ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Παχατουρίδης : Δεν Έπεσε Βροχή Αλλά Θάλασσα

νικήσαμε !!!!!
....ΤΩΡΑ στις 7.30 π.μ. στο Real.fm ο Παχατουρίδης έδωσε συνέντευξη και δήλωσε ότι δεν έπεσε βροχή αλλά ΘΑΛΛΑΣΑ (!!!!!), ότι σε 3 οικογένειες κατατράφηκαν τα οικήματα τους, ότι πρέπει ΚΑΤΙ (!!!!!) να δωθεί στους πληγέντες....και στα καταστραμένα ψυγεία που είναι ΑΔΕΙΑ (!!!!!)..

Ο 62 % για να καλύψει τις μεγάλες ευθύνες τους για τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν στο Περιστέρι δεν μπορεί να εξηγήσει την ανυπαρξία των αντιπλημμυρικών μέτρων αφού η γκλαμουριά και τα έργα βιτρίνας έχουν την πρώτη προτεραιότητα στο Δήμο....

Οι δημότες του Περιστερίου, οι επιτροπές αγώνα που έχουν δημιουργηθεί πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για να αντισταθούν και να απαιτήσουν ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα της πόλης....αλλιώς για λύση προτείνουμε να δωθούν ΜΑΓΙΟ από τον Παχατουρίδη για την επόμενη ΘΑΛΛΑΣΑ που θα έρθει....

ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29   

********************************************

Η ανακοίνωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ... 

Έργα βιτρίνας - πάρτι μεγαλοεργολάβων σε δήμο & περιφέρεια. Από ουσία μηδέν. 

Έχουν ΒΡΑΧΝΙΑΣΕΙ τόσα χρόνια να ζητούν οι κάτοικοι έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ρουπάκι, στην Τσαλαβούτα και σε πολλές άλλες γειτονιές. 
Δυστυχώς όμως δήμος & περιφέρεια τόσα χρόνια έχουν άλλες προτεραιότητες ... 
- Δήμος : πάνω από 1 εκ για την πολλοστή ανάπλαση της πρώτης παιδικής χαράς στο κέντρο, κοντά 1 εκ ευρώ για συνθετικούς χλοοτάπητες σε δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα, έργα βιτρίνας μόνο στο κέντρο του Περιστερίου, κλπ, κλπ ... 
- Περιφέρεια : "πακέτο" δεκάδων εκ. ευρώ για έργα συμφερόντων Μελισσανίδη - Αλαφούζου - Μπόμπολα - Λάτση κλπ. Μάλιστα, και η νέα διοίκηση Δούρου μόλις προχθές ενέκρινε σχεδόν αυτούσιο τον προϋπολογισμό του Σγουρού ! 
Το αποτέλεσμα : μέρες του '63 ζήσαμε χθες στο Περιστέρι. Πλημμυρισμένα σπίτια και μαγαζιά, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, κόποι μιας ζωής στον δρόμο. Κόσμος σε απελπισία, 51 χρόνια πίσω ... Τεράστιες οι καταστροφές στο Ρουπάκι, αλλά και στην Πελασγίας, και στα Εκατόδεντρα, και στην Γιαννιτσών, και σε άλλες γειτονιές. 
Κοκορομαχίες στα κανάλια για τις ευθύνες. Μάλιστα ο "άνεργος δημοσιογράφος" υπουργός Ντινόπουλος έφτασε στο σημείο να "ενοχοποιήσει" τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκυβερνάει σήμερα ... 
Οι αρμόδιοι του δήμου, της περιφέρειας & των υπουργείων ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ως στοιχειώδη ένδειξη επανόρθωσης. 

- Δωρεάν φιλοξενία των πλημμυροπαθών με αξιοπρεπείς συνθήκες 
- Πλήρεις αποζημιώσεις για σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, οικοσκευές και εγκαταστάσεις θέρμανσης κλπ που καταστράφηκαν 
- Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και δημοτικά τέλη για όλους τους πληγέντες. 
- Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας για να μην έχουμε νέες καταστροφές. 
- Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα κατοίκων που έχουν ήδη κατατεθεί στον δήμο. 

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ 

6 σχόλια:

  1. Δεν είναι μοιραίο αποτέλεσμα της βροχής

    Κοκκινιά. Ενα κουβάρι τα αυτοκίνητα...

    Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες στην Αττική, βρίσκονται ακόμα στη φάση των εξαγγελιών ή - το πολύ - των ...μελετών: Διευθέτηση του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα), του ρέματος Αγίου Γεωργίου (συμβολή των ρεμάτων Καλυβίων και Κουβαρά), του χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) του Θριασίου Πεδίου κ.ά. Κι όλα αυτά όταν, όπως έχει τονίσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, έργα σαν αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης όχι μόνο ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες και σώζουν ζωές, αλλά θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση από την ανεργία και την αναδουλειά που δέρνει σήμερα τον τομέα των κατασκευών.

    Η συνολική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης οδηγεί και στις πλημμύρες. Τα ρέματα μπαζώνονται το ένα μετά το άλλο. Ποτάμια, που αποτελούν τη φυσική απόληξη των νερών στη θάλασσα, χτίζονται. Οι μελέτες για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων είναι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερασμένες. Τα λεγόμενα «μεγάλα έργα» δεν είναι ενταγμένα σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας, με αποτέλεσμα να προκαλούν και τα ίδια πλημμύρες. Οι υποδομές μηδαμινές. Ετσι, ενώ παλιότερα το 80% του νερού της βροχής πήγαινε στο έδαφος και το 20% στη θάλασσα, τώρα τα ποσοστά αυτά έχουν αντιστραφεί. Επίσης, οι κυβερνήσεις και οι Τοπικές Διοικήσεις συνεχώς υπόσχονται αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία καρκινοβατούν και ουδέποτε πραγματοποιούνται.

    Οι καταστροφές που σημειώθηκαν και χτες δεν είναι μοιραίο αποτέλεσμα μιας μεγάλης βροχής, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Το επαναλαμβανόμενο σχεδόν κάθε χρόνο αυτό σκηνικό της καταστροφής καταδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης και την κατασκευή έργων υποδομής μόνο όταν αυτά είναι κερδοφόρα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
    Τ.

    Πηγή : Προλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΝ

    ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

    ΟΛΟΙ στην συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και
    της αντίστασης” το Σάββατο 25 Οκτώβρη στις 6μμ στο Δημαρχείο Νίκαιας

    Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στα σύνορα Νίκαιας και Παλιάς Κοκκινιάς είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης των τροϊκ-ανων που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στις γειτονιές μας. Δεν είναι μια αναπόφευκτη θεομηνία αλλά μια συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ρημάζει με τις απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους και τις περικοπές τις γειτονιές μας.

    Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Δημαρχείο ΝίκαιαςΡέντη, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από την περιοχή της Νίκαιας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η τέταρτη φορά που πλημμυρίζει την τελευταία 10ετία.

    Τα αντιπλημμυρικά έργα, το ξεβούλωμα των φρεατίων που είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ έχουν αφεθεί στην τύχη των ορμητικών υδάτων της νεροποντής, λόγω των περικοπών στους πόρους και τις απολύσεις προσωπικού.

    Ακόμα και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε μείωση των δαπανών για τον καθαρισμό φρεατίων και άλλων απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία!

    Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Νίκαιας και της Παλιάς Κοκκινιάς χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές εκστρατείες του Ομπάμα. Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία με το ΕΝΦΙΑ.

    Φτάνει πια! να τελειώνουμε, να τους διώξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις πλημμύρες, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα για την προστασία του λαού.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    «Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα.

    Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες.

    Η πρώτη δυνατή βροχή φανέρωσε την απότομη όξυνση όλων των προβλημάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πρωτεύουσας. Αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά:

    Αντιπλημμυρικά έργα χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έργα - ανοικτές πληγές σε εξέλιξη που χρονοτριβούν, έργα επείγοντα που δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό.

    Η καπιταλιστική κρίση γιγάντωσε τα μεγάλα προϋπάρχοντα προβλήματα στις ελάχιστες υποδομές της περιοχής: Με την υποχρηματοδότηση, τις απολύσεις και την συρρίκνωση του προσωπικού.

    Δίκτυα ανύπαρκτα σε πυκνοκατοικημένες πλέον περιοχές, άλλα ασυντήρητα, φθορές, εγκατάλειψη.

    Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, όπως η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς. Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

    Άμεσα να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης.

    Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.

    Όσοι επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.

    Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατόδρομους κ.α.), την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.

    Οι καταστροφές έπληξαν ακόμα μια φορά τις λαϊκές συνοικίες, την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που έφερε η καπιταλιστική κρίση.

    Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

    Τώρα:

    Έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους.

    Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις.

    Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

    Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.

    Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και επιστροφή όσων δόσεων έχουν πληρωθεί.

    Με οργάνωση στα σωματεία, τους συλλόγους τις λαϊκές επιτροπές, να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωή μας από την πολιτική της συγκυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ και υπηρετούν τα κέρδη των λίγων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    των καταστροφών, των περικοπών, των απολύσεων στους δήμους

    Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στις γειτονιές μας, στην Κάτω Πετρούπολη, στην Ελαιών αλλά κυρίως στους γειτονικούς δήμους Ιλίου και Περιστερίου, είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης των τροϊκανών που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Δεν είναι μια αναπόφευκτη θεομηνία αλλά μια συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ρημάζει με τις απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους και τις περικοπές τις γειτονιές αλλά και τεχνικά έργα, δώρα σε εργολάβους που διαλύονται σαν χάρτινοι πύργοι. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, δρόμοι διαλύθηκαν και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν. Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο είναι οι γειτονιές που πλημμυρίζουν σε κάθε νεροποντή εδώ και χρόνια. Και ο χάρτης των καταστροφών δείχνει ότι και οι πλημμύρες είναι ταξικές.

    Τα αντιπλημμυρικά έργα και το ξεβούλωμα των φρεατίων ,που είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ, λόγω των δραματικών περικοπών στους πόρους και τις μαζικές απολύσεις προσωπικού, έχουν αφεθεί στην τύχη των ορμητικών υδάτων της κάθε νεροποντής.

    Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των Δυτικών Συνοικιών χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας καθημερινά και με κάθε τρόπο, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις γειτονιές μας και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές εκστρατείες του Ομπάμα, την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους και την σωτηρία των τραπεζών.

    Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία με το ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

    Φτάνει πια!

    >Λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τους Τραπεζίτες
    >Καμία απόλυση εργαζομένων. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
    >Αύξηση της χρηματοδότησης στους δήμους και τις Περιφέρειες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
    >Καμία Αναμονή! Να τελειώνουμε, να τους διώξουμε τώρα!

    Ανυπόταχτη Πετρούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σελέκος: Χωρίς αντιπλημμυρικά έργα θα θρηνήσουμε θύματα
    25/10/2014

    «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην πόλη πρέπει να γίνουν μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Ο καθαρισμός των φρεατίων είναι ένα θέμα, αλλά δευτερεύον. Διότι ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορούν να τον καλύψουν», τόνισε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, προσθέτοντας:

    «Υπάρχει έλλειψη αγωγού στη λεωφόρο Καβάλας και μιας αντιπλημμυρικής τάφρου στο Ποικίλο Όρος. Όταν κατεβαίνουν τα νερά από το Ποικίλο Όρος μεταφέρουν φερτές ύλες που φράσσουν τα φρεάτια».

    O Σελέκος έκανε λόγο για μεγάλη έλλειψη σε τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετωπίζει ο δήμος του, σημειώνοντας ότι χθες οι 12 εργάτες της καθαριότητας δούλευαν μέχρι αργά το βράδυ μαζί με τον ίδιο, τους αντιδημάρχους και τον κόσμο.

    «Εάν δεν δει σοβαρά το πρόβλημα η Πολιτεία, θα θρηνήσουμε θύματα» τόνισε ο Σελέκος και συμπλήρωσε ότι η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ήταν το θέμα που έθεσε στην πρώτη συνάντηση που είχε με τη Ρένα Δούρου.

    Μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος ήταν σε συνεχή επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα, με τον οποίον και είχαν κανονίσει σχετική συνάντηση για μετά την 28η Οκτωβρίου.

    Με τον Σελέκο επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, επισημαίνοντάς του την ανάγκη να καταγραφούν οι ζημιές σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Όμως, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου νομίζει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει ολοκληρωμένη καταγραφή έως σήμερα το βράδυ. Συγχρόνως, σε πολλά περιστατικά το νερό αντλήθηκε από το δήμο, οπότε δεν κλήθηκε η Πυροσβεστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες στην Αττική, βρίσκονται ακόμα στη φάση των εξαγγελιών ή -το πολύ- των ...μελετών: Διευθέτηση του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσα), του ρέματος Αγίου Γεωργίου (συμβολή των ρεμάτων Καλυβίων και Κουβαρά), του χειμάρρου Αγίου Γεωργίου (Γιαννούλας) του Θριασίου Πεδίου κ.ά. Κι όλα αυτά όταν, όπως έχει τονίσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, έργα σαν αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης όχι μόνο ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες και σώζουν ζωές, αλλά θα μπορούσαν να προσφέρουν ανακούφιση από την ανεργία και την αναδουλειά που δέρνει σήμερα τον τομέα των κατασκευών.

    Η συνολική πολιτική εμπορευματοποίησης της γης οδηγεί και στις πλημμύρες. Τα ρέματα μπαζώνονται το ένα μετά το άλλο. Ποτάμια, που αποτελούν τη φυσική απόληξη των νερών στη θάλασσα, χτίζονται. Οι μελέτες για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων είναι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερασμένες. Τα λεγόμενα «μεγάλα έργα» δεν είναι ενταγμένα σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας, με αποτέλεσμα να προκαλούν και τα ίδια πλημμύρες. Οι υποδομές μηδαμινές. Ετσι, ενώ παλιότερα το 80% του νερού της βροχής πήγαινε στο έδαφος και το 20% στη θάλασσα, τώρα τα ποσοστά αυτά έχουν αντιστραφεί. Επίσης, οι κυβερνήσεις και οι Τοπικές Διοικήσεις συνεχώς υπόσχονται αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία καρκινοβατούν και ουδέποτε πραγματοποιούνται.

    Οι καταστροφές που σημειώθηκαν και χτες δεν είναι μοιραίο αποτέλεσμα μιας μεγάλης βροχής, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας πολιτικής που υποτάσσει τη ζωή, το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων στους νόμους του κέρδους. Το επαναλαμβανόμενο σχεδόν κάθε χρόνο αυτό σκηνικό της καταστροφής καταδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τη ζωή και την περιουσία του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, που προωθούν την εμπορευματοποίηση της γης και την κατασκευή έργων υποδομής μόνο όταν αυτά είναι κερδοφόρα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

    Αναδημοσίευση από το «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου 25 Οκτώβρη 2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή