ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ν. Φιλαδέλφεια: στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία.

Γράφει η Π. Γ.

Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση στην Ν. Φιλαδέλφεια που στόχο είχε να εμποδίσει την παράδοση του πάρκου στις κερδοσκοπικές ορέξεις του Μελισσανίδη, να αποκρούσει την ψήφιση του νέου ρυθμιστικού, να σπάσει την τρομοκρατία που έχουν επιβάλλει στην περιοχή ορδές αφιονισμένων χούλιγκαν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στη συγκέντρωση συμμετείχαν περί τα 3000 άτομα, μέλη του αναρχικού, αντιεξουσιαστικού και κομμουνιστικού χώρου, αλλά και συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής αναθαρρυμένοι από τη μαζική και αποφασιστική αλληλεγγύη.


Ποιοτικό στοιχείο της συγκέντρωσης και της πορείας που προηγήθηκε από τα Άνω Πατήσια η ισχυρή περιφρούρηση, μήνυμα στους μπράβους του Μελισσανίδη, τον ίδιο και την κυβέρνηση με την οποία αλληλοστηρίζονται.

Δεδομένης της κατάστασης, οι 300 περίπου οπαδοί που επιχείρησαν αντισυγκέντρωση («την Πέμπτη μια μόνο συγκέντρωση θα γίνει στην Ν. Φιλαδέλφεια και θα είναι των οπαδών» απειλούσαν τα site τους) εισέπραξαν μάλλον σαν πολύ βολική την παρεμπόδισή τους από την αστυνομία.
Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει και συμμετείχαν μεταξύ άλλων, το Συντονιστικό Κατοίκων N. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας, η Λαϊκή Συνέλευση Ν. Φιλαδέλφειας–Ν. Χαλκηδόνας, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Στρούγκα», το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Αριστοτέλης», η Γ’ ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία «Εκτός Σχεδίου», ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά, το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, το ΚΚΕμλ, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Φανερή η αμήχανη απουσία ακόμα και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ (που με τις κεντρικές επιλογές και «συμμαχίες» του κατόρθωσε να μην μπορεί να κάνει μια συγκέντρωση και να υποταχθεί στη βία των μπράβων του Μελισσανίδη σε ένα δήμο που μόλις έχει κερδίσει), αλλά και η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΚΚΕ(όχι μόνο με την απουσία, αλλά και τις ανακοινώσεις του).

Η χθεσινή μάχη είναι σημαντική όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο. Αφορά όλη τη μάχη ενάντια στην ανάδυση των επιχειρηματικών συμφερόντων στο «πρώτο πλάνο» της πολιτικής σκηνής (Μαρινάκης, Μπέος). Είναι ένα μήνυμα στην πρόθυμη κυβέρνηση και την πολιτική του πάρτα-όλα προς το κεφάλαιο. Είναι η απάντηση της συλλογικότητας που απελευθερώνει, του αγώνα για τα συμφέροντα της τάξης μας στην κοπαδοποίηση του χουλιγκανισμού και την εθελόδουλη υποστήριξη των συμφερόντων των εκμεταλλευτών μας.

Πηγή : pantiera

1 σχόλιο:

  1. Όχι στο νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο - Κάτω τα χέρια απ΄ το Άλσος!
    Κάτω τα χέρια απ΄ το δικαίωμα του λαού να συζητά, να διεκδικεί, να αγωνίζεται!

    Λαέ της Νέας Φιλαδέλφειας,

    Το λεγόμενο «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας» που προωθεί η κυβέρνηση κατατίθεται προς ψήφιση. Ελεύθεροι μέχρι πρότινος για το λαό, χώροι – όσοι έχουν απομείνει - αλλά και δάση, βουνά και παραλίες, θα παραδοθούν βορά, προς «αξιοποίηση» στο ιδιωτικό κεφάλαιο, απαλλάσσοντας το κράτος απ΄ τη φροντίδα τους. Με στόχο την κερδοφορία του δηλαδή, στο πλαίσιο μιας χώρας ερημωμένης, «διαμετακομιστικό και τουριστικό κέντρο», για τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.
    Στη γειτονιά μας, με το νέο «Ρυθμιστικό», λύνονται τα χέρια για την πραγματοποίηση των σχεδίων του επιχειρηματία Μελισσανίδη, να προχωρήσει στην κατασκευή ενός φαραωνικού «έργου» που καμιά σχέση δεν θα έχει με το λαϊκό αθλητισμό και την αθλητική και πολιτιστική παράδοση της γειτονιάς!
    Ενός γηπέδου, σαν το Καραϊσκάκη που θα ανήκει στον επιχειρηματία και δε θα είναι - προφανώς – «ανοικτό» στο λαό και προσβάσιμο σ΄ αυτόν. Και που θα «συνοδευτεί» κι από πλήθος άλλων «επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», οι οποίες, ανεξάρτητα απ΄ την εμβέλειά τους, θα έχουν ως τίμημα την καταστροφή του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, την αλλαγή του χαρακτήρα όλης της περιοχής και τη χειροτέρευση της ήδη βαριάς κι δύσκολης καθημερινότητας του λαού.
    Πολλή προπαγάνδα γίνεται, μέσα σε συνθήκες κρίσης του συστήματος της εκμετάλλευσης, για τη δήθεν «ανάπτυξη» που θα έρθει στην περιοχή και τις δήθεν δουλειές που θα ανοίξουν. Ενώ δε λείπουν και οι ψευτοπαραινέσεις που κλείνουν το μάτι στον επιχειρηματία και τον καλούν να λάβει υπόψη τις ανάγκες του λαού και της «τοπικής κοινωνίας».
    Τι έχουν άραγε να πουν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες και πρόεδροι των ΠΑΕ που τάζουν την ψεύτικη «ανάπτυξη», αλλά και πολύ «άρτο και θέαμα», για το μεροκάματο και τους μισθούς που κόβονται, για τις απολύσεις και τις δουλειές που χάνονται καθημερινά (με απολύσεις απειλεί η διοίκηση του ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη τους εργαζόμενους), για τα Νοσοκομεία και τα σχολεία που κλείνουν; Μήπως δεν είναι αυτοί οι ίδιοι ακριβώς, το σύστημά τους και η κυβέρνηση, τα ξένα και ντόπια αφεντικά συνολικότερα, οι υπεύθυνοι για την άσχημη κατάσταση που ζει ο λαός μας και τις ακόμα χειρότερες μέρες που του ετοιμάζουν;

    Λαέ της Νέας Φιλαδέλφειας,
    Το τελευταίο διάστημα, όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τα σχέδια του επιχειρηματία και της κυβέρνησης βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομοκρατία και τον τραμπουκισμό ορδών, που συμπεριφέρονται σαν «ιδιωτικός στρατός» του Μελισσανίδη! Συγκεντρώσεις, συνελεύσεις και συζητήσεις κατοίκων διαλύονται, «αντι-συγκεντρώσεις» πραγματοποιούνται, χώροι συλλογικοτήτων δέχονται επίθεση, αγωνιστές και κάτοικοι τραυματίζονται, απειλές εκτοξεύονται. «Απαγορεύεται» το ίδιο το δικαίωμα που έχει ο λαός, να εκφράζει και να διαδίδει τις απόψεις και τις ιδέες του, να συζητά, να συγκεντρώνεται να διεκδικεί! Μια κατάσταση που δεν έχει να ζηλέψει και πολλά απ΄ τη φασιστικοποίηση που εκπορεύεται είτε απ΄ το επίσημο κράτος ή από διάφορες φασιστικές ομάδες. Όπου πλάι στην αμφισβήτηση των ζωτικών δικαιωμάτων του λαού στο ψωμί, στη δουλειά, στη σύνταξη, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στην παιδεία, στην ποιότητα ζωής του αμφισβητούν και το δικαίωμα του να μιλήσει και να συζητήσει!
    Αυτή η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει! Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός συνολικά της περιοχής μας, να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση. Και πρωτίστως ν΄ αναπτύξει τους αγώνες του ενάντια στα σχέδια καταστροφής του Άλσους και της γειτονιάς του!
    Μαζικοί αγώνες του λαού και των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή της γειτονιάς μας!
    Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

    3.7.2014

    ΚΚΕ (μ-λ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή