ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κοινή Δήλωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ.



Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη η ΕΕ και τα θεσμικά όργανά της περιφρονούν με τον πιο ωμό τρόπο την κυρίαρχη βούληση του λαού και εκβιάζουν απαιτώντας να μην αλλάξει ούτε στο ελάχιστο η μνημονιακή πολιτική.


Την ίδια στιγμή οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτυπώνουν την εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ σε μια λογική συναίνεσης με τους δανειστές και την ΕΕ. 


Η διεκδίκηση από την κυβέρνηση ενός «Νέου Συμβολαίου», μετά από μια «συμφωνία - γέφυρα», πάντα σε συμμόρφωση «με τους κανόνες της ευρωζώνης» δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να εκβιάζουν και να απαιτούν διατήρηση της ίδιας πολιτικής . Όμως, έτσι δεν πρόκειται να έρθει ανακούφιση του λαού και πραγματική ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Ούτε είναι τυχαίο, ότι στο πλαίσιο της λογικής της «διαπραγμάτευσης» ήδη έχει αρχίσει το «κούρεμα» ακόμη και αυτών των κουτσουρεμένων «εξαγγελιών της ΔΕΘ». Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η επίτευξη πλεονασμάτων, η σταδιακή και όχι άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού, η διατήρηση του ΤΑΙΠΕΔ έστω και μετονομαζόμενου, οι αναφορές σε «αξιοποίηση» της δημοσίας περιουσίας, η άρνηση των αναγκαίων μαζικών διορισμών προς όφελος προγραμμάτων προσωρινής απασχόλησης, η άρνηση πλήρους ανατροπής των μνημονιακών νόμων για την παιδεία, σε αυτή τη λογική της αναζήτησης συμβιβασμών παραπέμπουν.

Όμως, ο λαός και με τους αγώνες του και με την ψήφο δεν διεκδίκησε «μνημόνια με ανθρώπινα πρόσωπα». Απαίτησε ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με ό,τι μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Χωρίς άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους και χωρίς ανυπακοή στις συνθήκες της ΕΕ, έξοδο από το ευρώ, ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, δεν μπορεί να ανοίξει δρόμος για πραγματικά φιλολαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζομένους και το λαό να κατέβει μαζικά στο δρόμο. Ξεκινώντας από την Τετάρτη 11/02 και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις, να βροντοφωνάξει και να απαιτήσει

-Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.

- Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των Τραπεζών.

- Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο, όπως και να ονομάζεται.

- Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του μαζικού κινήματος

- Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από ευρώ και ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου