ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

3 Video Από Την Χθεσινή Πορεία Των Φοιτητών

Πάνω από 3.500 φοιτητές/ τριες και πλήθος κόσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιλέγει την σκληρή γραμμή, την σύγκρουση απέναντι στους αγωνιζόμενους φοιτητές....με το χθεσινό αγωνιστικό παρών οι φοιτητές δήλωσαν ότι δεν μασάνε...όλοι και όλες στον αγώνα...
Δείτε 3 Video από την χθεσινή συγκέντρωση των φοιτητών. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29
 
Διαδήλωση Φοιτητών 13/11/14 
Αλ. Κοσμάς, Φοιτητής Νομικής

Επίθεση των ΜΑΤ Στο Πολυτεχνείο

2 σχόλια:

  1. H δημοτική παρέμβαση «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή» καταγγέλλει το όργιο βίας και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε, την Πέμπτη 13/11, η κυβέρνηση της ΕΕ και των τραπεζών. Με «δούρειο ίππο» τον υπάλληλό τους Φορτσάκη, τον πρύτανη των ΜΑΤ, όλη την ημέρα χτυπούσαν αδίστακτα σε όλες τις σχολές της Αθήνας, προσπαθώντας να καταστείλουν το ποτάμι της οργής των νέων που αγωνίζονται για το μέλλον τους.

    Παραμονές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι απόγονοι του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη βάφουν πάλι με αίμα τις σχολές της Αθήνας, επιστρατεύοντας το τελευταίο μέσο που τους έχει απομείνει, την απροκάλυπτη βία.

    Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων νέων, ήρθε η ώρα του παλλαϊκού ξεσηκωμού! Κάθε γειτονιά και χώρος δουλειάς, κάθε σχολείο και σχολή να γίνουν κέντρα αγώνα για να τους διώξουμε.

    Το 1973 η εξέγερση του Πολυτεχνείου που έδιωξε τη χούντα, ξεκίνησε από τη Νομική. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/11, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αθήνα και η Ελλάδα ολόκληρη θα σειστεί, όλοι/ες στους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για το κλείσιμο των σχολών του κέντρου και την επίθεση των ΜΑΤ
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Σε ανακοίνωσή του για την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου να κλείσουν τις σχολές του κέντρου και για τη στάση της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:
    «Καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της "πρόκλησης επεισοδίων", μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την απόφασή τους αυτή δεν δίστασαν να την υλοποιήσουν επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους.

    Η κυβέρνηση είναι η βασική υπεύθυνη αυτής της κατάστασης γιατί καλλιεργεί το δόγμα "νόμος και τάξη" στις σχολές, εντείνει το κλίμα αυταρχισμού και οργανώνει την καταστολή σε βάρος της συλλογικής δράσης. Επιβεβαιώνεται και με τις ενέργειες αυτές πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών δεν είναι η "ομαλή λειτουργία" των ιδρυμάτων, όπως επικαλούνται, αλλά να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις σε στρατόπεδα, όπου θα καταστέλλονται οι αγωνιστικές και συλλογικές δραστηριότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή των φοιτητών, καθώς και των εργαζομένων στα ιδρύματα.

    Τα συγχαρητήρια του κ. Σαμαρά και του κ. Λοβέρδου στον κ. Φορτσάκη αποδεικνύουν πως η αντιλαϊκή πολιτική είναι "νύχι - κρέας" με την καταστολή.

    Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, που υποβαθμίζει τις σπουδές και καταδικάζει μαζικά τους φοιτητές στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία, πρέπει να βρει απέναντί της το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

    Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σ' αυτά τα μέτρα και την καταστολή που τη συνοδεύει, για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Να πάρουν μέρος στο γιορτασμό για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή