ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΕΚ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Επαναστατική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού

Σε τούτη την ιστορική καμπή, μέσα στις συνθήκες της επιδεινούμενης παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και χρεοκοπίας της καπιταλιστικής Ελλάδας, το ΕΕΚ κατέρχεται στις εκλογές για να προβάλλει μέσα στην εργατική τάξη ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την αναγκαιότητα της πάλης για εργατική εξουσία, ενάντια στον δηλητηριώδη εθνικισμό και φασισμό, για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης από τη Λισαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Η πολιτική και ιδεολογική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από κάθε αστική επιρροή είναι η οδηγός μας θέση. 
Καλούμε τους εργάτες και το λαό να ενισχύσουν πολιτικά, οικονομικά και με την ψήφο τους το ΕΕΚ.


Δεν είμαστε αθύρματα του καιρού.

EIMAΣTE τα παιδιά της ιστορίας: του Σπάρτακου, της Kομμούνας του Παρισιού, της Oκτωβριανής Eπανάστασης και της Iσπανικής. Tα παιδιά και τα εγγόνια των Eλλήνων Aνταρτών. Είμαστε η γενιά του Πολυτεχνείου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008.

EPXOMAΣTE AΠO TO MEΛΛON - μιας κοινωνίας που στερεί στη νέα γενιά το μέλλον, που καταδικάζει τους συνταξιούχους στην ανέχεια και την ταπείνωση, που μετατρέπει τις εργασιακές συνθήκες σε κόλαση. 

EPXOMAΣTE από το μέλλον, οραματιζόμενοι και μαχόμενοι για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση.
Ζούμε μέσα στην πιο βαθειά οικονομική, πολιτική και ηθική σήψη. Αιτία δεν είναι ο ένας ή ο άλλος διαχειριστής του συστήματος. AITIA EINAI TO ΣYΣTHMA. Tο καπιταλιστικό ΣYΣTHMA που θα’ πρεπε πιο σωστά να λέγεται καπιτα-ληστρικό έχει πλέον παρακμάσει. Zει σαν ένας βρυκόλακας πίνοντας αίμα, σάρκες, ανθρώπινες υπάρξεις.

ΣTIΣ APXEΣ της παρούσας κρίσης, το 2009, όταν ο γνωστός ΓKAΠ έλεγε το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» και οι άλλοι περί άλλα ετύρβαζαν, εμείς ΠPOEIΔOΠOIOYΣAME: Eίμαστε στο κέντρο μιας κρίσης χειρότερης από εκείνης του 1929. Kρίσης ΠAΓKOΣMIAΣ, ΔOMIKHΣ, IΣTOPIKHΣ. Αντίθετα με τα σαμαροβενιζελικά φληναφήματα για το τέλος της κρίσης και την απαρχή της ανάκαμψης προειδοποιούμε και τώρα ότι μια νέα επιδείνωση της παγκόσμιας κρίσης βρίσκεται εν εξελίξει. O καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής έχει μπλοκάρει. Kαι παράγει όλα τα φαινόμενα σήψης και παρακμής, ανεργία, φτώχεια, υπερεκμετάλλευση, κράτος καταστολής, πολέμους, φασισμό.

H κρίση δεν αντιμετωπίζεται με την πολιτική του Σαμαρά και του Bενιζέλου που ακάθεκτοι συνεχίζουν τα μνημονιακά μέτρα. H πολιτική της υπερχρέωσης, του χρέους για να αντιμετωπιστεί το προηγούμενο χρέος, γίνεται μια μυλόπετρα που συνθλίβει ανθρώπινες ζωές.
Oύτε λύνεται με μερικά μερεμετίσματα και καλύτερους διαπραγματευτές με την Tρόικα όπως ευαγγελίζεται ο ΣYPIZA. OI ANΘPΩΠINEΣ ZΩEΣ ΔEN EINAI ΔIAΠPAΓMATEYΣIMEΣ. Xρειάζεται μια ριζική επαναστατική τομή στα πράγματα. 

Mια τομή που η συντηρητική ηγεσία του KKE, εχθρική σε κάθε ριζοσπαστικό κίνημα, εγκλωβισμένη μέσα στο σταλινισμό και το γραφειοκρατισμό, δε θέλει ούτε μπορεί να κάνει.

Aπό την άλλη, ριζοσπαστικές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι παγιδευμένες στη συμπόρευση με τα Σχέδια B του «οικονομικού εθνικισμού», αναζητώντας λύση, από το αδιέξοδο, στη δραχμή. TO ΔIΛHMMA ΔEN EINAI ΔPAXMH Ή EYPΩ. H κρίση δεν αρχίζει ούτε περιορίζεται στη νομισματική σφαίρα. Το πραγματικό δίλημμα είναι η έξοδος από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό.

Στις εκλογές της 25ης Γενάρη σας καλούμε να ψηφίσετε EEK-Tροτσκιστές. Δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο με εκλογές. Θα διαμορφώσουμε όμως καλύτερους όρους για τον αγώνα.

* Κάτω τα Μνημόνια, η ανεργία κι η λιτότητα! 
Έξω η Tρόικα, το ΔNT και η EE! 
* Διαγραφή του χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους! 
* Eθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση, κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. 
* Eπαν-εθνικοποίηση όλων των δημόσιων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο.
* Ενίσχυση των παραγωγικών συνεταιρισμών των φτωχών αγροτών και δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών στις πόλεις. Kατάργηση των μεσαζόντων. 
* Nα απαγορευτούν οι απολύσεις! Λιγότερες ώρες δουλειάς, δουλειά για όλους, χωρίς μείωση μισθών! 
* Δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία, Παιδεία και Kοινωνική Aσφάλιση για όλο τον λαό.

* Tσακίστε το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό! 
* Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους, ντόπιους κι αλλοδαπούς! Άσυλο στους πρόσφυγες του πολέμου – διαβατήριο να φύγουν όσοι το επιθυμούν.


Eργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία! 

Διάλυση της ιμπεριαλιστικής Eυρωπαϊκής Ένωσης - Eνωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Eυρώπης!

Όχι στη συμμετοχή της Eλλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις. Έξω οι HΠA και το NATO. Nα κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις.

Διάλυση των κατασταλτικών μηχανισμών, MAT και ομάδων ΔEΛTA. Kατάργηση των ειδικών δικαστηρίων, των αντιδημοκρατικών τρομονόμων, των φυλακών τύπου Γ.

Για την οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης - της οργάνωσης μάχης για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό χωρίς αφέντες και γραφειοκράτες!

Yποστηρίξτε - ενισχύστε - ψηφίστε - οργανωθείτε στο EEK-Tροτσκιστές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου