ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κοινή Ανακοίνωση - Κάλεσμα Της Πολιτικής Συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΡΣ Νοτίων Προαστίων

 ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ – ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ / ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Δευτέρα 11 Μάη είναι ημέρα διεξαγωγής του Εurogroup και παραμονή πληρωμής μιας ακόμη, θανατηφόρας για το λαό, δόσης στο ΔΝΤ, σχεδόν 800 εκατ. ευρώ.

Τρεις μήνες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δείχνουν όλο και πιο καθαρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανακούφιση του λαού και έξοδος από τη λιτότητα όσο η θηλιά του χρέους και το ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ-ΟΝΕ παραμένουν άθικτα. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της διαρκούς υποχώρησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.

 Ετοιμάζεται να συνυπογράψει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές των συντάξεων, συνεχίζει της δυσβάσταχτη φορολεηλασία, αποδέχεται την απάνθρωπη λιτότητα των «πλεονασμάτων» παραπέμπει στο απροσδιόριστο μέλλον κάθε μέτρο ανακούφισης των εργαζόμενων και αντί να αποκαταστήσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, παζαρεύει την επιστροφή «κάποιου τύπου» συλλογικών συμβάσεων. Ο «έντιμος συμβιβασμός» που διεκδικεί, στην πραγματικότητα θα είναι ένα νέο μνημόνιο. Θα είναι η νίκη των δανειστών, η εκδίκηση των δυνάμεων του κεφαλαίου και η ήττα του λαού.

Υπάρχει όμως άλλος δρόμος για να νικήσει η ελπίδα του λαού και να δικαιωθούν οι αγώνες του. Ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής της πολιτικής της ευρωεποπτείας και των μνημονίων. Ο δρόμος της ρήξης και της εξόδου από την φυλακή της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Ο δρόμος της ικανοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων και του λαού, του εργατικού και λαϊκού ελέγχου, του δημόσιου, κοινωνικού σχεδιασμού της οικονομίας. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, μπορεί με τους αγώνες του να ανοίξει αυτό το δρόμο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΜΑΡΣ νοτίων προαστίων καλούν τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής μας να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ, Εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες, καθώς και πολιτικές οργανώσεις και κινήσεις.
Η συγκέντρωση της Δευτέρας πρέπει να αποτελέσει αφετηρία μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων για:

• Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε ένα νέο μνημόνιο, όπως και αν ονομαστεί.

• Άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους. Οι κοινωνικές ανάγκες πάνω από τις «δόσεις» της καταστροφής.

• Σύγκρουση και ρήξη μέχρι τέλους με ευρώ και ΕΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για ψωμί – δουλειά – παιδεία – ελευθερία.

Είναι η ώρα της αλήθειας και της τόλμης για τον κόσμο της εργασίας και τις μαχόμενες αριστερές δυνάμεις. Ο λαός μπορεί να συγκρουστεί και να νικήσει.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 6:00μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

(προσυγκέντρωση 5:30μ.μ. στο ΜΕΤΡΟ Ελληνικού)

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου