ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΡΙΝ : Η Νέα Συμφωνία Θα Είναι Αντιλαϊκή

Οσο κι αν γράφεται, σβήνεται και ξαναγράφεται η συμφωνία της κυβέρνησης με το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ, το περιεχόμενό της δεν μπορεί παρά να είναι αντιλαϊκό! Ανεξάρτητα από τη δοσολογία και το μείγμα, είναι πια φανερό πως θα ρίχνει νέα βάρη στο λαό, θα διαιωνίζει τα μνημονιακά μέτρα και θα οδηγεί ακόμα και τις μετριοπαθείς εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές καλένδες. Όλα τα μνημονιακά κόμματα, τα αστικά ΜΜΕ, οι ενώσεις του κεφαλαίου ζητούν με υστερία «συμφωνία τώρα» με κάθε κοινωνικό κόστος. Είναι υποκριτές, γιατί αυτοί θα κερδίσουν από τα νέα αντεργατικά μέτρα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχεται κι αυτή συμφωνία γρήγορα, παρότι έχει γίνει ξεκάθαρο πως δεν θα πρόκειται για «έντιμο συμβιβασμό» αλλά για επώδυνη αντιλαϊκή συμφωνία μνημονιακού τύπου, που θα ρίξει εργαζόμενους και άνεργους ακόμα βαθύτερα στην απελπισία. 

Σήμερα ο κόσμος της δουλειάς, η ανυπόταχτη νεολαία, οι άνεργοι έχουν κάθε συμφέρον να μην υπογραφεί συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ, από τη διακοπή εδώ και τώρα των διαπραγματεύσεων με τους «οικονομικούς δολοφόνους» των υπαλλήλων τραπεζιτών και πολυεθνικών. Στην αναγκαία ρήξη με ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκεται η ελπίδα κι όχι ο φόβος, καθώς υπάρχει άλλος δρόμος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, δρόμος αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Το κρίσιμο ζητούμενο σήμερα είναι να βγει ο λαός και η νεολαία στο δρόμο: Κατ’ αρχάς στις 5 Ιούνη στην κινητοποίηση όπου προσανατολίζονται κινήσεις και σωματεία με βασικό αίτημα να μην πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ, που από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου προβλέπεται να τσεπώσει 1,6 δισ. από το αίμα του λαού. 

Αλλά και στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Ιούνη, που καλούν ήδη σωματεία, κινήσεις και άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος, αλλά και το ΠΑΜΕ με τον δικό του χαρακτήρα και το δικό του πλαίσιο. Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και η ταξική πτέρυγα του μαζικού κινήματος καλούν σε πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 11 Ιούνη, με απεργιακές μορφές και διαδηλώσεις, για τις εργατικές λαϊκές διεκδικήσεις, ενάντια στο νέο Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική υποταγής, για ρήξη με την ΕΕ και το κεφάλαιο.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου