ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΓΗ : Ιστορική Nίκη Στην Ελλάδα, Μήνυμα Στην Ευρώπη

Ο ελληνικός λαός επέλεξε την ελπίδα, νίκησε τον φόβο και έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός ολοκλήρωσε με αποφασιστικότητα και το τελευταίο βήμα για αλλαγή πολιτικής. Είπε "όχι" στην κινδυνολογία Σαμαρά και έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι μια ιστορική αλλαγή για την Ελλάδα, που φέρνει την Αριστερά στο τιμόνι της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.


Ο λαός μας είπε "όχι" στις μνημονιακές πολιτικές. Είπε "όχι" σε νέες περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα, στις μαζικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στην άδικη φορολογία, που προέβλεπαν οι δεσμεύσεις Σαμαρά προς την τρόικα με το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη. Είπε "όχι" στη λιτότητα και την εκστρατεία φόβου του Σαμαρά, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τώρα και τα εσωκομματικά πυρά. Γιατί ο Σαμαράς δεν έχασε τις εκλογές μόνο εξαιτίας της σκληρής πολιτικής και της πρόσδεσής του στη Μέρκελ. Οδήγησε την άλλοτε κραταιά Κεντροδεξιά σε εναγκαλισμό με ακροδεξιές αντιλήψεις. Η ήττα της Ν.Δ. είναι ακόμη χειρότερη, καθώς η δυναμική τής ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη στις λαϊκές περιοχές του λεκανοπεδίου και τις δυναμικές ηλικίες.

Ο ελληνικός λαός έκανε ιστορική επιλογή ελπίδας, αξιοπρέπειας, μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ξαναθέτει στο επίκεντρο της πολιτικής τα μεγάλα ζητήματα της απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της διαπραγμάτευσης για την κρίση χρέους στην Ε.Ε., σε αντίθεση με τη σκληρή λιτότητα, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, την εσωτερική υποτίμηση, τη μαζική ανεργία, την υποβάθμιση των δημοκρατικών αξιών, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις.

Αυτοί οι δύο πολιτικοί πόλοι, με εκφραστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., ανταγωνίστηκαν στις εκλογές και τώρα, μετά το αποτέλεσμα, τα μεγάλα αυτά ζητήματα μπαίνουν εκ των πραγμάτων στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα στην Ελλάδα που ζητά αλλαγή πολιτικής. Το ίδιο ρεύμα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου, που βλέπουν πως όλα είναι δυνατά, πως οι λαοί μπορούν να νικήσουν τις πολιτικές της λιτότητας και το πολιτικό κατεστημένο.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το Podemos! Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αργά ή γρήγορα, θα αποτελέσει εφαλτήριο και για τους λαούς του Νότου, που επίσης πλήττονται από τη λιτότητα. Αλλά και για τους λαούς του Βορρά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα, καθώς η αλλαγή πολιτικής και ο απεγκλωβισμός από την πολιτική της λιτότητας μπορεί να ενισχύσει τα λαϊκά εισοδήματα στις χώρες αυτές, να αυξήσει την ενεργό ζήτηση, να τονώσει την ανάπτυξη και τελικά να ξανακάνει περισσότερο κοινωνική την Ε.Ε.

O ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί πως θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, χωρίς εξαρτήσεις από συμφέροντα και αμαρτωλές δεσμεύσεις. Έχει επίσης δεσμευτεί πως θα πάρει πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή σύγκλιση δυνάμεων που θα επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές μια νέα δανειακή συμφωνία και μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για το μη βιώσιμο χρέος, χωρίς Μνημόνια και καταστροφικές πολιτικές. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, με την Αριστερά στο τιμόνι της χώρας.

Πηγή : left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου