ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επεισόδια Μεταξύ Αστυνομίας Και Φοιτητών Στο Λονδίνο (Video)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα, μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν οι νεαροί στο κέντρο του Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των διδάκτρων στα πανεπιστήμια.



Η φοιτητική πορεία, που ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, αφού συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 νέοι, κατέληξε στην πλατεία Πάρλιαμεντ. Εκεί, μια μικρή ομάδα αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και έσπασε τα φράγματα που είχαν στήσει οι αστυνομικοί έξω από το Κοινοβούλιο.


«Διάφορα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν εναντίον των αστυνομικών», ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ σε ανακοίνωσή της. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ μέχρι το απόγευμα δεν είχαν γίνει συλλήψεις, πρόσθεσε.




Η ομάδα αυτή των διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον ενός καταστήματος Starbucks και πέταξε καρέκλες από ένα άλλο εστιατόριο εναντίον των αστυνομικών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η σημερινή διαδήλωση είναι η πρώτη μαζική διαμαρτυρία των φοιτητών στο Λονδίνο εδώ και τρία χρόνια.
Οι φοιτητές είναι εξοργισμένοι από την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων, ενώ στο πλευρό τους τάχθηκαν και άλλοι διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών.

Εκτός από τη σημερινή πορεία, οι φοιτητές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν και άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας, όπως μαζικές αποχωρήσεις από τα μαθήματα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων.

Πηγή : Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου