ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πετυχημένη η Πανελλαδική Συνάντηση του Κόκκινου Δικτύου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 4-5 Απρίλη, η πανελλαδική συνάντηση του Κόκκινου Δικτύου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τόσο στις θε­μα­τι­κές συ­ζη­τή­σεις της πρώ­της μέρας (ΤΑΙ­ΠΕΔ, Υγεία, Νε­ο­λαία), όσο και στην κε­ντρι­κή συ­ζή­τη­ση της δεύ­τε­ρης («Η νέα κα­τά­στα­ση, τα κα­θή­κο­ντα του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και η συ­γκρό­τη­ση του Κόκ­κι­νου Δι­κτύ­ου»), αρ­κε­τός κό­σμος συμ­με­τεί­χε στον πλού­σιο διά­λο­γο που ανα­πτύ­χθη­κε.

Η υπε­ρά­σπι­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και των δομών της δη­μό­σιας υγεί­ας, θα είναι από τα βα­σι­κά πεδία που θα κρι­θεί η αμ­φι­σβή­τη­ση των πο­λι­τι­κών της λι­τό­τη­τας και η κυ­βέρ­νη­ση «με κορμό τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ». Η μα­ζι­κή δράση και πα­ρέμ­βα­ση του κι­νή­μα­τος και ει­δι­κό­τε­ρα των δυ­νά­με­ων της ρι­ζο­σπα­στι­κής αρι­στε­ράς, θα είναι κα­θο­ρι­στι­κός πα­ρά­γο­ντας για να ξε­κα­θα­ρι­στούν «ομι­χλώ­δεις» θέ­σεις κυ­βερ­νη­τι­κών στε­λε­χών και να εμπο­δι­στεί η όποια από­πει­ρα προ­σαρ­μο­γής, στο όνομα ενός δήθεν «έντι­μου συμ­βι­βα­σμού», που θα ακυ­ρώ­νει το πο­λι­τι­κό σχέ­διο «κυ­βέρ­νη­σης της Αρι­στε­ράς», όπως είχε συμ­φω­νη­θεί στο ιδρυ­τι­κό συ­νέ­δριο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.

Το νέο τοπίο μετά τη συμ­φω­νία της 20ης Φλε­βά­ρη και τους συ­νε­χείς εκ­βια­σμούς των δα­νει­στών, οι πιέ­σεις του συ­στή­μα­τος εντός και εκτός χώρας για να εξη­με­ρω­θεί ο «ιός ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ», η σχέση κυ­βέρ­νη­σης και κρά­τους, ο ρόλος του κι­νή­μα­τος και του κόμ­μα­τος στις και­νούρ­γιες συν­θή­κες, βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο πολ­λών το­πο­θε­τή­σε­ων.

Κοινή συ­νι­στα­μέ­νη, ότι επεί­γει η ανά­λη­ψη πρω­το­βου­λιών που θα ενι­σχύ­ουν μια λο­γι­κή αντι­στρο­φής της λι­τό­τη­τας μο­νο­με­ρώς-ανα­πό­φευ­κτα σε ρήξη με τις ευ­ρω­η­γε­σί­ες-και επι­μο­νής στη με­τα­βα­τι­κή πο­λι­τι­κή, που θα λο­γο­δο­τεί στις ανά­γκες της με­γά­λης κοι­νω­νι­κής πλειο­ψη­φί­ας, ως εναλ­λα­κτι­κή λύση απέ­να­ντι σε κάθε εί­δους αδιέ­ξο­δα. Και με αυτό το δύ­σκο­λο κα­θή­κον, τα μέλη του Κόκ­κι­νου Δι­κτύ­ου, μαζί με συ­ντρό­φους-ισ­σες από άλλα «τμή­μα­τα» του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και της «άλλης» Αρι­στε­ράς, έχουν να ανα­με­τρη­θούν άμεσα.

Πηγή : rproject

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου