουλήσουν για να ζήσουν προσφέρεται το κράτος να τους τα πάρει έναντι φόρων.
Στενάζει η ελληνική οικογένεια από τα παντός είδους χρέη και η ''λύση'' προσφέρεται'' στο πιάτο .Δώστε τα σπίτια σας και ξεχρεώστε..Το είχε πει πρώτος με θράσος ο υιός Βαρβιτσιώτης , μοσχαναθρεμμένος , και προορισμένος από κούνια να μας κυβερνήσει κι αυτός ...

Κι αφού τα σπίτια δεν εδέησαν να τα πάρουν οι κομμουνιστές ,κατά το παλιό τροπάριο, τα παίρνει ,με τον ένα η τον άλλο τρόπο το κράτος ...

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει παιχνίδια εν ου παικτοίς στο βωμό της ψηφοθηρίας. Και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ. Για την πατρίδα , για το λαό κοκαλάκια και λόγια .

Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο λαός δεν κινητοποιείται ,δεν αντιδρά .Γιατί η εξαθλίωση και η απόγνωση δεν είναι καλός σύμβουλος .Γιατί δεν βλέπει φως. Γιατί διαπαιδαγωγήθηκε και βολεύτηκε με την ανάθεση της τύχης του σε κάποιον σωτήρα .Και , δυστυχώς αυτό καλλιεργείται και τώρα με το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ [στον οποίο πολλοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους] ''ψηφίζουμε και τελειώνουμε''.....

Το ΣΧΕΔΙΟ Β κόντρα στο ρεύμα λέει τις σκληρές αλήθειες . Κόντρα στη μικροπολιτική και την ψηφοθηρία .Για την αποκάλυψη των αναντίστοιχων με τις τραγικές περιστάσεις κάθε είδους ψεύτικων υποσχέσεων και φρούδων ελπίδων για λαό.

*Η Τασία Σταματοπούλου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β

Πηγή : Σχέδιο Β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου