ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Παραδειγματική Τιμωρία Των Υπεύθυνων Για Το Εργατικό Έγκλημα Στα ΕΛΠΕ (Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων)

Όχι άλλο αίμα εργατών στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών!

Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων
για το εργατικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 8/5 στα διυλιστήρια της ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) του Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι εργάτες μεταξύ των όποιων και ένας μετανάστης. Οι τέσσερις είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, ενώ οι άλλοι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης. Όλοι τους φέρουν εγκαύματα στο σώμα τους και έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους σύστημα. Ο μετανάστης, αλβανικής καταγωγής, νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός του.

Φρίκη και οργή προκαλούν οι καταγγελίες των εργαζομένων που έρχονται στη δημοσιότητα με αφορμή το συγκεκριμένο δυστύχημα, για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίες που επικρατούν στα ΕΛΠΕ και ειδικά στις Χημικές Βιομηχανίες. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δε γίνεται καταμέτρηση τους πριν μπουν στα διυλιστήρια, τους στοιβάζουν σαν τα ζώα, δεν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία, ενώ δουλεύουν μέσα στη φωτιά και τα χημικά για μεροκάματο μόλις 20 ευρώ!

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ένα ατύχημα όπως τρέχουν να πουν τα παπαγαλάκια των συστεμικών ΜΜΕ, χύνοντας ταυτόχρονα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργάτες που κάηκαν χωρίς φυσικά να πείθουν. Η είδηση για το εργατικό δυστύχημα πέρασε σε 7η και 8η θέση, αφού γι” αυτούς η ζωή ενός εργάτη δεν αξίζει τίποτα. Είναι ένα οργανωμένο έγκλημα που πραγματοποιείται σε βάρος των εργαζομένων των ΕΛΠΕ, που κυριολεκτικά θυσιάζονται στο βωμό των υπερκερδών του Λάτση και των υπόλοιπων καπιταλιστών. Πατώντας πάνω στο μνημονιακό καθεστώς που εξακολουθεί να υπάρχει, απαξιώντας και διαλύοντας την αξιοπρέπεια, το δίκιο ακόμη και τη ζωή των εργαζομένων, ο κάθε στυγνός καπιταλιστής, όπως είναι ο Λάτσης, έχει το ελεύθερο να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους σαν αναλώσιμα σκουπίδια. Τεράστια είναι όμως και η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επιτρέπει να επικρατούν τέτοιες συνθήκες εργασίας, να μην εφαρμόζονται τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία κλπ.

Απέναντι σε αυτά μόνη λύση, ο διαρκής και αταλάντευτός αγώνας μας για την κατάργηση των μνημονίων στην πράξη. Ο μόνος τρόπος για να επιβάλλουμε το δίκιο ,την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες μας, που είναι πάνω από τα κέρδη και τα πλούτη των καπιταλιστών που βγαίνουν από τη δική μας εργασία. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, ιδιαίτερα στους τραυματισμένους εργάτες και απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για άλλο ένα εργατικό έγκλημα.

08/05/2015

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου