ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση Μελών ΣΕΚ Στην ΚΣΕ: Για Την Εκδήλωση Της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Στις 3/6

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ στις 20/5, αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση μιας κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, με τίτλο «Η πάλη ενάντια στην επερχόμενη συμφωνία και ο δρόμος της ρήξης με ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο».

Συμφωνήσαμε, προφανώς, από τη μεριά μας για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, η οποία προσδιορίστηκε τελικά για τις 3 Ιούνη, με το σκεπτικό ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να βγει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τα έξω, να προβάλει την πρότασή της για την ανάγκη πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, να προβάλει το μεταβατικό πρόγραμμα και την εναλλακτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής ενάντια στα αδιέξοδα της κυβερνητικής διαχείρισης, να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τα μέλη και το δυναμικό της, ν’ ανοιχτεί στον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που αναζητάει απαντήσεις πέρα απ’ τα όρια των ρεφορμιστικών ηγεσιών.

Μ’ αυτό το σκεπτικό προτείναμε να υπάρχουν εισηγητικές τοποθετήσεις από συντρόφισσες και συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ευρύτερα από αγωνιστές που δίνουν σήμερα μάχες σε μια σειρά μέτωπα (λιμάνια, νοσοκομεία, ΕΡΤ, αντιφασιστικό κλπ) και στη συνέχεια να υπάρχουν παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν να είναι και δημόσια ανακοινωμένες, από ομιλητές μέλη άλλων οργανώσεων της Αριστεράς που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Δυστυχώς η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε χωρίς καν συζήτηση στην ΚΣΕ, με μηνύματα και μέιλ που επέμεναν να υπάρχει πάνελ με έναν μόνο ομιλητή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δύο ομιλητές από τις δυνάμεις της «συμπόρευσης» (ΜΑΡΣ/ Σύλλογος Κορδάτος) και έναν από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (ΔΕΑ). Η ανάγκη να εκφραστεί ο πλούτος των απόψεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην πρώτη μάλιστα μετά από πολύ καιρό κεντρική εκδήλωση, λοιδορήθηκε σαν μεθόδευση «για να στήνονται ακροατήρια για κομματική ζύμωση», τα οποία αναπαράγουν το μοντέλο «αποκρουστικών»(!) τοπικών εκδηλώσεων.
Είναι σοβαρό πολιτικό λάθος να θεωρούνται «αποκρουστικές» οι διαδικασίες οργανωμένης συζήτησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ αντίθετα να προβάλλονται σαν … ελκυστικά τα κοινά πάνελ με δυνάμεις που είτε επιδιώκουν τη δημιουργία κάποιου νέου μετώπου με ψαλιδισμένο το αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό πρόγραμμά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε προτείνουν νέες εκλογές που τάχα θα κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πιο …αριστερό! Τα πραγματικά ρήγματα διαμορφώνονται με τις πρωτοβουλίες που μπορεί και πρέπει να πάρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με μαχητικά κομμάτια του κινήματος, όχι περιμένοντας τις ζυμώσεις μέσα στο ρεφορμισμό. Περνάει, επίσης, μέσα από την ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν έναν διακριτό τρίτο πόλο μέσα στην Αριστερά, που προσπαθεί να κερδίσει δυνάμεις με ενωτική ταχτική στο κίνημα και τους αγώνες και με ξεκάθαρη στρατηγική για την επανάσταση και την ανατροπή του καπιταλισμού.

Θεωρούμε ότι o τρόπος που οργανώνεται η εκδήλωση στις 3/6 δεν βοηθάει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί μέσα στην περίοδο και τραυματίζει την ενότητά της. Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη της ΚΣΕ, έστω και τώρα, να την αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο.

Συντροφικά,

Τα μέλη του ΣΕΚ στην ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γιάννης Σηφακάκης, Γιάννης Μαραβελάκης, Γιάννης Αγγελόπουλος, Ευγενία Κουνιάκη.

ΥΓ. Την Τετάρτη 3/6 κατεβαίνουν οι Σκουριές στην Αθήνα. Στις 10 πμ έξω από το Συμβούλιο Επικρατείας όπου εκδικάζονται οι προσφυγές και στις 6 μμ στο Μετρό Αμπελοκήπων συγκέντρωση και πορεία προς το ΥΠΑΠΕΝ. Πιστεύουμε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να είναι στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου