ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΠΡΙΝ : Εργατική Αντεπίθεση Όχι Άλλη Αναμονή

Σωματεία καλούν σε ταξική Πρωτομαγιά στο Μουσείο, 10:30 π.μ.

Κανένα περιθώριο ικανοποιητικής συμφωνίας και «έντιμου συμβιβασμού» δεν υπάρχει με το μαύρο μέτωπο της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, όπως έδειξε καθαρά μια ακόμα φορά το προχθεσινό Γιούρογκρουπ, το οποίο επέμεινε σε ακραία αντεργατικά αντιδραστικά μέτρα. Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει σταθερά στο πλαίσιο του συμβιβασμού και της συμφωνίας, όπως φάνηκε και στη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα. Την ίδια ώρα σαρώνονται τα αποθεματικά δήμων και περιφερειών, οργανισμών και Ταμείων, για να πληρωθούν κανονικά οι δόσεις στους τοκογλύφους του ΔΝΤ. Σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως, εάν δεν βγουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο προσκήνιο, τίποτα θετικό δεν φαίνεται στον ορίζοντα. 

Απεναντίας διαμορφώνονται οι όροι για νέο Μνημόνιο. Οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά την ερχόμενη Παρασκευή δίνουν την ευκαιρία για την πρώτη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων, για το πρώτο βήμα της αναγκαίας αντεπίθεσης του κινήματος. Η φετινή 1η Μάη δεν είναι ρουτίνα, δεν είναι απλά υποχρέωση που έρχεται από το ηρωικό παρελθόν. Σε μια κρίσιμη στιγμή έχει ξεχωριστή σημασία να βγει ο κόσμος της δουλειάς στο δρόμο έχοντας στα πανό του τα ανυποχώρητα αιτήματά του για το σήμερα και το αύριο, την ανάγκη ρήξης με τους δανειστές και ήττας της κυβερνητικής πολιτικής της υποταγής σε ΕΕ, ΔΝΤ, κεφάλαιο, ενάντια στα παλιά και τα νέα Μνημόνια, για διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και χτύπημα του κεφαλαίου. Πρέπει να έχει στις σημαίες του το μήνυμα της διεθνιστικής πάλης για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της από την εκμετάλλευση και την καταπίεση, για να περάσει όλος ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Για ένα νέο εργατικό κίνημα, για ταξική αγωνιστική ενότητα στην πάλη και στη βάση, αλλά με διαχωρισμό από τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό, την παλιά και νέα κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος και η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα συγκεντρωθούν την 1η Μάη στο Μουσείο στις 10:30 π.μ. και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου