ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Συλλόγου Διάδοσης Μαρξιστικής Σκέψης Γ. Κορδάτο

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21/12/14 η συνάντηση αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του «Συλλόγου διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ» που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Στη συνάντηση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσίασε την πρότασή της για την αναβαθμισμένη κοινή δράση, την πολιτική και εκλογική συνεργασία των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιΕΕ και ανατρεπτικών δυνάμεων της Αριστεράς σε διαχωρισμό από τις αδιέξοδες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Κοινή ήταν η εκτίμηση για την ανάγκη συσπείρωσης όλων των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων που θέλουν να εκφράσουν τις εργατικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα απέναντι στην επίθεση μεγάλου κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού και οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαράξει τέτοια πορεία καθώς κινείται εντός του πλαισίου της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την ανάγκη δημιουργίας μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο αντιιμπεριαλιστικών και αντιμονοπωλιακών θέσεων οι οποίες θα κωδικοποιούνται σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα που θα έχει ως αιχμές τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής, τη ρήξη με την ΕΕ, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας έτσι ώστε να χαραχθεί φιλολαϊκή αναπτυξιακή πορεία. Από αυτή τη σκοπιά, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις διεργασίες για την προώθηση της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η συνέχιση των επαφών μεταξύ των δυο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου