ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΟΚΔΕ : Να Σταματήσουμε Τη Γενοκτονία Των Παλαιστινίων ! Τρίτη 22/7, ώρα 19:00, “Ολοι Στη Συγκέντρωση Στο Σύνταγμα Και Πορεία Προς Τα Γραφεία Της Ε.Ε.

Να σταματήσουμε τη γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Κάτω ο άξονας ΗΠΑ – Ε.Ε. – ΙΣΡΑΗΛ

          Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!


Τρίτη 22/7, ώρα 19:00 – “Ολοι στο Σύνταγμα και πορεία έξω απο τα γραφεία της Ε.Ε.

Σε πραγματική γενοκτονία εξελίσσεται η ισραηλινή επιχείρηση με τον προκλητικό τίτλο «Προστατευτική Παρυφή», με τον παλαιστινιακό λαό να θρηνεί πάνω από 580 θύματα (στην πλειονότητα τους παιδιά) και οι τραυματίες να ξεπερνούν τους 3.500. Χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό το σφυροκόπημα της Γάζας, οι δυνάμεις κατοχής έχουν προχωρήσει σε μια θηριώδη χερσαία επιχείρηση κινητοποιώντας 75. 000 στρατιώτες και καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα τους, ακόμα και νοσοκομεία.
 Όμως παρά την τρομακτική τους υπεροχή δεν έχουν καταφέρει να λυγίσουν τον παλαιστινιακό λαό και τις παλαιστινιακές οργανώσεις, που αντιστέκονται μέχρι τελευταίας ρανίδας αίματος. Το ακριβώς αντίθετο. Η παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο δεν παραδίδεται (θα σήμαινε το οριστικό της τέλος) αλλά και προσθέτει καθημερινά νέες σημαντικές απώλειες απο τις τάξεις του ισραηλινού στρατού με τους ισραηλινούς νεκρούς στρατιώτες να φτάνουν πλέον τους 27, καταρρακώνοντας το έτσι και αλλιώς χαμηλό ηθικό του ισραηλινού στρατού και δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην ακροδεξιά κλίκα Νετανιάχου.

Συνυπεύθυνοι για αυτή την θηριωδία είναι οι ιμπεριαλιστές σε ΗΠΑ και Ε.Ε., που έχοντας δώσει πλήρη στήριξη στην ισραηλινή ηγεσία και κάθε είδους διευκόλυνση, τώρα μουρμουρίζουν για κατάπαυση του πυρός, για «σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων» και «ανθρωπιστική βοήθεια» στους αμάχους… Η χαμέρπεια τους δεν έχει πάτο. Την ίδια ώρα στη Γαλλία χτυπάνε βάναυσα τις (απαγορεύμενες) διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, δικάζοντας με δίκες εξπρές απλούς διαδηλωτές και φυλακίζοντάς τους από επτά έως πέντε μήνες. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ε.Ε. της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου!

Όμως και η επικίνδυνη συμμορία Σαμαρά-Βενιζέλου που συνεργάζεται στενά με τους σιωνιστές δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Με τη συμμετοχή της σε όλα τα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ (Αφρική, τώρα περικύκλωση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα) κατά παραγγελία και διαταγή των ΗΠΑ και της Ε.Ε., γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνη. Σε στρατηγική συμμαχία με σιωνιστές και ιμπεριαλιστές, αγοράζοντας τα όπλα τους, τα χημικά τους και παίρνοντας την τεχνογνωσία τους, αυτή η συμμορία χτίζει το δικό της κράτος έκτακτης ανάγκης στα πρότυπα του Ισραήλ, έχοντας μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε μια άλλη «Λωρίδα της Γάζας», όπου –αν δεν τους ανατρέψουμε– σύντομα δεν ισχύει κανένα απολύτως εργατικό, κοινωνικό, πολιτικό δικαίωμα και ελευθερία.

Στην Ελλάδα όπως και σ’ όλη την Ευρώπη, πρέπει να σπάσουμε την απομόνωση του παλαιστινιακού λαού και να σταθούμε έμπρακτα δίπλα του σ’ αυτή την άνιση μάχη που δίνει. Με τους αγώνες μας πρέπει να τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με αυτές τις επικίνδυνες και εγκληματικές πολιτικές δυνάμεις που στρώνουν τον δρόμο στον πόλεμο (βλ. κλιμάκωση στην Ουκρανία, χάος σε Ιράκ, Λιβύη κ.λπ.) και στο απόλυτο κοινωνικό και οικονομικό χάος. Να ρίξουμε την επικίνδυνη χουντική συγκυβέρνηση, να διαλύσουμε την αντιδραστική συμμαχία με το Ισραήλ, να διαλύσουμε την αντιδραστική Ε.Ε – φυλακή των λαών. Να σταματήσουμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, να βοηθήσουμε έμπρακτα στην νίκη της παλαιστινιακής αντίστασης, στην δημιουργία ενός ελεύθερου παλαιστινιακού κράτους.

  • Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού!
  • Κάτω η αντιδραστική συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ!
  • Άρση του αποκλεισμού της Γάζας – Νίκη της παλαιστινιακής Αντίστασης

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

1 σχόλιο:

  1. H ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 22/7/214
    --------------------------------------------------------------------------
    Πολλές χιλιάδες πολίτες με μια μεγαλειώδη και αγωνιστική συγκέντρωση, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να τερματιστεί τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, που απηύθυναν δεκάδες εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι μεταναστών και οργανώσεις της Αριστεράς. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (22/7) ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται πολίτες στο Σύνταγμα. Το μέγα πλήθος κόσμου πραγματοποίησε στις 7:00 μ.μ. μια μεγαλειώδη πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΕ, καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο το βρώμικο ρόλο της τελευταίας στη στήριξη αλλά και στην ενθάρρυνση της ισραηλινής θηριωδίας. Η πορεία ακολούθως συνεχίστηκε ακόμα πιο μαζική, μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, όπου και κατέληξε καταγγέλλοντας το βρώμικο ρόλο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος των Παλαιστινίων και της αποκλεισμένης Γάζας.


    Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην πορεία, στην οποία προπορευόταν μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία, συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Απόστολος Αλεξόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πολιτικοί παρατηρητές υπογράμμιζαν ότι η μαζικότατη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε στην Αθήνα, αναδεικνύεται σε κορυφαία στιγμή των διαδηλώσεων, συγκρινόμενη αναλογικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη την Ευρώπη, γεγονός το οποίο καταδεικνύει την αυξημένη ευαισθησία του ελληνικού λαού προς τους δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους.

    Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

    Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του Δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη την Τρίτη (22/7). Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Καμίνης, μεταχειριζόμενος σατράπικες και αυταρχικές μεθόδους, αντιτάχθηκε στη σύνταξη ψηφίσματος για τη Γάζα, υποστηρίζοντας προκλητικά «ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό» (!), ενώ αρνήθηκε και να μπει σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή