ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΠΡΙΝ : Όλο Και Πιο Κοντά Μνημονιακή Συμφωνία

Παρά τις παραπλανητικές δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο καθαρό πως η οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο. Από την πλευρά των δανειστών-δυναστών αυτό ξεκαθαρίζεται κυνικά. Η διαπραγμάτευση εξάλλου δεν αφορά την κατεύθυνση των μέτρων αλλά τον τρόπο και το «μείγμα» πολιτικής, που λένε και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα, στο θέμα του ΦΠΑ μπορεί να γίνεται συζήτηση πόσες και ποιες κλίμακες θα υπάρξουν, αλλά ο στόχος είναι σαφής: η αύξηση των εσόδων από έναν έμμεσο και άδικο φόρο, που φορολογεί κυρίως την κατανάλωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ταυτόχρονα, το μόνο σίγουρο είναι πως τα ζωτικά αιτήματα των εργαζομένων, ακόμα και οι περιορισμένες προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνουν στην κατάψυξη. Κυβερνητική επιδίωξη τώρα γίνεται η μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων! Τι σημαίνει αυτό για όσους έχασαν τη δουλειά τους, είναι άνεργοι ή είδαν το μισθό τους να πέφτει 40%; Η αμήχανη παρακολούθηση, η σύγχυση που δημιουργούν οι ελεγχόμενες διαρροές από τη μυστική διπλωματία κυβέρνησης – τρόικας οδηγούν σε μεγάλη ήττα τα λαϊκά συμφέροντα. Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης του μαζικού κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς με άμεσο αίτημα τη διακοπή των διαπραγματεύσεων και την ρήξη με ΕΕ-ΔΝΤ, την παύση πληρωμών στους τοκογλύφους («ούτε ένα ευρώ στην εξυπηρέτηση του χρέους») και τη διαγραφή του χρέους, την ικανοποίηση των αιτημάτων εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, την εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, έτσι ώστε να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων, την επιβολή μέτρων χτυπήματος του κεφαλαίου και του κέρδους, προς όφελος των εργαζομένων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανοίγει το διάλογο με τον κόσμο του αγώνα και της Αριστεράς για την αντικαπιταλιστική ανατροπή, ενώ η πολιτική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό ενάντια στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου