ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ν. Αφρική: Δολοφονήθηκαν Mέλη Tου Συνδικάτου Μεταλλωρύχων

Το Εθνικό Συνδικάτο Μεταλλωρύχων της Νότιας Αφρικής (NUMSA), απαρτίζεται από 220.000 μέλη, αποτελώντας τη μεγαλύτερη εργατική οργάνωση στη χώρα. Τον προηγούμενο μήνα κατάφεραν μια μεγάλη νίκη, καθώς ήρθαν σε τριετή συμφωνία για αύξηση των μισθών τους. Όμως τώρα έχουν βυθιστεί στο πένθος, λόγω του θανάτου τριών συναδέλφων τους, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια στοχευμένων επιθέσεων.

«Σε μια από τις περιοχές μας, τη KwaZulu-Natal, συγκαλέσαμε συνεδρίαση του Συνδικάτου, συζητήσαμε τα θέματα της οργάνωσης και προετοιμαστήκαμε για τη μεγάλη μας συνάντηση, το Διεθνές Συμπόσιο. Καθώς τα μέλη της ηγετικής ομάδας της συνεδρίασης γύριζαν στα σπίτια τους, δέχθηκαν πυροβολισμούς. Τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν. Ένας είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι συνάδελφοι που βρήκαν τραγικό θάνατο κατείχαν την υψηλότερη θέση στην τοπική κοινότητα της KwaZulu-Natal», δήλωσε εκπρόσωπος της NUMSA στο therealnews.com.

Οι εργάτες θεωρούν ότι η δολοφονική επίθεση έγινε από ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν το Συνδικάτο τους καθώς να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους ώστε να μην διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους.

«Η απώλεια αυτή είναι μεγάλη για εμάς, την οικογένεια και την κοινωνία ως σύνολο και πιστεύω ότι αυτό το περιστατικό, που έλαβε χώρα, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Η επίθεση αυτή οργανώθηκε από δράστες που θέλουν να δουν το Συνδικάτο μας να καταστρέφεται, θέλουν να μας δουν γεμάτους με φόβο.», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου, Mphumzi Maqungo.

«Ζητάμε ταπεινά από τα μέλη μας και τις οικογένειες τους να μην πάρει κανείς εκδίκηση. Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να σιγουρευτούμε ότι επιτρέπουμε στην αστυνομία να κάνει την έρευνά της. Αλλά πιστεύουμε ότι αυτή η βία προέρχεται από έναν δράστη που θέλει να εξαφανίσει το Συνδικάτο NUMSA στη Νότιο Αφρική», τονίζει ο ίδιος.

Πηγή : TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου