ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση Της ΟΚΔΕ Στην Πρόταση Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για Κινητοποίηση Ενάντια Στη Συμφωνία Κυβέρνησης-Eurogroup

Είναι γεγονός ότι η «συμφωνία» κυβέρνησης- Γιουρογκρούπ είναι μια επαίσχυντη συμφωνία και μια κατάφωρη παραβίαση όλων των υποσχέσεων και εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της θέλησης του ελληνικού λαού που εκφράστηκε με τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές της 25 Γενάρη. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η λεγόμενη λίστα μεταρρυθμίσεων του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.


Οι όποιες αμφιβολίες και προβληματισμοί που υπήρχαν για την ικανότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ή αυτά που είχε υποσχεθεί στην ΔΕΘ ή τα ακόμη λιγότερα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης… γρήγορα φαίνεται να επιβεβαιώνονται εκ των πραγμάτων. Ακόμη χειρότερα, η «συμφωνία» των 4 μηνών, ανεξάρτητα από ψευδεπίγραφες ονομασίες ξαναγεννά την εφιάλτη των μνημονίων και επιπλέον δείχνει ότι τη τελική συμφωνία μπορεί να μας ξαναγυρίσει στον αρμαγεδδώνα των μνημονιακών πολιτικών.

Είναι επίσης γεγονός και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι παραμονή της χώρας μας στο πλαίσιο της ΕΕ/ Ευρωζώνης και τον ζουρλομανδύα του ευρώ θα συνοδεύεται από ασφυκτικό έλεγχο/επιτήρηση της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και της Γερμανίας, από πολιτικές στραγγαλισμού των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταπάτηση της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, είτε λέγονται Μνημόνια είτε όχι, όπως γίνεται σ’ όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της ΕΕ και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης. Και σ’ αυτό το σημείο αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, πόσο λάθος είχαν όλοι εκείνη που μιλούσαν για «Ευρώπη των λαών» και φυσικά ο κυριότερος εκπρόσωπος τους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση που δημιουργείται μ’ αυτή τη συμφωνία και τη λίστα Βαρουφάκη είναι πολύ επικίνδυνη.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, ούτε καμιά παθητική αναμονή. Δεν χρειάζονται όμως και βιασύνες, κινήσεις και κινητοποιήσεις του «αέρα», ούτε πολύ περισσότερο «συναγωνισμοί» με την τυχοδιωκτική πολιτική της ηγεσίας του ΚΚΕ, που στις 25 του Γενάρη «εκτίμησε» ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Χρειάζεται πολιτική και ένα σχέδιο αντιμετώπισης της Νέας Κατάστασης, που είναι αρκετά σύνθετη και περίπλοκη, όπως είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς γνωρίζεται. Πολύ περισσότερο μάλιστα που ο κύριος εχθρός είναι οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και της Γερμανίας.

Γνωρίζουμε ότι η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη (ο ελληνικός καπιταλισμός είναι χρεοκοπημένος) και η αναστροφή αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει χωρίς ριζικά μέτρα που να χτυπούν το κακό στη ρίζα του, δηλαδή αντικαπιταλιστικές λύσεις και μέτρα. Αυτό το τεράστιο έργο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το εμπιστευτούμε στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί οι σαθρές συμμαχίες στην κυβέρνηση, στην Προεδρία, το άτολμο πρόγραμμα, οι αυταπάτες που καλλιεργεί για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και πάνω απ’ όλα η αναγνώριση των «ιερών και οσίων» της Ε.Ε., του Ευρώ και της αποπληρωμής του χρέους, δεν μπορούν παρά τελικά να μας οδηγήσουν σε συμβιβασμούς, σε διαψεύσεις και ήττες, σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Χρειάζεται να παλέψουμε μεθοδικά, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τη νίκη στις 25 Γενάρη, χωρίς κανένα συμβιβασμό, να διεκδικήσουμε:


- Θέσεις εργασίας για την απορρόφηση των ανέργων

- Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα. Επαναφορά της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων.

- Σωτηρία των συστημάτων παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης

- Κατάργηση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και όλης της αντεργατικής και αντιλαϊκής νομοθεσίας, άμεση αποκατάσταση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

-Άμεση κατάργηση των Μνημονίων. Διαγραφή όλου του Χρέους. Καμιά «συμφωνία» με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ/Ευρωζώνης.

- Έξω από την ΕΕ και το Ευρώ

- Επανεθνικοποίηση όσων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων ιδιωτικοποιήθηκαν και εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων κλειδιά της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο, 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς ΟΚΔΕ

Αθήνα 25-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου