ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Κάτω Η Αντεργατική - Μειοψηφική Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 27 Νοέμβρη!

Να την μετατρέψουμε από επετειακή, σε αφετηρία ανατροπής!

Κάτω η αντεργατική-μειοψηφική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
  • Kατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων
  • Mονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους-εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Έξοδο από την ΟΝΕ- Ε.Ε

Μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίου, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες έχουν καταφέρει να κατεδαφίσουν την εργατική νομοθεσία, να πετσοκόψουν μισθούς και μεροκάματα και να φέρουν το εργατικό κόστος στα μέτρα τους. Η εργατική τάξη βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά, καθώς εκτός από την χωρίς προηγούμενο επίθεση των κεφαλαιοκρατών, αντιμετώπισε τη φοροεπιδρομή και τις περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες και είδε το βιοτικό της επίπεδο να συντρίβεται. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκαν και οι υπόλοιπες εργαζόμενες τάξεις και τα μεσαία στρώματα των οποίων η διαδικασία καταστροφής επιταχύνθηκε. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: πραγματική ανεργία πάνω από 30%, 700.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, 3.000.000 ανασφάλιστοι, 4000 αυτοκτονίες στη μνημονιακή τετραετία.

Την ίδια στιγμή που το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων λεηλατείται, όπως και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και οι εργαζόμενες τάξεις οδηγούνται στην απελπισία, οι καπιταλιστές και η Τρόικα κάνουν πλιάτσικο λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία, με την αμέριστη βοήθεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πάνω από 50 δις. έχουν φορτωθεί στο δημόσιο χρέος για να σωθούν οι τράπεζες, η δημόσια περιουσία κυριολεκτικά χαρίζεται, όπως έγινε με το πακέτο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που χαρίστηκε στον Λάτση, με την Αγροτική Τράπεζα που χαρίστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα, με τα 380 εκ. ευρώ που δόθηκαν στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια «επειδή δεν είχαν την αναμενόμενη πελατεία», κ.ο.κ.

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποφεύγουν συστηματικά να εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (η Γερμανική Χόχτιφ οφείλει 600 εκατομμύρια), τα πρόστιμα τους χαρίζονται κατ’ εξακολούθηση με κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ οι «πατριώτες» εφοπλιστές εξακολουθούν να οχυρώνονται πίσω από την συνταγματικά κατοχυρωμένη φορολογική ασυλία τους, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, συνεισφέροντας στα κρατικά έσοδα λιγότερο και από τους μετανάστες εργάτες.

Η ανατροπή της σημερινής κατάστασης προϋποθέτει μετωπική σύγκρουση με την κυρίαρχη τάξη!

Η βάρβαρη ταξική πολιτική που συμπυκνώθηκε στη λέξη «μνημόνιο» είναι μονόδρομος για τους καπιταλιστές για να βγουν από την κρίση τους και να διαιωνίσουν την εξουσία τους.

Η πάλη για μια ζωή με αξιοπρέπεια αναγκαστικά πρέπει να στοχεύει να στερήσει τα προνόμιά τους, να απαλλοτριώσει τις επιχειρήσεις και τον πλούτο τους, να συγκρουστεί και να ανατρέψει την εξουσία τους. Κατάργηση του μνημονίου δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας κι έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Καμία «ενδιάμεση» λύση δεν μπορεί να υπάρξει, καμία φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο πλαίσιο της Ε.Ε., η οποία επιβάλει μια κατάσταση «μνημονίου διαρκείας» για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Σήμερα, άμεσο καθήκον του εργατικού κινήματος και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, είναι να ανατρέψουν την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας που δεν νομιμοποιείται να κυβερνάει. Δεν νομιμοποιείται να ψηφίζει νέους νόμους, αλλά ούτε και να εφαρμόζει την ψηφισμένη μνημονιακή νομοθεσία. Δεν νομιμοποιείται να εισπράττει φόρους και χαράτσια, να επιβάλλει πρόστιμα, να χαρίζει δημόσια περιουσία. Οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται τα εργατικά δικαιώματα πρέπει να μπουν μπροστά για ένα κίνημα ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική, σε ένα ανένδοτο πολιτικό αγώνα.

Όσοι παραπέμπουν αυτό το καθήκον στο μέλλον και τις λαϊκές προσδοκίες στις εκλογές, προσφέρουν χρόνο επιβίωσης στην κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της, όσο ετοιμόρροπη κι αν δείχνει, γιατί έχει την ολόπλευρη στήριξη της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Τώρα, πρέπει να σηκώσει κεφάλι το κίνημα, να ξεκολλήσει από τα βαλτόνερα της εκλογικής ανάθεσης και της εκλογολογίας, δηλαδή από το γήπεδο του αντιπάλου, και να δώσει τη μάχη στο δρόμο, να γκρεμίσει την κυβέρνηση-μαριονέτα των καπιταλιστών ντόπιων και ξένων, να εκδιώξει την Τρόικα και να ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη και αναπόφευκτη σύγκρουση με το σάπιο αστικό καθεστώς.

Νοέμβρης 2014

κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου