ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία Tης Επίθεσης Των ΜΑΤ Κατά Των Βιβλιοϋπαλλήλων Ιανού

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και χαιρετίζει την απόφαση του ρ/σ «Στο Κίκκινο» να διακόψει τη συνεργασία του με τα εν λόγω βιβλιοπωλεία, ενώ καλεί στη συγκέντρωση που γίνεται αύριο Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων:

Καταγγέλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων του βιβλιοπωλείου Ιανός, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το καθόλα δίκαιο αίτημά τους για την κυριακάτικη αργία, αλλά κι ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Η επέμβαση των ΜΑΤ έρχεται σα συνέχεια της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων από την εργοδοσία και των αυταρχικών μεθόδων που ήδη έχει χρησιμοποιήσει εντός του συγκεκριμένου εργασιακού χώρου. Η εργοδοσία του Ιανού, φαίνεται ότι προσπαθεί να οικειοπηθεί εδώ και αρκετό καιρό το ρόλο της πρωτοπορίας στην εργασιακή απορρύθμιση υπό τις μνημονιακές επιταγές.

Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε την απόφαση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να διακόψει την εμπορική συνεργασία του με τα εν λόγω βιβλιοπωλεία, με την υποσημείωση ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, δεδομένου ότι οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο είναι γνωστές κι έχουν επανηλειμμένα στηλιτευθεί από τους εργαζομένους, το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του.

Από τη μεριά μας απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία. Αύριο 29/11, στις 11:30, στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων, για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

1 σχόλιο:

  1. Κάλεμσα για συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες (4 απεργούς έξω από τον Ιανό και 3 αλληλέγγυους έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως) που περνάνε αύριο (30/12) αυτόφωρο στα δικαστήρια Ευελπίδων.

    Το κάλεσμα είναι στις 11:30 στο κτίριο 16.

    Το κατηγορητήριο : Απείθεια, παρακώλυση συγκοινωνιών, αντίσταση κατά αρχής, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου (για ένα από τους συλληφθέντες), απλές σωματικές βλάβες σε ατυνομικό και εξύβριση.

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12 ΣΤΟΝ ΚΛΆΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 29/12, 11.30ΠΜ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΙΠΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή