ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι Στα Κελιά «Τύπου Γ» Και Τους Τρομονόμους

Οι φυλακές τύπου Γ πρέπει να καταργηθούν άμεσα, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση. Αυτό υπογραμμίζουν και οι απεργίες πείνας κρατουμένων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι φυλακές απομόνωσης αποτελούν μια ακόμα εκδοχή εγχώριου «Γκουαντάναμο», μετά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, άλλη μια αντιγραφή από θατσερικά καθεστώτα των πιο απολυταρχικών και απάνθρωπων μεθόδων εκδίκησης. Τα λευκά κελιά εξοντώνουν ψυχικά και σωματικά τους κρατούμενους. 

Οι δικαιολογίες για τη χρήση τους είναι το ίδιο προσχηματικές όσο ήταν και ο «κουκουλονόμος» με βάση τον οποίο έχουν γίνει διώξεις και ποινές εις βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών που βαφτίζονται «τρομοκράτες» κατά το δοκούν. Στην πραγματικότητα, ποινικοποιείται συλλήβδην κάθε κοινωνικός αγώνας, δημιουργείται ένα παράλληλο νομικό και δικαστικό προηγούμενο που αναιρεί όλα σχεδόν πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ενώ τα κελιά απομόνωσης έρχονται να επιστεγάσουν και την αμφισβήτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι το όπλο που θα χρησιμοποιήσει μια εξουσία η οποία ήδη εξοντώνει στη φυλακή έναν ανάπηρο άνθρωπο, τον Σ. Ξηρό, είναι η «τελική λύση» στο επίπεδο του σωφρονιστικού πλέγματος που δημιούργησαν οι διάφοροι «τρομονόμοι» των τελευταίων ετών, των «γκρίζων ζωνών» στις οποίες εντάσσεται όποιος και όποια αγωνίζεται, βαφτίζεται ένοχος χωρίς καν δίκη ή με δίκες-παρωδία και τελικά, εξοντώνεται απομονωμένος από τις ίδιες τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Οι φυλακές τύπου Γ πρέπει να καταργηθούν άμεσα όπως και οι τρομονόμοι (από τους οποίους προέρχονται τα άρθρα 187 και 187Α του ποινικού κώδικα), μαζί με κάθε έκτακτο, κατασταλτικό μέτρο που «κρύβεται» σε άλλους νόμους. Άμεσα πρέπει να διαλυθούν οι κατασταλτικές δυνάμεις ΜΑΤ-ΥΜΕΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ κ.λπ που ακόμα λειτουργούν σε πλήρη δραστηριότητα, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τις γενικευμένα άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου