ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε Χτες Το 11ο Συνέδριο Της ΚΝΕ

 
Ο Θοδωρής Χιώνης παρουσιάζει
 την εισήγηση του ΚΣ της ΚΝΕ
Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή - εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική».

Αυτό το σύνθημα κυριάρχησε, ήχησε δυνατά από εκατοντάδες στόματα, στη χτεσινή πρώτη μέρα των εργασιών του 11ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που διεξάγεται στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Δεκέμβρη, εγκρίνοντας τα ντοκουμέντα του, ανάμεσά τους και νέο Καταστατικό της Οργάνωσης, εκλέγοντας νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χτες στην έναρξη των εργασιών του 11ου Συνεδρίου:

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Αντιπροσωπείες 20 Οργανώσεων Νεολαίας από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Νίκο Παπαδημητρίου, που απηύθυνε και χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Βετεράνοι του ΚΚΕ και των οργανώσεων της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ. Εκπρόσωποι του ταξικού εργατικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, εκπρόσωποι από το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα. Οι πρέσβεις της Κούβας και της Παλαιστίνης. Βουλευτές του ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι με το Κόμμα στις πολιτικές αναμετρήσεις καθώς και οι δήμαρχοι των Δήμων Πάτρας, Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου. Ακόμα παραβρέθηκαν άνθρωποι από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, εκπρόσωποι θεραπευτικών κοινοτήτων.


Το Συνέδριο «άνοιξε» με ένα βίντεο που επιμελήθηκε η ΚΝΕ και που σηματοδοτούσε την πίστη στην αναγκαιότητα ανατροπής της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας και την αποφασιστικότητα των νέων κομμουνιστών να ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον, αντλώντας πείρα από την ηρωική Ιστορία του ΚΚΕ και της ίδιας της ΚΝΕ και με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου να μας θυμίζουν ότι «ετούτα τα παιδιά έρχονται από πολύ μακριά, τραβούν πολύ μακριά»...

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», αντήχησε το σύνθημα στην αίθουσα με την ολοκλήρωση του βίντεο, για να συνεχίσουν μετά βροχή τα συνθήματα. Μέσα σε αυτό το κλίμα επαναστατικού ενθουσιασμού, το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ συγκροτήθηκε σε Σώμα.

«Πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ - μαχητικά στο δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο - χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση», είναι το σύνθημα του Συνεδρίου της ΚΝΕ, που δεσπόζει μέσα στην αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό και αντανακλά την αισιοδοξία αλλά και την αποφασιστικότητα της Οργάνωσης να γίνει ακόμα πιο δυνατή σε όλες τις πτυχές της δράσης της, ικανή να δρα στο πλευρό του ΚΚΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Απόσπασμα από την εισηγητική ομιλία του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, παρουσιάζοντας την εισήγηση του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου στην έναρξη του Συνεδρίου:

«Η προσυνεδριακή διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση διαγωνίζονταν για το ποιος έχει πιο "ρεαλιστικό και κοστολογημένο" πρόγραμμα. Δίνοντας διαβεβαιώσεις ουσιαστικά ότι εργάζονται συστηματικά για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων, παρουσιάζοντας ως "ρεαλισμό" την υποταγή στους στόχους της καπιταλιστικής κερδοφορίας και τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, εκπαιδεύοντας τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία στη σύγχρονη εξαθλίωση.

Με αφορμή τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) και την ημερομηνία των εκλογών, η αντιπαράθεσή τους οξύνθηκε για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής του δυσβάσταχτου χρέους, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την "κοινωνική συνοχή", δηλαδή την υποταγή του λαού και της νεολαίας στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα εκβιαστικά διλήμματα, οι παρεμβάσεις παραγόντων της ΕΕ και οικονομικών κέντρων, που αξιοποιεί η ΝΔ, έχουν στόχο κυρίως το λαό, άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεσμευμένος στον αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Ο διπολικός καβγάς είναι γνωστός από παλιά. Υπηρετεί ιδεολογικά και πολιτικά το σύστημα. Δίνουν εξετάσεις στην ΕΕ, διαπιστευτήρια στις αγορές, προσπαθούν να πείσουν - ο καθένας με το δικό του μείγμα, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον - ότι μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερότητα και ομαλότητα για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να εγκλωβίσουν, να στρατεύσουν λαϊκό κόσμο στη μία ή στην άλλη εκδοχή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η νεολαία μαζί με τον εργαζόμενο λαό δεν πρέπει παθητικά να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Το Κόμμα μας δεν ψήφισε ούτε θα ψηφίσει για ΠτΔ, ανεξάρτητα από το πρόσωπο, γιατί είναι ένας αντιλαϊκός θεσμός από τη φύση του. Το ΚΚΕ έδωσε το στίγμα ώστε να μην υπάρξει αναστολή της λαϊκής παρέμβασης και κινητοποίησης, κόντρα στα ψευτοδιλήμματα, στους εκβιασμούς, στις αυταπάτες, στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.



Το μοναδικό κριτήριο που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργατών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των σπουδαστών και μαθητών, των λαϊκών οικογενειών, αυτό που χρειαζόμαστε για την επόμενη μέρα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Για να μην εξαπατήσουν λοιπόν πάλι το λαό, τώρα ΚΚΕ δυνατό. Γιατί είναι η μοναδική εγγύηση για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από την ΕΕ και από τους επιχειρηματίες. Γιατί δεν δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καμία κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του σάπιου συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει και να οργανώσει την αντίσταση, τον αγώνα των εργαζομένων, των νέων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που μπαίνει μπροστά για να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη. Για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική λύση υπέρ του λαού και της νεολαίας, για να ικανοποιηθούν επιτέλους οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες της επιστημονικής και τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου