ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ε.Ε.Κ. : Να Βάλουμε Τέλος Στο Σιωνιστικίο Σφαγείο!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα το δολοφονικό έργο της σιωνιστικής πολεμικής μηχανής, που γι’ άλλη μια φορά αιματοκυλάει τον βασανισμένο Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα. Οι εγκληματίες του Τελ-Αβίβ, με την κάλυψη και ανοχή του Αμερικάνικου και του Ευρωπαϊκού Ιμπεριαλισμού, έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο κατά αμάχων, παιδιών, γυναικών και γερόντων, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τους ίδιους, στην «φυλακή» της Λωρίδας της Γάζας.


Η αφορμή για το νέο αιματοκύλισμα, ήταν η αμφιλεγόμενη απαγωγή και δολοφονία τριών Ισραηλινών εφήβων στη Δυτική Όχθη, στα μέσα του Ιουνίου. Το αντι-παλαιστινιακό μίσος που πυροδότησε αυτή η ενέργεια, οδήγησε άμεσα στην απαγωγή και στη δολοφονία, καίγοντας τον ζωντανό, ενός 16χρόνου Παλαιστίνιου, του Μοχάμεντ Αμπού Χντέιρ, από έξι Ισραηλινούς φασίστες. Κατά τις μαζικές συγκρούσεις των Παλαιστινίων με τις σιωνιστικές δυνάμεις καταστολής, δολοφονήθηκε άλλο ένα παιδί, ο 15χρονος Μοχάμεντ Ντούντιν, ενώ εξαπολύθηκε ένα άγριο πογκρόμ συλλήψεων κατά στελεχών της Χαμάς.
Με πρόσχημα ρουκέτες της Χαμάς που εκτοξεύτηκαν κατά Ισραηλινών πόλεων, και με άμεσο στόχο της ανατροπή της ενιαίας κυβέρνησης Χαμάς-Φατάχ, γι’ άλλη μια φορά, είναι ο άμαχος λαός της Γάζας που εξολοθρεύεται, από εναέριους βομβαρδισμούς, ενώ οι Σιωνιστές απειλούν ακόμα και με χερσαία επέμβαση. Με τους νεκρούς να ανέρχονται σε εκατοντάδες, με τους τραυματίες σε χιλιάδες, με νοσοκομεία, σπίτια, σχολεία να μετατρέπονται σε σκόνη, με προβλήματα και διακοπές ακόμα και στην παροχή νερού κι ηλεκτρικού, και με το λαό της Γάζας να προσπαθεί μαζικά να αποδράσει από την «φυλακή» για να σώσει τη ζωή του, μια ακόμη πράξη γενοκτονίας προστίθεται στην ιστορία του σιωνιστικού κράτους και του τρισάθλιου Νετανιάχου.
Είναι τα αδιέξοδα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και του Ιμπεριαλισμού, αυτά που κάνουν τις άρχουσες τάξεις όλου του πλανήτη να οξύνουν την βαρβαρότητα τους, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στο σιωνιστικό σφαγείο. Η ίδια Ιμπεριαλιστική παρακμή, που έχει οδηγήσει στη σφοδρή σύγκρουση των εξεγερμένων εργατών του Ντονμπάς με τους φασίστες του Κιέβου, ρίχνει ξανά στις φλόγες την Μέση Ανατολή, όπως φαίνεται ανάγλυφα στη χαοτική κόλαση που άφησε πίσω του ο Αμερικάνικος πόλεμος στο Ιράκ, και η σημερινή διάλυση της χώρας.
Δεν μπορούν να ειδωθούν εντός διαφορετικού πλαισίου οι τραυματικές δοκιμασίες που ξαναζεί τώρα ο Παλαιστινιακός λαός. Το εθνικό ζήτημα που παραμένει ανοιχτό για τους Παλαιστίνιους, δεν θα μπορέσει ποτέ να λυθεί μέσω «ειρηνευτικών συνομιλιών» και «δημοκρατικού διαλόγου»., με τους σφαγείς του αλλά με το κοινό αγώνα των παλαιστινιακών κι αραβικών λαϊκών μαζών , μαζί και των Εβραίων εργαζόμενων που έχει παγιδεύσει η σιωνιστική πολιτική. Η σημασία του δεσμοφύλακα-τοποτηρητή των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στη περιοχή, του Ισραήλ, κι η αναβάθμιση του ρόλου του στην αγορά των υδρογονανθράκων -τώρα που οι σχέσεις της Αμερικάνικης και Ευρωπαϊκής μπουρζουαζίας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο με την πετρελαιοπαραγωγό/αεριοπαραγωγό Ρωσία- απαιτούν την άμεση επίλυση των ανοιχτών πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων που προκαλούν αστάθεια και χάος στην περιοχή.
Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές δηλώνει ξεκάθαρα: ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού, είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εργατικής τάξης, ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και στον Ιμπεριαλισμό, για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των λαών.
Λευτεριά στον Παλαιστινιακό λαό! Για μια ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς θρησκευτικές ή εθνοτικές διακρίσεις Σοσιαλιστική Παλαιστίνη, σ' όλο το ιστορικό της έδαφος, στα πλαίσια μιας Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας της Μέσης Ανατολής και του κόσμου.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 
www.eek.gr e-mail: eek@eek.gr τηλέφωνο: 211 7252376

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου