ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εργαζόμενοι «Βιβλιοσυνεργατικής»: 24ωρη Απεργία Σήμερα (24/10) Και Συγκέντρωση Στο Υπ. Εργασίας

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής» απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους που φθάνουν τους 5 μήνες.

Στα πλαίσια της απεργιακής τους κινητοποίησης θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (οδός Σταδίου 29) έχοντας στο πλευρό τους την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων.



Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων επισημαίνει:

«Συνάδελφοι της Βιβλιοσυνεργατικής

Προχωράμε σήμερα σε 24ωρη απεργία και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας δυνατά. Δεν μας φοβίζουν ούτε οι απειλές ούτε τα εξώδικα από τη πλευρά της εργοδοσίας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Η συνεχιζόμενη απλήρωτη εργασία, η οποία έχει σωρεύσει οφειλόμενους μισθούς έως και 5 μηνών, έχει κάνει τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας ένα συνεχόμενο μαρτύριο. Με απλήρωτους λογαριασμούς, με ενοίκια, κα καθυστερούμενα δάνεια, με φροντιστήρια, με υποχρεώσεις να τρέχουν.

Η Διοίκηση της εταιρίας εμμένει στην ίδια αδιάλλακτη τακτική να κρατά τους εργαζόμενους απλήρωτους. Δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, αδιαφορώντας για τις 94 οικογένειες και για την άσχημη κατάσταση που τις έχει οδηγήσει. Μετά από τόσους μήνες κινητοποιήσεων με κορύφωση τις έξι ημέρες απεργίας, δεν δείχνει καμία διάθεση να μειώσει το όφελος προς τους εργαζόμενους. Αντί αυτού επιτίθεται με και με δεύτερη «εξώδικη γνωστοποίηση» εναντίων του Σωματείου Λιθογράφων γιατί όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στήριξε τις αποφάσεις τους.

Η τακτική τους αυτή οδήγησε μια μερίδα εργαζομένων σε παραιτήσεις και αποχωρήσεις. Καλούμε αυτούς τους συναδέλφους να το σκεφτούν ξανά και να συμπαραταχθούν μαζί μας, διεκδικώντας αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους.

Θέλουμε να ζήσουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι.

Πιστεύουμε πως για τη πορεία της εταιρείας και το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες και οι βασικοί μέτοχοι και οι επιλογές τους που μας έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης.

Τα κέρδη που αποκόμισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια μας έφτασαν στη φτώχεια και την ανέχεια και όχι οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων όπως λένε ορισμένοι.

Οι εργαζόμενοι της Βιβλιοσυνεργατικής ενωμένοι, συσπειρωμένοι γύρω από το Συνδικάτο τους και την εκλεγμένη Εργοστασιακή Επιτροπή τους, δίνουν άλλη μια φορά μαχητική και αγωνιστική απάντηση στην αδιαλλαξία της Διοίκησης. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε με εναλλαγή μορφών πάλης. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

• Ζητάμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

• Να δοθούν άμεσα τα εξοφλητικά και οι αναλυτικές καταστάσεις οφειλών σε κάθε εργαζόμενο.

• Να σταματήσει ο εκβιασμός των εργαζομένων και οι βρώμικες κατηγορίες ότι αυτοί έχουν την ευθύνη για τη κατάσταση της εταιρείας.

• Να βάλουν λεφτά από τη τσέπη τους αυτοί που έχουν την κύρια ευθύνη της εταιρείας, ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι.

• Ζητάμε δουλειά για όλους χωρίς μειώσεις, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις».
 
Πηγή902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου