ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ» ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ / του Αντώνη Νταβανέλου

 Αντώνης Νταβανέλος
Του ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ Β΄ΑΘΗΝΑΣ

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι μια «μεγάλη στιγμή» στον αγώνα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς συνολικότερα. Η ανατροπή της τελευταίας μνημονιακής κυβέρνησης αφαιρεί από τα χέρια του αστικού - μνημονιακού συστήματος το κυβερνητικό «γρανάζι» που όλα τα προηγούμενα χρόνια ενορχήστρωσε τη χωρίς προηγούμενο επιχείρηση συντριβής των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.


Η νίκη αυτή είναι πρώτα απ' όλα νίκη του κόσμου της εργασίας και τωνκινημάτων, που με τους αγώνες τους και την πολιτική τους επιμονή αριστερά, αποσάθρωσαν τις μνημονιακές πολιτικές εφεδρείες και οδήγησαν τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις σε πτώση. Έρχεται σε μια στιγμή που ο παγκόσμιος καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός στροβιλίζονται στην κρίση τους και τοοικοδόμημα της Ευρωζώνης ραγίζει. Σηματοδοτεί, λοιπόν, μια «ιστορική πολιτική εντολή» στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, να δικαιώσει τις ελπίδες του κόσμου της εργασίας και των κινημάτων πρώτα απ' όλα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και πολύ πέρα απ' αυτήν.

Όμως, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη: Αυτή η εκλογική - πολιτική νίκη, όσο μεγάλη και σημαδιακή και αν είναι, δεν είναι παρά το πρώτο βήμα. Είναι μια νέα αφετηρία σε μια διαδρομή δύσκολη, που θα τη σημαδέψουν σκληρές και αποφασιστικές μάχες ενάντια στο σύστημα. Με τομαστίγιο και το καρότο, απειλώντας και εκβιάζοντας, αλλά ταυτόχρονα προτείνοντας «έντιμους συμβιβασμούς» για την παράταση του μνημονιακού πλαισίου, οι εγχώριοι μιντιάρχες, τραπεζίτες και βιομήχανοι, ο Σόιμπλε και ο Ντράγκι, θα επιχειρήσουν να σβήσουν τη φωτιά που ανάβει η ελληνική «ανταρσία» κατά της λιτότητας.

Η ανατροπή ξεκίνησε, αλλά η αποφασιστική διαδρομή είναι μπροστά. Για να νικήσουμε στις μεγάλες μάχες που έρχονται, για να κάνουμε την ευκαιρία της ανατροπής πραγματική και νικηφόρα διαδικασία ανατροπής, πρέπει να παραμείνουμε αταλάντευτοι στους θεμελιώδεις στόχους κατάργησης των μνημονίων και ανατροπής της λιτότητας, αταλάντευτοι στο πολιτικό σχέδιο για κυβέρνηση της Αριστεράς. Να αποκρούσουμε αποφασιστικά τόσο το «μαστίγιο» των εκβιασμών όσο και το «καρότο» του «έντιμου συμβιβασμού» με το μνημονιακό πλαίσιο.

Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να αξιοποιήσουμε τα «όπλα» μας: την πολιτική ενεργοποίηση στον ύψιστο βαθμό των οργανώσεων, των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τη διαρκή προσπάθεια για τοενιαίο μέτωπο των οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, μα πάνω απ' όλα τη μαζική είσοδο των εργατικών και λαϊκών μαζών στο προσκήνιο, την οποία πρέπει να «υποκινήσουμε»,διευκολύνουμε και στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο μέσον. Με σύνθημα «Να τα πάρουμε όλα πίσω».Όχι μόνο όσα χάθηκαν στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και όσα δεν είχαν ποτέ κερδηθεί!

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς (23/01/15)

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου