ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Η Γενική Απεργία Της 27ης Νοέμβρη (Video)

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου –εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 50.000 διαδηλωτές- πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση και τα νέα μέτρα λιτότητας που έρχονται. Μαζικές οι πορείες του ΠΑΜΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την πανεργατική κινητοποίηση :

Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012.

Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι αυτό το δρόμο της ρήξης μπορούμε αποτελεσματικά να τον διαβούμε μόνο αν στο προσκήνιο είναι ο λαϊκός παράγοντας. Όπως σήμερα, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία αλλά και στους δρόμους από δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Κυρίως όμως μέσα από την αναπόφευκτη αλλά και αναγκαία προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα δώσει μια ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο, ανοίγοντας προοπτική, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική για όλη την Ευρώπη, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και νομίζουμε ότι τώρα είναι η ώρα γι αυτό το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα




Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, συνταξιούχων, μεταναστών, φοιτητών και μαθητών από την Ομόνοια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Σπάμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς» το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες απεργοί.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δεν μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών -των πολύ αρνητικών συσχετισμών- μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή. Για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη λαϊκή κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σύστημά τους, για ριζικές αλλαγές και ανατροπές μέχρι και το επίπεδο της εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου