ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Πανό Στο Πολυτεχνείο (ΜΑΣ) - Video από ΕΤ3

Με πρωτοβουλία του ΜΑΣ δεκάδες φοιτητές μπήκαν με πορεία στο Πολυτεχνείο και ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τις σχολές. Αγώνας ενάντια στην αυταρχική πολιτική και καταστολή»

Αποφασιστικά έσπασαν στη πράξη την τρομοκρατία που καλλιεργείται αυτές τις μέρες από την κυβέρνηση με το κλείσιμο των σχολών οι φοιτητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα και ενόψει του εορτασμού της επετείου των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Στο χώρο του Πολυτεχνείου έφθασε νωρίς το απόγευμα η πορεία των φοιτητών που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ενάντια στη κυβερνητική καταστολή με αφορμή την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χθες, σε Νομική και Πολυτεχνείο.



Σε δελτίο τύπου του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει:


«Πριν λίγη ώρα, φοιτητές από συλλόγους της Αθήνας έσπασαν το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που έχει κλιμακωθεί από την κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες. Μπήκαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων κρέμασαν πανό με σύνθημα "Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τα πανεπιστήμια, αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή". Η τρομοκρατία και η καταστολή δε θα περάσει! Τώρα όλοι οι φοιτητές να μπουν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που χτυπάει τις σπουδές μας και το μέλλον μας, ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία που την συνοδεύει. Όλοι στον τριήμερο εορτασμό του πολυτεχνείου και τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τη Δευτέρα!».
*****************************************************************

ΕΤ3 - Συνέντευξη Κ.Κονδηλώρο, φοιτητής Νομικής - Ρεπορτάζ της Μάχης Νικολαρά

3 σχόλια:

  1. Διαβάστε την ανακοίνωση της Καμπάνιας "Νεολαία ενάντια στο καπιταλισμό" με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα και την ανελέητη κυβερνητική - κρατική βία ενάντια στη φοιτητική νεολαία.

    Η αντιδραστική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «προληπτικά» λοκ-άουτ της Νομικής σχολής και της ΑΣΟΕΕ χρησιμοποιώντας αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν τους φοιτητές να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των φοιτητικών τους συλλόγων για κατάληψη. Στις ειρηνικές συγκεντρώσεις των φοιτητών οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χτυπήματα με γκλοπ τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι 2 φοιτητές.

    Οι προκλητικές αυτές ενέργειες της κυβέρνησης και των Πρυτανικών αρχών δεν είναι ένδειξη δύναμης αλλά φόβου και αδυναμίας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε όλο και μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο και προσπαθεί απεγνωσμένα να γαντζωθεί στην εξουσία και να περάσει όσα περισσότερα αντιδραστικά μέτρα μπορεί.

    Από το μεγάλο φοιτητικό κίνημα του 2006-7 και την νεολαιίστικη εξέγερση του 2008 η αστική τάξη έμαθε να φοβάται την προοπτική της “ανάφλεξης” της νεολαίας που τσακίζεται από την κρίση. Το κύμα μαθητικών καταλήψεων που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αρκετό για να σπείρει τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία και στον Υπουργό παιδείας.

    Η προοπτική, η επέτειος της 17 Νοέμβρη να γίνει η αφετηρία ενός νέου μαζικού κινήματος των εργαζόμενων και της νεολαίας είναι κάτι που δεν μπορούν να επιτρέψουν. Το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η σκληρή καταστολή. Το μόνο που μένει στο φοιτητικό και το μαθητικό κίνημα είναι να κάνουν τους φόβους τους πραγματικότητα.

    - Άμεσο άνοιγμα των πανεπιστημίων στους φοιτητές

    - Παραίτηση του αντιδραστικού πρύτανη Φορτσάκη

    - Το πολυτεχνείο να γίνει η αρχή του τέλους τους: Γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της αντιδραστικής κυβέρνησης

    - Για την άνοδο μιας αριστερής κυβέρνησης ανατροπής του καπιταλισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Πρέπει να θυμίσουμε στο Φορτσάκη, τον εγκάθετο του Σαμαρά, ότι η πρώτη κατάληψη κατά της χούντας έγινε στη Νομική με τους φοιτητές στη ταράτσα να κρατάνε το πανό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Οι φοιτητές τιμούν την εξέγερση ενώ ό ίδιος θέλει αν σβήσει τη μνήμη και τους νεκρούς της.

    O πρύτανης-κυβερνητικός επίτροπος Φορτσάκης ΜΑΤοκύλησε τους φοιτητές για να εμποδίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Προχώρησαν ακόμη και σε τυφλές δολοφονικές επιθέσεις από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, γνωστές για τις χρυσαυγίτικες συμπεριφορές τους.

    Χωρίς να υπάρχει κατάληψη στη Νομική, σε μέρα μαθημάτων και γενικής συνέλευσης των φοιτητών του Πολιτικού Τμήματος, αποφάσισε να κηρύξει λόκ-άουτ ως πιστό μαντρόσκυλλο του Σαμαρά. Ο Φορτσάκης λειτουργεί σε ανοικτή γραμμή με τους μηχανισμούς καταστολής της συγκυβέρνησης για να εμποδίσουν τα αγωνιστικά σκιρτήματα της νεολαίας και να διασώσουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση.

    Ο Φορτσάκης με τη παρέμβαση του παίζει το λαγό του Σαμαρά και των ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας που θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς από την μαχητική κληρονομιά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να διαλύσουν τους φοιτητικούς συλλόγους. Είναι βήμα συγχρονισμένο με την επιθεση στα εργατικά συνδικάτα με το νέο νόμο που ετοιμάζουν μαζί με τους Τροικανούς.

    Η πορεία του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι σεισμός για να πέσει η συγκυβέρνηση των Τροικανών οικονομικών δολοφόνων, που καταδικάζουν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατομμύρια, ενώ διαλύουνε την δημόσια παιδεία, την υγεία, τις δουλειές και τις συντάξεις μας. Θα είναι το καλύτερο σκαλοπάτι κλιμάκωσης της εργατικής και νεολαιίστικης αντίστασης προς την Γενική Απεργία στις 27 Σεπτέμβρη για διώξουμε τη συγκυβέρνηση της διαρκούς λιτότητας, του ρατσισμού και της καταστολής.

    Το σκηνικό τρόμου που στήσανε Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνει το πανικό τους μπροστά στην θύελλα που ξεσηκώνει η πολιτική τους που μας βγάζει από το παλιό Μνημόνιο γι να για να μας βάλει σε ένα νέο!

    Σαμαρά, Βενιζέλο, πάρτε τον Φορτσάκη και τα ΜΑΤ σας, αδειάστε μας την γωνιά πριν θρηνήσουμε νεκρούς με τις τυφλές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά της νεολαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    41 χρόνια από το Νοέμβρη του ’73 το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
    Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την ΕΕ.
    Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.
    Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμετοχή, για μαζικοποίηση των σωματείων, των σωματειακών και εργοστασιακών επιτροπών σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς για την ανασύνταξη του κινήματός μας.
    Να απαντήσουν στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που από τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικινδύνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ από την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, στην περιοχή.
    Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους, όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.
    Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες, μετανάστες, να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση στο νεανικό σκλαβοπάζαρο των κακοπληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης, στην εξάπλωση των δουλεμπορικών γραφείων της απληρωσιάς. Να απαντήσουμε στη σύγχρονη δουλεία της απελευθέρωσης των απολύσεων, της δουλειάς ήλιο με ήλιο, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Ολοι μαζί να υψώσουμε τείχος απέναντι στη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην κατάργηση και το τσάκισμα των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, των νέων μειώσεων στις κύριες συντάξεις. Να κόψουμε το χέρι σε όποιον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.
    Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Ετσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου»».

    ΑπάντησηΔιαγραφή