ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικές Εκδηλώσεις Σε Όλη Τη Χώρα - Εξόρμηση Της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς

Πολιτική εξόρμηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο φόντο των πολλαπλών πολιτικών εξελίξεων, με αφορμή τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα 97 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και την πολιτική παρέμβαση στο κίνημα και τις εξελίξεις, σηματοδοτούν οι δεκάδες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.
Ενδεικτικά, για τις επόμενες μέρες, έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στη Μυτιλήνη, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Λέσβου, διοργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 12/11, στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», με θέμα: "Όξυνση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και φασιστική απειλή στο φόντο της κρίσης ! Από το Κομπάνι μέχρι την Ανατολική Ουκρανία.’’Ομιλητής ο Κώστας Φουρίκος, μέλος της ελληνικής αποστολής στην Αν. Ουκρανία και στέλεχος της ν.Κ.Α.


Στα Τρίκαλα, την Κυριακή 16 Νοέμβρη, στο Σουϊτα art café, στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση-συζήτηση της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού με τίτλο"Πολυτεχνείο,41 χρόνια μετά: Ούτε Ψωμί, Ούτε Παιδεία, Ούτε Ελευθερία!"

Ομιλητές θα είναι οι Στέφανος Μολόχας, αγωνιστής του νεολαιίστικου κινήματος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (πρόεδρος ΕΛΜΕ Λάρισας, μέλος των «Παρεμβάσεων») και εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Πρέβεζα: Την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της πόλης διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η ιμπεριαλιστική επέμβαση και οι εξελίξεις στην Ουκρανία – εμπειρία από την αποστολή αλληλεγγύης στη ανατολική Ουκρανία» και ομιλητή το Θάνο Ανδρίτσο, μέλος της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς.

Επίσης, η «Αριστερή Παρέμβαση πολιτών Δήμου Πρέβεζας», η κίνηση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην πόλη, διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΕΓΑΡΑ» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και Σάκη Μανιάτη, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη 2014, στις 7:30 μ.μ. στο «CHE» καφέ.

Θεσσαλονίκη: Η Λέσχη πολιτισμού και θεωρίας [ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ] της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί την Πέμπτη 13 Νοέμβρη στις 19:30, στην αίθουσα της ΕΔΟΘ εκδήλωση με θέμα "Μαρτυρίες από το Αντιφασιστικό Καραβάνι στο Ντονμπάς της Ουκρανίας". Ομιλητές, δύο μέλη της ελληνικής αποστολής που ταξίδεψαν στη φλεγόμενη Ουκρανία, ο Θάνος Ανδρίτσος και ο Κώστας Φουρίκος, θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την αποστολή αλληλεγγύης στους αντιφασίστες μαχητές του Ντόνμπας και των εξεγερμένων περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Θα εκτεθεί και προβληθεί πλούσιο υλικό της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία.

Αθήνα: Την Πέμπτη 13/11 στις 7.30 στον χώρο της Λέσχης Αναιρέσεις στην Αθήνα(Ιπποκράτους 175 και Λασκάρεως), συζητάμε με αφορμή την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για τον κύκλο των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων της εποχής σε διεθνές επίπεδο. Τίτλος της εκδήλωσης: «Το διεθνές ρήγμα του Νοέμβρη». Τι σχέση είχε ο Μάης του 68 με τις εργατικές κινητοποιήσεις στην Ιταλία και το αντιπολεμικό κίνημα στην Αμερική; Πως αλληλοδιαπλέκεται το φοιτητικό με το εργατικό κίνημα και με το κίνημα της της πολιτισμικής αμφισβήτησης; Συζητάμε για τους μαύρους πάνθηρες και τις υψωμένες μαύρες γροθιές, για την Νέα αριστερά και τους καταστασιακούς, για το Βιετνάμ και την απεργία της Φιατ, μαζί με τον Βασίλη Μηνακάκη (ΝΑΡ), τον Χρήστο Μπίστη (ΕΚΚΕ), και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη (αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε).

Το Σάββατο 15/11 πραγματοποιείται η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, μέσα στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου στις 5.30 μ.μ.
Θέμα της εκδήλωσης: "Από το Νοέμβρη στον Οκτώβρη. Ο επαναστατικός αγώνας στη σύγχρονη εποχή. Κυβέρνηση – κράτος – εξουσία και Αριστερά". Ομιλητές: Αλέκος Αναγνωστάκης, μέλος της Π.Ε. και της επιτροπής θεωρίας του ΝΑΡ, Άγγελος Χάγιος, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και Κώστας Τριχιάς, μέλος του Κ.Σ. της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Την Κυριακή 16/11 στις 5.30, επίσης στο χώρο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου