ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Απραξίας εγκώμιο του Παντελή Μπουκάλα


του Παντελή Μπουκάλα

Σε όλες τις ανθρώπινες υποθέσεις υπάρχει πάντα και η ανάποδη όψη, για την οποία το προκατειλημμένο βλέμμα μας συνήθως αδιαφορεί. Παράδειγμα η απόφαση της ΕΠΟ να αναβληθούν οι αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, ώσπου οι εμπλεκόμενοι να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή τους. Με την πρώτη ματιά η απόφαση ελέγχεται ως τυπικό παράγωγο του παραδοσιακού αναβλητισμού, που λύνει τα προβλήματα μεταθέτοντάς τα. Κι έτσι να ’ναι, τα παράπλευρα οφέλη είναι αρκετά· όσα κι εκείνα που εντόπισε ο Μαρξ στην εγκληματική δραστηριότητα, συγγράφοντας το «Εγκώμιο του εγκλήματος» στο περιθώριο της εκπόνησης του «Κεφαλαίου».


Αφού δεν θα γίνουν αγώνες, δεν θα κινητοποιηθούν αστυνομικοί. Θα χάσουν βέβαια το μπόνους, αλλά θα ξεκουραστούν μετά τη δράση τους τις μέρες του Πολυτεχνείου. Και θα κρατήσουν δυνάμεις για να υπερασπίσουν τον κ. Φορτσάκη σε ό,τι άλλο φιλοπρόοδο σκεφτεί. Μένοντας δε στο σπίτι θα πιουν όσο νερό τραβάει η όρεξή τους, δίχως το άγχος του περιπτερά.

Το άνευ αγώνων ισούται με το άνευ επεισοδίων. Αυτό σημαίνει κατακόρυφη πτώση του δείκτη χουλιγκανικότητας, στοιχείο που θα το παρουσιάσουμε στη ΦΙΦΑ για να μας συμπεριλάβει ξανά στις 20 καλύτερες ομάδες. Επιπλέον, πάμπολλες μάνες (παιχτών, διαιτητών παραγόντων, φιλάθλων) θα περάσουν ήρεμο Σαββατοκύριακο, χωρίς ν’ ακούνε τα μύρια όσα προσβλητικά. Παράπλευρο κέρδος και τα δεκάδες καντήλια που θα μείνουν στη θέση τους στα εικονοστάσια. Με κλειστά τα γήπεδα, οι οπαδοί δεν έχουν λόγο να τα κατεβάσουν. Ισα ίσα, θα βρουν την ευκαιρία να ξαναπάνε στην εκκλησία και να κουβεντιάσουν φρόνιμα για το φιλιόκβε. Υπολογιστέα και η οικολογική παράμετρος. Οι χιλιάδες που κανονικά θα πήγαιναν στο γήπεδο με Ι.Χ. δεν θα το χρησιμοποιήσουν. Αρα δεν θα κάψουν βενζίνη. Αρα θα μειωθεί το CO2 και θα αμβλυνθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου (κοντομάνικο λήγοντος του Νοέμβρη...), ίσως περισσότερο απ’ ό,τι με τις αποφάσεις του G20. Με μειωμένη κίνηση στους δρόμους θα γλιτώσουμε κάμποσες χριστοπαναγίες μεταξύ οδηγών. Ετσι, και το θρησκευτικό μας φρόνημα θα ενισχυθεί από δεύτερη οδό και η διάλυση του κοινωνικού ιστού δεν θα επιδεινωθεί.

Υπάρχουν κι άλλα. Κι αυτά όμως δεν είναι λίγα. Μήπως να σκεφτούμε την κατάργηση των φετινών πρωταθλημάτων - και βλέπουμε;

Πηγή : kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου