ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αξιοπρέπεια και αξιοπιστία …/ του Ν. Μπογιόπουλου

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος«Realnews»

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, ενόψει της προεδρικής εκλογής, σε όσα κατά την άποψή του προσδιορίζουν την αξιοπρέπεια μιας χώρας. Στα κριτήρια αξιοπρέπειας περιέλαβε τη δυνατότητα μια χώρα να πληρώνει τους τόκους των δανείων της. Να έχει τη δυνατότητα και την αξιοπιστία ώστε να δανείζεται από τις αγορές. Να παίζει υπολογίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή της.

Αλήθεια, αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την αξιοπρέπεια μιας χώρας; Και όχι αν 6 εκατομμύρια πολίτες της ζουν στη φτώχεια και υπό τον ζόφο του κοινωνικού αποκλεισμού; Οχι αν 700.000 παιδιά της υποσιτίζονται; Οχι αν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι;..

Την ίδια μέρα, στο ραδιόφωνο του realfm ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας για την αξιοπιστία των διακηρύξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς τι θα κάνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το μνημόνιο αν ισχύουν οι διακηρύξεις της Κουμουνδούρου για άμεση κατάργησή του, απαντούσε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου: «Οσοι λένε ότι με ένα άρθρο μπορούν να καταργηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις δεν έχουν γνώση του όγκου τους».
Ομως εκείνος ο οποίος διακήρυσσε όλους τους τόνους ότι τα μνημόνια θα καταργηθούν «με έναν νόμο, σε ένα και μόνο άρθρο» δεν είναι άλλος ατ τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Το συμπέρασμα είναι ότι όντως υπάρχει διπλό πρόβλημα: Και αξιοπρέπειας, αλλά και αξιοπιστίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου