ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ενήμερωση Από Την Συνεδρίαση της 25/6

1. Η ΚΣΕ συζήτησε την πρόταση για ένα «δημοκρατικό, προοδευτικό, πατριωτικό μέτωπο της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και επαναβεβαίωσε τη θέση που εκφράζεται από το σχόλιο http://www.antarsya.gr/node/2397.
Επίσης συζήτησε την πρόσκληση για συγκρότηση «παλλαϊκού μετώπου για τη ΔΕΗ». Εκτίμησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπηρετεί ούτε σαν πολιτικό περιεχόμενο, ούτε σαν απεύθυνση το στόχο της αποτροπής ψήφισης του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ και την αντίληψη για την ενέργεια σαν κοινωνικό αγαθό. Η θέση της ΚΣΕ αποτυπώνεται στην απόφαση http://www.antarsya.gr/node/2399. Αποφάσισε να παρέμβει στην συνάντηση που προσκλήθηκε για την δημοσιοποίηση της απόφασής μας.


2. Συνολικότερα εκτιμήθηκε ότι πολύ σημαντικές μάχες είναι σε εξέλιξη ή ανοίγουν (διαθέσιμοι, ΔΕΗ, αξιολόγηση κλπ). Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει στις μάχες με λογική κλιμάκωσης και ενοποίησης των αγώνων, για να μην περάσουν τα μέτρα, να ανατραπεί η κυβέρνηση και η πολιτική της. Εκτίμησε σαν ιδιαίτερα αρνητική την απόφαση αποκλιμάκωσης των αγώνων που στήριξαν και οι δυνάμεις της αριστεράς στην ΑΔΕΔΥ επισημαίνοντας τις τεράστιες ευθύνες που έχουν.

3. Με ειδικό τρόπο συζητήθηκε επίσης η ανησυχητική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ν. Φιλαδέλφεια σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ. Η ΚΣΕ θεωρεί ότι το ζήτημα έχει πλέον υπερβεί την συζήτηση για το γήπεδο και αναδεικνύεται, εκτός από το ζήτημα της παράδοσης - κατάργησης των ελεύθερων χώρων προς χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων, το ζήτημα της δημοκρατίας, των παρακρατικών και φασιστικών πρακτικών από τους μπράβους του εφοπλιστή Μελισσανίδη. Εκτίμησε ότι αυτές οι εξελίξεις αποτελούν σύμπτωμα γενικότερων αντιδραστικών τάσεων στο πολιτικό σύστημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία για διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης με στόχο να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει ο Μελισσανίδης στην περιοχή. Καλεί όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς με ενωτικό τρόπο να συμμετάσχουν στην οργάνωση της.

4. Για το θέμα των φυλακών υψίστης ασφαλείας αποφάσισε συμμετοχή στις πορείες που οργανώνονται σ’ όλη την Ελλάδα το Σάββατο 28/6.

5. Το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεδριάσει το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 Ιούλη, ώστε να μπορέσει να ξεδιπλωθεί ο προβληματισμός, να γίνει σε βάθος η συζήτηση. Η επεξεργασία της εισήγησης της ΚΣΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τον τόπο και ακριβή χρόνο της συνεδρίασης του ΠΣΟ θα ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου