ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συμπαράσταση Στον Ουκρανικό Λαό. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Στα Γραφεία της ΕΕ, Τρίτη 6/5/2014, στις 6 μ.μ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό και η στυγνή δολοφονία 38 διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής της ουκρανικής κυβέρνησης και τους φασίστες του "δεξιού τομέα" σπρώχνει την πολύπαθη αυτή χώρα πιο βαθιά στον εμφύλιο πόλεμο.


Η ΕΕ και οι Αμερικάνοι (που πλασάρονται από τον Σαμαρά σαν λιμάνι σταθερότητας), επέβαλλαν πραξικοπηματικά στο λαό της Ουκρανίας την φασιστική κυβέρνηση των τραπεζιτών και του ΔΝΤ, καπηλευόμενοι τη δίκαια εξέγερση του ενάντια στο προηγούμενο διεφθαρμένο καθεστώς, με στόχο να διευρύνουν την επιρροή τους και τα πεδία των επενδύσεών τους. Επιχειρείται μια τεράστια αντιδραστική αναδιάρθρωση και επίθεση στα εργατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα (η πρώτη απόφαση της κυβέρνησης ήταν η υπαγωγή στο ΔΝΤ) και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Η φασιστική αυτή κυβέρνηση με στρατό, αστυνομία, αλλά κυρίως με ένοπλα φασιστικά τάγματα εφόδου, αιματοκυλά τον ουκρανικό λαό που αντιστέκεται.

Καμιά αυταπάτη ότι τη λύση μπορεί να δώσει η «ανάθεση» της σωτηρίας της εργατικής τάξης και του λαού της Ουκρανίας σε μια άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, σαν την Ρωσία του Πούτιν, που με τη σειρά της θα χρησιμοποιήσει τη λαϊκή εξέγερση για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Μόνο η διεθνιστική ενότητα των εργατών ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση, τους ολιγάρχες και τους κάθε είδους "προστάτες" μπορεί να αποτρέψει τον εμφύλιο πόλεμο, να προστατέψει τις εργατικές κατακτήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα, να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των λαών.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ Η ΕΜΜΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Πηγή : antarsya

3 σχόλια:

  1. Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

    Τα φασιστικά τάγματα εφόδου των εκπαιδευμένων δολοφόνων, που τους περιφέρει από πόλη σε πόλη το υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου, προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες. Με τον οργανωμένο εμπρησμό του κτιρίου της Βουλής των συνδικάτων στην Οδησσό την Παρασκευή οι νεκροί ξεπέρασαν τους 40 και οι τραυματίες του 130. Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα με τη γενικευμένη ένοπλη στρατιωτική επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον των εξεγερμένων, τη συγκέντρωση Νατοϊκών δυνάμεων στην Πολωνία και τις Βαλτικές και τη διενέργεια νατοϊκών γυμνασίων, που οδηγεί σε ανάλογες αμυντικές κινήσεις της Ρωσίας στην περιοχή, καθώς και τα κλιμακούμενα πακέτα οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσία που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ και προωθούν από κοινού με τη γερμανική Ε.Ε.

    Η δήλωση του απεσταλμένου της Ρωσίας στον ΟΗΕ πως «η δύση έχει κόψει κάθε πιθανότητα ειρηνικής λύσης στο ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης, με το να στηρίζει τις αρχές του Κιέβου και την καταστολή που ασκούν», αποκαλύπτει το δραματικό και επικίνδυνο, για την ειρήνη και τους λαούς, χαρακτήρα που παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

    Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συμπαραστέκεται στον αγώνα των εξεγερμένων για τη συντριβή του νεοφασισμού. Καταδικάζει κάθε πολιτική περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού.

    Καταγγέλλει τα σχέδια απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών και άλλων αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων.

    Καταδικάζει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές, τη στήριξη της εθνικιστικής κυβέρνησης που λαμβάνει χώρα καθώς και την επιλογή της όξυνσης στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους ακόμη και ενός υπερτοπικού πολέμου με ανυπολόγιστες καταστροφές.

    Η Αριστερά οφείλει να πει αυτά που καιρό τώρα αποσιωπούνται.

    Ο μοναδικά αναγκαίος αγώνας για την απαγκίστρωση από τα δεσμά των Ευρωενωσιακών και Νατοϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και σχηματισμών καθώς και για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, αποκτά νόημα - η ίδια η εργατική τάξη υψώνεται σε τάξη για τον εαυτό της - όταν ο συλλογικός αυτός αγώνας εμπνέεται αδιαχώριστα και αδιάκοπα από το όραμα και τα ιδανικά μιας άλλης κοινωνίας με δικαιοσύνη, ισότητα, αλληλεγγύη. Από την αναγκαιότητα και το σκοπό της κοινωνικής χειραφέτησης, της επανάστασης και του κομμουνισμού του 21ου αιώνα που καθώς αναδύονται από το κίνημα και λειτουργούν ως ρυθμιστική στρατηγική, επιτρέπουν - εν αντιθέσει προς τις χωρίς αρχές πολιτικές, τις αποσπασματικές δράσεις ή τον αυτοπεριορισμό στο μικρότερο κακό και στους ανάλογους προστάτες, - να προσδιορίσει τι μας φέρνει πιο κοντά στη δυνατότητα «να ζει ανθρώπινα ο άνθρωπος στον 21ο αιώνα». Οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς στη χώρα μας οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην έκφραση και οργάνωση της αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο, ενάντια στο καθεστώς των φιλελεύθερων/Ναζί του Κιέβου, Ουκρανικό Λαό, στους εκατοντάδες αντιφασίστες ελληνικής καταγωγής που δρουν ανάμεσα του.

    ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 4/5/201

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΕΚ - Τροτσκιστές

    Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα εκφράζει την οργή του για τη μαζική δολοφονία αγωνιστών, από τους Ναζιστές στην Οδησσό της Ουκρανίας, την επαύριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που «γιορτάστηκε» με την κάθοδο εκατομμυρίων προλεταρίων στους δρόμους όλου του πλανήτη. Τότε επέλεξε η αμερικανοκίνητη «κυβέρνηση» του Κιέβου, με εμπροσθοφυλακή τους Ναζί του Δεξιού Τομέα, να αιματοκυλίσει την προλεταριακή εξέγερση.


    Η φρίκη και η ναζιστική τρομοκρατία της 2 Μαΐου του 2014, συγκρίνεται μόνο με τα εγκλήματα των Μπαντερικών προγόνων τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από 40 άνθρωποι, κάηκαν ζωντανοί, πέθαναν από ασφυξία, ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, όταν οι Ναζί επιτέθηκαν και πυρπόλησαν το «Σπίτι των Συνδικάτων» στο οποίο βρισκόντουσαν. Είχαν προηγηθεί πογκρόμ και θανατηφόρες συγκρούσεις στους δρόμους της Οδησσού, καθώς και εμπρησμός της αντικυβερνητικής κατασκήνωσης στην πλατεία Κουλίκοβο Πόλιε. Ανάμεσα στους νεκρούς, κι ο Αντρέι Μπραζέφσκι, μέλος της αριστερής οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας), που απανθρακώθηκε αμυνόμενος στις μολότοφ και στους πυροβολισμούς των Ναζί.
    Αλλά αν οι Μπαντερικοί φασίστες είναι το «μακρύ χέρι» της αντεπανάστασης που προσπαθεί να καταπνίξει την προλεταριακή, επαναστατική εξέγερση της εργατικής τάξης στην Ουκρανία, ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος είναι η δοτή από ΗΠΑ και ΕΕ, ψευτο-κυβέρνηση του Κιέβου, οι ίδιοι οι αδίστακτοι Ιμπεριαλιστές, αλλά και το σύνολο των αστικών ΜΜΕ διεθνώς, που συγκαλύπτουν την ναζιστική θηριωδία, κάνοντας λόγο για «ειρηνική διαδήλωση» που δέχτηκε επίθεση από τους «φιλορώσους» και «αυτονομιστές», όπως αυθαίρετα ονομάζουν όλους τους εξεγερμένους προλετάριους της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας. Ηθικοί αυτουργοί είναι κι όσοι αναγνωρίζουν και συνομιλούν τους εγκληματίες του Κιέβου, μεταξύ των οποίων κι η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που προεδρεύει στην Ιμπεριαλιστική Ε.Ε.


    Στην πραγματικότητα, αυτό που όλοι οι παραπάνω τρέμουν, είναι η επαναστατική δυναμική της εργατικής τάξης που τώρα ξεδιπλώνεται και επεκτείνεται από τα προλεταριακά κέντρα της Ανατολικής Ουκρανίας (Σλαβιάνσκ, Ντονέτσκ κλπ.) στην Νότια Ουκρανία (Οδησσός), και δεν έχει καμφθεί παρά την καταστολή των «φιλελεύθερων» του Κιέβου, των φασιστών συμμάχων τους, αλλά και την εγκατάλειψή τους από το Ρωσικό κράτος και το «άδειασμα» τους με τη συμφωνία της Γενεύης. Τρέμουν γιατί οι Ουκρανοί εργάτες μάχονται και πεθαίνουν, κραδαίνοντας τα σύμβολα του Κόκκινου Οκτώβρη και τραγουδώντας τον ύμνο της Σοβιετικής Ένωσης!


    Τιμή στους μάρτυρες της προλεταριακής εξέγερσης της Ουκρανικής εργατικής τάξης! Έξω οι Ιμπεριαλιστές από την Ουκρανία! Η εκδίκηση μας θα είναι η ίδια η παγκόσμια επανάσταση, για μια ενιαία ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ουκρανία, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης, χωρίς φασίστες, χωρίς πολέμους, χωρίς αφεντικά!


    Αθήνα 4/5/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία [2/5/2014]
    02/05/14
    Η κλιμάκωση της βίας και της καταστολής από την πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, σε βάρος του λαού στην Ανατολική Ουκρανία και άλλες περιοχές, αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, στηρίζουν την εθνικιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και άλλες φασιστικές δυνάμεις.

    Η επιλογή της όξυνσης, με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων, τις κυρώσεις και τις νέες μεθοδεύσεις για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και του Κόμματος των Περιοχών, ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και αυξάνει τους κινδύνους ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με ανυπολόγιστα θύματα και καταστροφές.

    Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία και κάθε προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων του ουκρανικού λαού και απαγόρευσης της δράσης των κομμουνιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή