ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου : Ποιά Αριστερά Θέλουμε ; "Το Κριτήριο Της Χαβούζας"



Ποιά Αριστερά θέλουμε ; «ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΒΟΥΖΑΣ»

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου των κοινωνικών κινημάτων και της αριστεράς υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και συζήτηση εν όψει τριπλής εκλογικής αναμέτρησης. Σε ποιά πτέρυγα της αριστεράς πρέπει να εμπιστευτούμε αυτήν τη φορά την ψήφο μας ;

Ο κόσμος του αγώνα είναι με το δίκιο του πολύ δύσπιστος στα παχιά λόγια. Απαιτεί συνέπεια στην πράξη και στη δράση, όχι στην φράση. Το ερώτημα είναι όλοι αυτοί που τώρα με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια, τι κάνουν στην πραγματικότητα όταν στριμώχνονται από την πίεση του αντίπαλου. Ενός αντίπαλου ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ που χρησιμοποιεί κάθε ψέμα, κάθε εκβιασμό, κάθε απειλή προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα και μικρότερα καπιταλιστικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω του. Τόσο σε επίπεδο χώρας με τα αρχιλαμόγια των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων που στηρίζουν την χούντα κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ επειδή τρώνε με χρυσά κουτάλια σε βάρος της λαϊκής δυστυχίας, όσο και σε επίπεδο περιφερειών και δήμων με τα ίδια και κάποια άλλα λαμόγια μεγαλοεργολάβους να κάνουν ... "πάρτι" με την βοήθεια καθεστωτικών δημαρχαίων και περιφερειαρχών.

Μια διδακτική ιστορία από το Περιστέρι λοιπόν ... Πριν λίγα χρόνια, έκπληκτοι οι κάτοικοι στις γειτονιές γύρω από το Άλσος διαπίστωσαν πως η δημοτική αρχή Παχατουρίδη είχε αιφνιδιαστικά ξεκινήσει την λειτουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην καρδιά της πόλης, μια κανονική βρωμερή χαβούζα σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, που προκαλούσε δυσωδία και επιδρομές εντόμων, γλάρων και αρουραίων στην περιοχή. Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και οργανώθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις με πρωταγωνιστικό τον ρόλο της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. Η δημοτική αρχή αναγκάστηκε προσωρινά να διακόψει την λειτουργία του ΣΜΑ. Γι αυτό δήμαρχος και αντιδημαρχαίοι έβαλαν μπρος τα μεγάλα μέσα. Έκαναν βρώμικη προπαγάνδα στους εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου, εκβιάζοντάς τους πως αν δεν ξαναλειτουργήσει η χαβούζα μέσα στο Άλσος, δεν θα ... πληρωθούν υπερωρίες ! Μάλιστα, μια ομάδα εργαζομένων κατάλληλα "φυτιλιασμένη" από τους δημοτικούς εργοδότες, ήρθε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν ένα χρόνο περίπου να ζητήσει την επαναλειτουργία του ΣΜΑ ! Η συνεδρίαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου όλως τυχαίως είχε οριστεί λίγες βδομάδες πριν από αρχαιρεσίες στο Σωματείο εργαζομένων του δήμου. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου διά της δημοτικής συμβούλου Αντωνίας Αθανασοπούλου - Βαφειάδου, είχε καλέσει τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν στους αισχρούς εκβιασμούς της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη και να μην δεχτούν την εξαγορά των υπερωριών για την λειτουργία της χαβούζας.Έκπληκτοι όμως οι εκπρόσωποι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου ήρθαμε τότε αντιμέτωποι με την ειρωνεία των υπεύθυνων αντιδημάρχων, που έλεγαν χαρακτηριστικά "όλη η άλλη αριστερά έχει πειστεί να κάνει πίσω, μόνοι σας θα μείνετε". Πραγματικά, δυστυχώς διαπιστώσαμε αμέσως πως οι πιέσεις και τα παρασκήνια είχαν αποδώσει ... Η μεν δημοτική παράταξη του ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της επαναλειτουργίας της χαβούζας (Τημπλαλέξης), η δε του ΣΥΡΙΖΑ κρύφτηκαν από την ψηφοφορία. Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ και οι ... "πράσινοι αντάρτες" του Κελάφα ψήφισαν υπέρ της επαναλειτουργίας του ΣΜΑ ... "υπό όρους". Μόνο η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου παρέμεινε συνεπής μέχρι το τέλος στο πλευρό των κατοίκων και της προστασίας της δημόσιας υγείας, ψηφίζοντας πάλι "όχι". Γρήγορα, δυστυχώς ο Παχατουρίδης και η κυβέρνηση εξαργύρωσαν την επαίσχυντη συναίνεση των ηγεσιών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Με φωτογραφική διάταξη σε μνημονιακό πολυνομοσχέδιο κατοχυρώθηκε η παράταση της λειτουργίας του ΣΜΑ στο Άλσος για πέντε ακόμα χρόνια, και η χαβούζα ξανάνοιξε ...

Το θέμα αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για την ασυνέπεια στην πράξη των ηγεσιών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί ο ένας (ΣΥΡΙΖΑ) να θέλει να παρουσιάσει την επερχόμενη τριπλή εκλογική μάχη σαν ... τιτανομαχία με δύο μονομάχους, το «φως ενάντια στο σκότος» κλπ, στο όνομα της οποίας επιτρέπονται συνεργασίες όχι μόνο με ρετάλια της Χ. Τρικούπη αλλά ακόμα και με το ... ΛΑΟΣ όπως έγινε πρόσφατα με την ένταξη του Θ. Βαθιώτη και των συνεργατών του στον συνδυασμό Κουγιουμτζή. Μπορεί ο άλλος (ΚΚΕ) να ορκίζεται στο όνομα της "πολιτικής καθαρότητας" με άρνηση κάθε κοινής δράσης και ακατάσχετο καθημερινό υβρεολόγιο ενάντια στους άλλους αριστερούς. Όμως και οι δύο, στην πρώτη κρίσιμη στιγμή, με την παραμικρή πίεση, υποχωρούν άτακτα μπροστά στις καθεστωτικές δυνάμεις εγκαταλείποντας ακόμα και τα προσχήματα ... Και αφού είχαν τέτοια στάση σε ένα σοβαρό πλην όμως τοπικό θέμα, μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι έχει να γίνει σε κεντρικά πολιτικά θέματα της ταξικής πάλης. Άλλωστε ήδη και οι δύο αποφεύγουν συστηματικά τις κρίσιμες πολιτικές συγκρούσεις. Ο μεν ένας (ΣΥΡΙΖΑ) στο όνομα του "υπέρ πάντων" επερχόμενου κυβερνητισμού για να μην φοβηθούν οι "νοικοκυραίοι", ο δε άλλος (ΚΚΕ) στο όνομα της δήθεν ματαιότητας κάθε σημερινού αγώνα για την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων, αφού "έτσι και αλλιώς καπιταλισμό θα έχουμε"...

Η μόνη συνεπής ψήφος υπέρ της εκπροσώπησης των δικαιωμάτων της λαϊκής πλειοψηφίας είναι η ψήφος ενίσχυσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς της ρήξης, της ανατροπής και των κοινωνικών αγώνων.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου παρούσα στην πρώτη γραμμή σε όλες τις μάχες, από τους εργατικούς αγώνες ενάντια στην φτωχοποίηση των μνημονίων μέχρι τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την χαβούζα, μέχρι την αμείλικτη αντιφασιστική πάλη και μέχρι την εξέγερση της νεολαίας μετά τον άδικο θάνατο του άτυχου άνεργου νέου πέρσι για ένα εισιτήριο τρόλεϋ, αποτελεί στην πράξη και όχι στα λόγια επιλογή συνέπειας.


Για να είναι δυνατή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο η φωνή "αυτών που δεν έχουν φωνή" στα κρατικά όργανα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ, η δική μας φωνή, των Περιστεριωτών που αποτελούμε την συντριπτική πλειοψηφία, που βλέπουμε καθημερινά τις γειτονιές μας να γίνονται όλο και πιο αβίωτες, που βλέπουμε καθημερινά τις ζωές μας να καταστρέφονται από την ανεργία, τις απολύσεις, τα λουκέτα, την φτωχοποίηση συντάξεων και μισθών, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια, την ακρίβεια, την κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας και υγείας.
Για να δυναμώνει συνολικά η αγωνιστική στάση χειραφέτησης στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους νέους, στις γειτονιές ενάντια στην στάση υποταγής που προσπαθούν να επιβάλουν οι καθεστωτικές δυνάμεις δυστυχώς με την βοήθεια της υποχωρητικής στάσης των κοινοβουλευτικών αριστερών ηγεσιών.
Για να γίνει η λαϊκή οργή μια ελπιδοφόρα και καθαρτήρια εξεγερτική θύελλα που θα σαρώσει τόσο τα μνημόνια μαζί με τους προτέκτορες της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσο και τα λαμόγια του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου που στηρίζουν την απάνθρωπη πολιτική εξαθλίωσης του λαού.



Στις 18 Μάη ψηφίζουμε – στηρίζουμε

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου