ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Στήριξης Στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου θα γίνουν σε περίοδο έντασης της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ και συνέχισης της πολύπλευρης κρίσης του συστήματος. Επίθεσης που συνεχώς διευρύνεται σε μέτωπα και βάθος και επιδεινώνει δραματικά την κοινωνική κατάσταση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 30%, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται έως και 50%, σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα, διαλύονται δημόσια αγαθά όπως υγεία, παιδεία και κρατικές υποδομές ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης αντιμετωπίζεται με την βία και την καταστολή και διαδηλώσεις απαγορεύονται . Εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η οικονομική ιδεολογική και μιντιακή βία και με σταθερά βήματα διαμορφώνεται μια κατάσταση κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.Αυτή η πολιτική τροφοδοτεί και στηρίζει την άνοδο των ρατσιστικών-φασιστικών ιδεών και την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

Μεγάλο μέρος της πολιτικής αυτής υλοποιείται από το τοπικό κράτος, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι οποίοι είναι στην ουσία αυτοί που εφαρμόζουν τα μνημόνια στις τοπικές κοινωνίες, σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της ΕΕ.

Αν και μας έλεγαν ότι όλα τα κάνουν για «να μειώσουν το χρέος», το ελληνικό χρέος εκτινάχτηκε στο 190% του ΑΕΠ. Το «πρωτογενές πλεόνασμα» απ’ όπου ετοιμάζεται να μοιράσει τα ψηφοθηρικά του ψίχουλα ο Σαμαράς είναι προϊόν ληστείας του εισοδήματος και της ίδιας μας της ζωής. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκεται σε κρίση και αποσταθεροποίηση, παρ’ όλη την πανκινητοποίηση για τη στήριξή της από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου με αποκορύφωμα την επίσκεψη Μέρκελ. Το σκάνδαλο Μπαλτάκου δείχνει την εκ βαθέων σχέση κυβέρνησης- Χρυσής Αυγής. Εξηγείται η για χρόνια ασυλία της φασιστικής, εγκληματικής οργάνωσης αλλά και οι πολιτικές και ιδεολογικές συγγένειες του ίδιου του Σαμαρά.

Σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη εμφανίζονται αγώνες με νέα χαρακτηριστικά διάρκειας και αποφασιστικότητας από το εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα. Στο εργατικό κίνημα έχουμε τους αγώνες στην Χαλυβουργεία, την ΕΡΤ, τον ΕΟΠΠΥ, στις συγκοινωνίες, το Μετρό, την εκπαίδευση και την υγεία και σε μια σειρά άλλους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, αγώνες που ξεπερνούν την εργοδοτική-κυβερνητική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αγώνες που παρά τη συνολική αδυναμία του εργατικού και λαϊκού κινήματος για νίκες-ανασχέσεις-ανατροπές δείχνουν έναν δρόμο με στοιχεία την κλιμάκωση των αγώνων, το συντονισμό των κλάδων, την γενίκευση και πολιτικοποίηση των αιτημάτων, το πέρασμα τους στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, κόντρα στους συμβιβασμούς των ηγεσιών.

Το μήνυμα που θα στείλουν αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμο για το αν θα συνεχιστεί ο καταστροφικός για το λαό δρόμος της συνέχισης της επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ , των μνημονίων, του αυταρχισμού, ή θα ανοίξει ο δρόμος για την εργατική αντεπίθεση, για μια έξοδο από την κρίση στην υπηρεσία των αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Σε όλη αυτή την περίοδο, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους κατοίκους του Περιστερίου ενάντια στην υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και τη λεηλασία του κεφαλαίου ,μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής ενάντια στην επίθεση από κυβέρνηση και εργοδοσία στα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Έδωσε μάχες και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές της δημοτικής αρχής, μετέφερε τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και κατοίκων, συμπαραστάθηκε στα αιτήματά τους, αποκάλυψε τις διαπλοκές και τους σχεδιασμούς ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου δηλώνει ότι με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και για όλους τους παραπάνω λόγους θα στηρίξει και θα ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις της την κάθοδο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, που θα πάρει μέρος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Πάνο Παπανικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου