ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΡΙΟ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Παρά την προσπάθεια των διεθνών και ντόπιων ΜΜΕ να μας πείσουν ότι οι Βραζιλιάνοι μπροστά στο Μουντιάλ και την "αγάπη" τους στοπ ποδόσφαιρο "ενώθηκαν" και "σεβάστηκαν" έως και ξέχασαν τη φτώχεια, την καταστολή και την καταστροφή που τους έφερε η πραγματικότητα όλες αυτές τις μέρες ήταν διαφορετική. Οι διαδηλώσεις και η συνακόλουθη καταστολή συνεχιζόντουσαν όλες αυτές τις μέρες. Απόδειξη για τους φόβους της ...κεντροαριστερής κυβέρνησης είναι τα γεγονότα που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν τις τελευταίες δύο μέρες:

Σύμφωνα με ανακοινώσεις αριστερών και επαναστατικών οργανώσεων, δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου τύπου και μηνύματα στα ηλεκτρονικά μέσα που μας ήρθαν από την Βραζιλία, οι ειδικές δυνάμεις της βραζιλιάνικης αστυνομίας επέδραμαν χθες και σήμερα το πρωί σε σπίτια αγωνιστών της επαναστατικής αριστεράς στο Ρίο ντε Τζανέιρου κάνοντας μαζικές προληπτικές συλλήψεις. Η δικαιολογία για αυτήν την τρομοκρατική επιχείριση, ήταν πως αυτές γίνονται με στόχο την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Παγκόσμιου Κυπελλου ποδοσφαίρου!!! Τα καθεστωτικά μέσα έδειξαν μάλιστα με τον γνωστό σε όλο τον κόσμο σκηνοθετημένο και παραπλανητικό τρόπο που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές αρχές, δήθεν υλικά για την δημιουργία ταραχών. Ανάμεσα σε αυτά, τα συνηθισμένα φονικά “όπλα”, δηλαδή αντιασφυξιογόνες μάσκες, περικνημίδες, φακοί, σημαίες και εφημερίδες!!! Στοχοποιήθηκε ιδιαίτερα το ΜΕPR, ένα σπουδαστικό επαναστατικό κίνημα. Το Frente Independente Popular, κυκλοφόρησε ανακοίνωση στα αγγλικά, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω μαζί με ένα βίντεο από την επιχείρηση των συλλήψεων και τις δηλώσεις δικηγόρων. Για το μεσημέρι σήμερα το FIP καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για την οποία δεν έχουμε μέχρι τώρα νεότερα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ!

Όλοι στη Διαδήλωση σήμερα 13 Ιούλη

Το Ανεξάρτητο Λαϊκό Μέτωπο (ΑΛΜ) καταδικάζει τα φασιστικά μέτρα που ασκούνται στο Ρίο ντε Τζανέιρο ενάντια σε ακτιβιστές που αντιστέκονται στη δικτατορία της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου της. Χτες, 12 Ιούλη 2014 την παραμονή της αυλαίας του Κυπέλλου, δεκάδες ακτιβιστές δέχτηκαν εισβολή στα σπίτια τους και συνελήφθησαν από την αστυνομία των Luiz Fernando Pezão (κυβερνήτη της Πολιτείας του Ρίο) και Ντίλμα Ρούσεφ. Οι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση για 5 μέρες, ως τμήμα του σχεδίου για την "ασφάλεια" του τελικού του Κυπέλλου και παρέμειναν επί αρκετές ώρες χωρίς επαφή με δικηγόρο και τις οικογένειές τους,
υφιστάμενοι καταπατήσεις βασικών τους δικαιωμάτων. Οι ακτιβιστές πιάστηκαν χωρίς να έχουν κάνει κανένα έγκλημα. Ο μόνος λόγος που βρίσκονται στις φυλακές, είναι "προληπτικός" σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όποιον αμφισβητεί τα προνόμια των καθαρμάτων που διοικούν τη FIFA και το Βραζιλιάνικο κράτος.
Όλα τα ψέματα των ΜΜΕ σχετικά με την "αντιμετώπιση βίαιων ενεργειών" στις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατέρρευσαν στις 12 Ιούλη. Η καταστολή που κλιμακώθηκε με τη μορφή αυθαίρετων συλλήψεων σημαίνει μια απόλυτη επίθεση ενάντια στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. Αυτά τα φασιστικά μέτρα δείχνουν την απόγνωση του κράτους για το φιάσκο του παγκοσμίου κυπέλλου.
Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί! Το ΑΛΜ καλεί κάθε άντρα και γυναίκα να βγουν στους δρόμους σήμερα, όχι μόνο ενάντια στη μαφία της FIFA, αλλά και για την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και για το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.

Όλοι στην Πλατεία Saens Peña, ΣΗΜΕΡΑ, 13 Ιούλη, ώρα 1μμ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ! 

NÃO VAI TER FINAL! (ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΟ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου