ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Εργατική Αλληλεγγύη : Πόσο Βαθιά Πρέπει Να Φτάσει Η Ανατροπή;

H άποψη μας

Η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας του, έχει φέρει στο προσκήνιο τις τεράστιες διαστάσεις που πρέπει να πάρει η ανατροπή του σημερινού πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.
Χιλιάδες και χιλιάδες απλοί άνθρωποι έχουμε δώσει ατέλειωτες μάχες ενάντια στις μνημονιακές κυβερνήσεις και τα βάρβαρα μέτρα τους. Με τις απεργίες μας, με καταλήψεις και συλλαλητήρια, με την ψήφο στις τοπικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, με την καθημερινή αντίσταση στις απολύσεις και τις περικοπές οδηγήσαμε τη συγκυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου στην άκρη του γκρεμού.

Αλλά ακόμη και αυτή τη στιγμή, η άρχουσα τάξη και οι άνθρωποί της έρχονται να μας θυμίσουν πόσο βαθιές αλλαγές πρέπει να κάνουμε για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του κόσμου που παλεύει.

• Πρέπει να βάλουμε τέρμα στη δυνατότητα της τάξης των Αποστολόπουλων να «συμβουλεύει» και να εξαγοράζει κόμματα και κυβερνήσεις. Αυτός που σύμφωνα με την καταγγελία Χαϊκάλη προσπάθησε να τον εξαγοράσει, ήταν σύμβουλος του Γ.Α.Παπανδρέου, του Σαμαρά και του Καμμένου χάρη στους δεσμούς του με το τραπεζικό σύστημα.

• Πρέπει να βάλουμε τέρμα στα περιθώρια του δικαστικού κατεστημένου να προσφέρει προστασία σε αυτά τα κυκλώματα. Ξέραμε ήδη για την τύφλα της δικαστικής εξουσίας απέναντι στα εγκλήματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τώρα μαθαίνουμε ότι ακόμη και όταν ένας βουλευτής καταγγέλλει τους ανθρώπους του χρήματος, η δικαιοσύνη μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα.

• Πρέπει να βάλουμε τέρμα στα παιχνίδια των βαρόνων των ΜΜΕ που προσπαθούν να εξευτελίσουν το σκάνδαλο μιλώντας για «άτομα που βιντεοσκοπούν κρυφά ο ένας τον άλλο» για να μειώσουν την αξία των καταγγελιών Χαϊκάλη, ενώ την ίδια στιγμή αναγορεύουν σε πρότυπα πολιτικού ήθους περιπτώσεις σαν τον Ψαριανό και τον Λυκούδη.
Αντικαπιταλιστική

Όλα αυτά είναι χειροπιαστά παραδείγματα γιατί πρέπει να μετατρέψουμε την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε αντικαπιταλιστική ανατροπή. Να διώξουμε τους Σαμαροβενιζέλους από την κυβέρνηση και να αρχίσουμε να ξηλώνουμε όλους τους μηχανισμούς που τους στήριξαν και τους στηρίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Να έχουμε ξεκάθαρο ότι αυτή η τάξη και οι θεσμοί της δεν θα σταματήσουν το βρόμικο πόλεμό τους ούτε κι αν χάσουν τις εκλογές. Οι τραπεζίτες, το ΔΝΤ, η ΕΕ δείχνουν από τώρα ότι δεν παραιτούνται από κανέναν εκβιασμό και καμιά εξαγορά. Μόνο με τη συλλογική και οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας.

Γι’ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία να δυναμώσουμε την αριστερά που παλεύει για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες και όχι οι «μεσάζοντες» του χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου