ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ / του Θ. Κουτσουμπού



Tρεις αφίσες που διακινούνται στο διαδίκτυο είναι αρκούντως αποκαλυπτικές για τις πολιτικές διαφορές που έχουν διχάσει την επαναστατική - ριζοσπαστική αριστερά στην παρούσα προεκλογική περίοδο. Αποκαλύπτουν πολιτικές διαφορές που η “πολιτική διπλωματία” και η ρητορεία φροντίζουν να συγκαλύπτουν – διαφορές που έχουν την ιστορία τους τουλάχιστον από την εποχή της διάσπασης του ΜΕΡΑ και δημιουργίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Η πρώτη αφίσα αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γρήγορα κατέβηκε. Κάποιοι σύντροφοι σχολίασαν το σύνθημα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ιδίως μετά την άρνηση του ΕΕΚ να συμπορευτεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη λεγόμενη Συμπόρευση των εθνικοπατριωτών της δραχμής.




Η σ. Δέσποινα Κουτσούμπα σχολίασε: “Καμία σχέση. Δεν είναι αληθινή αφίσα της Ανταρσύας, είναι ένα μπάνερ που έφτιαξε ένας σύντροφος χωρίς να ρωτήσει κανέναν, εξ ου και κατέβηκε από το σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρωτοβουλιακό ήταν, ο σ. είναι αρχιτέκτονας και δεν συμμετέχει σε κανένα όργανο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Μη βγάζουμε συμπεράσματα εκεί που δεν υπάρχει τίποτα...”.



Αν και “πρωτοβουλιακό” ο σ. είχε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στο σάιτ και να αναρτά αφίσες. Ο.Κ.



Μετά, είδαμε την ίδια αφίσα να χρησιμοποιείται σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας και να εξαγγέλλει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο νησί με ομιλητή τον Σταύρο Μαυρουδέα. Όλα ήταν ίδια. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ / ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ/ΕΕ... με μία μόνο διαφορά. Το σύνθημα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ έχει αντικατασταθεί με το: “ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ”.






Είναι σαφές ότι υπάρχει θεμελιώδης πολιτική διαφορά ανάμεσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΕΚ παρά την προσπάθεια ορισμένων συντρόφων να αμβλύνουν τη διαφορά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή τουλάχιστον η πλειοψηφία της, θέλει αντιπολίτευση στα αστικά κόμματα και στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι με την προοπτική της εργατικής εξουσίας. Ο όρος “αντικαπιταλιστική ανατροπή” που χρησιμοποιείται συχνά από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ταυτίζεται με την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό. Όπως έχουμε και άλλες φορές επισημάνει είναι ένας πολύ γενικός όρος που καλύπτει ακόμη και τους ναζιστές που χρησιμοποιούν τον όρο...



Το “κερασάκι” πάντως ήλθε με την αφίσα του ΕΠΑΜ Πειραιά όπου στην ίδια προεκλογική εκδήλωση συνυπάρχουν ομιλητές από όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους ΑΝΕΛ, το ΕΠΑΜ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι: Μετά τις 25... Τί? Δίπλα στα ονόματα των ομιλητών υπάρχει το σήμα του κόμματος/οργάνωσης. Μπελαβίλας Νίκος ΣΥΡΙΖΑ, Χριστοφορίδης Γιώργος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Καζάκης Δημήτρης ΕΠΑΜ, Βατικιώτης Λεωνίδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ημέρα εκδήλωσης 21 Ιανουαρίου 2015, ώρα 18.00, τόπος Ξενοδοχείο Μιστράλ, Καστέλλα. Τέτοια κατρακύλα της λεγόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς δεν έχει προηγούμενο. Η αρχή έγινε με τη συμπόρευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη Μετωπική Συμπόρευση. Οι καρποί αποδίδουν και γρήγορα. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μείνουν βουβά και θα μαζεύουν ψήφους?






Θόδωρος Κουτσουμπός (ΕΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου