ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Πάμε με ψήφο οργής, αγώνα και ελπίδας

Γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά

Λίγες ώρες μένουν ακόμα για το άνοιγμα της κάλπης, όπου ο καθένας/καθεμιά μας θα αποτυπώσει- εκφράσει σε «μια στιγμή», κάτι που θα μας καθορίσει για χρόνια ίσως.
Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής αριστεράς, οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ύστερα από μια πολύχρονη, συστηματική, ανυποχώρητη και μαχητική πορεία στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, μαζί και μέσα στα μαζικά κινήματα, πέτυχαν και στο θεσμικό-εκλογικό επίπεδο μια σοβαρή καταγραφή, της τάξης του 2.46% - 128.000 ψήφους στις περιφερειακές εκλογές.
Ακριβώς και γι΄αυτό το λόγο φαίνεται, ότι εντείνεται η προπαγάνδα κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ περί «χαμένης ψήφου», με άμεσο, έμμεσο, κομψό ή χονδροειδή τρόπο, από τα κόμματα της καθεστωτικής αριστεράς.


Γιατί άραγε;
Και είναι όντως χαμένη η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αύριο;
Το σίγουρο είναι, ότι αντιλαμβάνονται, ότι έχει σπάσει πλέον το μονοπώλιο της εκπροσώπησης και ταύτισης του κόσμου και συλλήβδην των ιδεών της αριστεράς με ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ (και αυτό φοβίζει!).
Γιατί αντιλαμβάνονται (και ορθά), ότι η απώλεια
ψήφων προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν είναι απλά
ποσοτική, αλλά έχει στρατηγικό πρόσημο!


Γιατί οι 128.000 χιλιάδες αυτοί άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και γνωρίζουν και θέλουν και επιλέγουν συνειδητά τον άλλο δρόμο, αυτόν της ρήξης και της ανατροπής, που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Και τον επιλέγουν για τώρα!


Με πλήρη επίγνωση, ότι οι εκλογές από μόνες τους, χωρίς την ύπαρξη ζωντανών, μαχητικών μαζικών κινημάτων, δεν αλλάζουν τον κόσμο, αλλά αποτελούν μια στιγμή και μόνο, μια ακόμα πίστα αγώνα, στην μάχη για τον κοινωνικό μετασχηματισμό, τον κομμουνισμό, την αταξική κοινωνία.
Πάμε αύριο με ψήφο οργής, αγώνα και ελπίδας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν!
Για να περάσουμε το μήνυμα, ότι υπάρχει άλλη κατεύθυνση και προοπτική, δύσκολη και σκληρή, αλλά η μόνη με θετικές διεξόδους.
Όχι για την απλή καταγραφή, αλλά για να αναδείξουμε την ανάγκη για μια ισχυρή πολιτική και κοινωνική αντιπολίτευση,
Για ισχυρά μαζικά κινήματα από τα κάτω στο δρόμο της αυτοοργάνωσης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Γιατί με την ψήφο στην Ανταρσύα παραμένουν στην 1η γραμμή τα βασικά και κυρίαρχα αιτήματα των εξεγερμένων των πλατειών, που συγκρούσθηκαν, ηττήθηκαν, αλλά μέσα από τους δρόμους της «φωτιάς» ένα μεγάλο τμήμα τους ριζοσπαστικοποιήθηκε.
Αιτήματα για «άμεση διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, κατάργηση μνημονιακών συμβάσεων, εκτελεστικών νόμων, δανειακών συμβάσεων, άμεσα μέτρα ανακούφισης των άνεργων, των οικονομικά προλετάριων, των εργαζομένων… », αιτήματα, που ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε από τους άμεσα υλοποιήσιμους στόχους και το ΚΚΕ παραπέμπει στον ερχομό της λαϊκής εξουσίας.
Γιατί με ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενισχύονται οι δυνάμεις αυτές που επιδιώκουν ουσιαστικά και ειλικρινά τη Συγκρότηση μια πολιτικής και κοινωνικής πρωτοπορίας (μετωπικής μορφής) σε αντικαπιταλιστική, αντι ΕΕ κατεύθυνση.
Γιατί θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όχι φτιασιδώνοντας τον, ή καταγγέλλοντάς τον, ούτε περιμένοντάς τον ήσυχα-ήσυχα ως την 2α παρουσία, αλλά ανατρέποντάς τον μέσα από εξεγερσιακές, συγκρουσιακές κοινωνικές διαδικασίες.

Tα λόγια μας δεν είναι κούφια και οι δρόμοι, που προτείνουμε είναι για δρομείς μεγάλων αποστάσεων.
Όταν την επομένη των εκλογών πέσουν οι μάσκες και διαψευσθούν οι ελπίδες.
Όταν την επομένη των εκλογών ενταθεί η επίθεση, η κρατική βία και καταστολή, και απειληθεί ακόμα και η ζωή μας
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άνθρωποί της θα είμαστε πάντα εδώ, στον διαρκή αγώνα.
Γιατί δεν μας ενδιαφέρει, ούτε είναι αυτοσκοπός μας η «κόλαση της εξουσίας»
Γιατί θα είμαστε πάντα παρόντες και παρούσες, στον αγώνα για κοινωνική αξιοπρέπεια, στην προοπτική της διεθνούς αλληλεγγύης, του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, του κομμουνισμού και της αταξικής κοινωνίας.
Δεν ζητάμε μόνο αύξηση των ποσοστών, αλλά ανατροπή των κοινωνικών συσχετισμών!
Γι΄αυτό στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται και πρέπει όλα να τα κατακτήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου