ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Συνδιάσκεψη Ενοποίησης ΔΕΑ - «Κόκκινο» / Ανοιχτή Πολιτική Συζήτηση Με Τίτλο "Κρίση, Κινήματα Αντίστασης Και Αριστερά"

Το τριήμερο 19-20-21 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ενοποιητική Συνδιάσκεψη της ΔΕΑ και του Κόκκινου. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των τμημάτων της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να ανταποκριθούμε πληρέστερα στα ιστορικά καθήκοντα που ανοίγονται μπροστά μας, προχωράμε σε μια πρωτοβουλία ενάντια στο ρεύμα των διασπάσεων στο χώρο της Αριστεράς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

στην εναρκτήρια εκδήλωση

της Συνδιάσκεψης Ενοποίησης ΔΕΑ - ΚΟΚΚΙΝΟΥ


Η κρίση του αστικού - μνημονιακού πολιτικού συστήματος προσεγγίζει ένα σημαντικό σημείο καμπής. Το ίδιο και το πολιτικό σχέδιο της «κυβέρνησης της Αριστεράς». Η πολιτική διακύβευση, για το σύστημα και την Αριστερά, είναι τεράστια. Οι δανειστές, η Ευρωζώνη και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με ένα καταιγισμό αντεργατικών μέτρων επί 4 συνεχόμενα χρόνια, έχουν διαλύσει τις εργατικές και κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών και έχουν επιβάλει ένα «καθεστώς» σκληρής εκμετάλλευσης και ακραίου κρατικού αυταρχισμού, με στόχο τη σταθεροποίηση του ελληνικού καπιταλισμού και την ανάδειξη της Ελλάδας σε υπόδειγμα «καλής πρακτικής» στην υλοποίηση της πιο ακραίας λιτότητας. 


Η ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου έχει να ξεπεράσει ακόμη ένα σοβαρό εμπόδιο: την πολιτική κρίση του αστικού - μνημονιακού συστήματος και την κρίση της μνημονιακής κυβέρνησης, που στην Ελλάδα έχουν τροφοδοτήσει μια πολιτική στροφή προς την Αριστερά, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα και δημιουργώντας τις ρεαλιστικές βάσεις για την πολιτική ανατροπή και την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το δεδομένο αυτό είναι το «κλειδί» της πολιτικής συγκυρίας: αν στη μάχη για την πολιτική ανατροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά ηττηθούν, τότε το «καθεστώς» σκληρής εκμετάλλευσης και ακραίου κρατικού αυταρχισμού θα εμπεδωθεί και θα πάρει ιστορικά αποκρουστικές και δυσβάστακτες μορφές για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους μετανάστες. Για συγκεκριμένους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί πολιτικά τη δυνατότητα για πολιτική ανατροπή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ξηλώσουμε αυτό το «καθεστώς» εκμετάλλευσης και κρατικού αυταρχισμού, να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, να ανοίξουμε το δρόμο για ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές με σοσιαλιστικό περιεχόμενο.

Αυτή η δυνατότητα, παρότι συμπυκνώνεται πολιτικά στην εκλογική - πολιτική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπόθεση όλης της Αριστεράς, αφού από την έκβασή της θα εξαρτηθεί το μέλλον της στο σύνολό της, ενδεχομένως για πολλά χρόνια, αλλά πάνω απ’ όλα το μέλλον των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων.

Το μήνυμα από την έκβαση αυτής της μάχης δεν θα είναι λιγότερο σημαντικό για την Αριστερά και τους λαούς της Ευρώπης. Σε μια Ευρωζώνη και Ε.Ε. που η σκληρή λιτότητα έχει γίνει πανευρωπαϊκός «κανόνας», που παραπαίει μεταξύ στασιμότητας και ύφεσης, που τα κρατικά χρέη και τα χρέη του ιδιωτικού τομέα έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την περίοδο πριν την κρίση, που θεωρείται από αναλυτές και εκπροσώπους του παγκόσμιου συστήματος η «μαύρη τρύπα» της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας, που οικοδομείται με «πειρατικό» και αυταρχικό τρόπο. Και που, για όλους αυτούς τους λόγους, η κρίση έχει περάσει από την οικονομική βάση στο πολιτικό και θεσμικό εποικοδόμημα και από την ευρωπαϊκή περιφέρεια στο κέντρο, που έχει κάνει επίσημη κρατική πολιτική το ρατσισμό, που δημιουργεί τη βάση για την ανάπτυξη της εθνικιστικής και φασίζουσας ακροδεξιάς αλλά και του ίδιου του φασισμού.

Σε αυτές τις συνθήκες, ο τρόπος που θα λυθεί ο ελληνικός πολιτικός «κόμπος» είναι ιστορικής σημασίας. Και είμαστε στην «τελική ευθεία» και στις παραμονές κρίσιμων γεγονότων και μαχών που θα καθορίσουν την κατεύθυνση των εξελίξεων.

Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική «στιγμή» η ΔΕΑ και το ΚΟΚΚΙΝΟ ενοποιούν τις δυνάμεις τους. Με το βλέμμα στις κρίσιμες μάχες και εξελίξεις του άμεσου επόμενου διαστήματος. Και στη βάση της συνείδησης ότι η ενοποίηση των δυνάμεων της επαναστατικής αριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς αριθμητική αλλά πολιτική επιλογή. Είναι επιλογή «δρόμου» στην ταξική πάλη. Και νομίζουμε ότι στην Αριστερά, ενάντια στην κουλτούρα των «εύκολων» διασπάσεων, που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί όλους τους χώρους και τα ρεύματά της, πρέπει να μας χωρίζει ή να μας ενώνει η βασική επιλογή «δρόμου» στην ταξική πάλη κι όχι οι διαφορές τακτικής.

Ο δικός μας «δρόμος» στην ταξική πάλη είναι το σχέδιο της «κυβέρνησης της Αριστεράς», της πολιτικής ανατροπής που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ταξική πάλη. Και εμπνέεται από τοενιαίο μέτωπο και το μεταβατικό πρόγραμμα, ώστε η «θρυαλλίδα» της πολιτικής ανατροπής να ανοίξει μια μεταβατική διαδικασία σύγκρουσης με το σύστημα, με πρωταγωνιστικό το ρόλο της εργατικής τάξης και των κινημάτων αντίστασης.

Αυτός ο δρόμος» είναι ανταγωνιστικός με το «δρόμο» του ταξικού συμβιβασμού, των αυταπατών για «συμφωνημένες λύσεις» με την Ευρωζώνη και το σύστημα, εγχώριο και διεθνές, της «φιλολαϊκής» διαχείρισης του καπιταλισμού, των άλλοθι ότι «το κίνημα δεν τραβάει», της τακτικής του «ώριμου φρούτου», των «εθνικών συναινέσεων». Είναι δρόμος προετοιμασίας για σκληρές μάχες και συγκρούσεις. Είναι δρόμος ιστορικής ευθύνης, στην οποία θέλουμε αν ανταποκριθούμε στο βαθμό που μπορούμε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε αυτό το πνεύμα σάς καλούμε στην εναρκτήρια εκδήλωση της ενοποιητικής μας Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στις 6.30 μ.μ. στην ΑΣΣΟΕ (αμφιθέατρο «Αντωνιάδου»). Στην εκδήλωσή μας έχουμε τη χαρά να συμμετέχουν, εκθέτοντας τις πολύτιμες εμπειρίες και απόψεις τους, σημαντικοί σύντροφοι-ισσες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ…

Αθήνα, Δεκέμβρης 2014


ΔΕΑ - ΚΟΚΚΙΝΟ

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή 19/12, οργανώνεται στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου), στις 6.30 μ.μ., ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τίτλο «Κρίση, κινήματα αντίστασης και Αριστερά» και προσκεκλημένους από διεθνείς οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (Izquierda Anticapitalista-Ισπανία, Sinistra Anticapitalista-Ιταλία, NPA-Γαλλία, ΜPS-Ελβετία, ISO-ΗΠΑ), με ομιλητές τους Τερέσα Ροντρίγκεζ, Αλέν Κριβίν, Σαρλ-Αντρέ Ιντρί, Άχμετ Σόκι, Πάνο Κοσμά. Θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης.

Πηγή : rproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου