ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Κύριο άρθρο από το νέο «Ξεκίνημα»: Ρήξη ή υποταγή;

Η εικόνα ξεκαθαρίζει όλο και περισσότερο. Βρισκόμαστε στον Μάιο, στον τέταρτο μήνα της θητείας της νέας κυβέρνησης και το αποτέλεσμα των «διαπραγματεύσεων» είναι μηδέν! 

Η στάση των λεγόμενων «εταίρων» δεν είναι μόνο απαράδεκτη, είναι και ύπουλη και εγκληματική! Συνεχίζουν να εισπράττουν αδιάλειπτα τις δόσεις των ελληνικών δανείων, ενώ δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ σε νέα δάνεια! Αυτό αποτελεί μια συνειδητή επιλογή σαμποτάζ και σύνθλιψης της ελληνικής οικονομίας με στόχο να αναγκάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υποταχθεί δικές τους απαιτήσεις!

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης (καθημερινός Τύπος, 4/5) τα ποσά που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές ξεπερνούν τα 6,5 δισ. ευρώ!! 6,5 δισ. ευρώ σε αυτές τις συνθήκες αποτελούν ένα κολοσσιαίο ποσό! Ένα ποσό το οποίο μπορεί να εξαλείψει σε πολύ σύντομο χρόνο τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα πιο εξαθλιωμένα στρώματα του πληθυσμού, αλλά και να δώσει μια γρήγορη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία. 

Το ερώτημα δεν είναι γιατί οι «εταίροι» ακολουθούν αυτή την πολιτική ασφυξίας της οικονομίας! Αυτό ήταν αναμενόμενο – και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το ξέρει! Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πληρώνει τις δόσεις και τους τόκους του χρέους όταν η άλλη πλευρά έχει μια τόσο προκλητικά εχθρική στάση.

Όλοι μιλούν για Grexit – εμείς πότε θα το πάρουμε στα σοβαρά;

Ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι για Grexit, έχουμε plan B... Η Ολλανδία και η Ευρωζώνη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Ωστόσο ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα»

Ο Τζέρι Ράις, Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, είπε ότι, σαν ΔΝΤ:

«Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, αλλά δεν αναμένουμε [σημ: «δεν αναμένουμε» δεν σημαίνει και «αποκλείουμε» ή και «δεν προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο»] έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη»

Ο Άλιστερ Γουίλσον διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τράπεζας Moody’s, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC:

«Η ευρωζώνη είναι πιθανό να ανακάμψει γρήγορα από ένα Grexit, αλλά ο αντίκτυπος στο επενδυτικό κλίμα και την εμπιστοσύνη θα ήταν ισχυρός και είχε μεγάλη διάρκεια...»

Η ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα έγραψε:
«Βερολίνο και Φρανκφούρτη επεξεργάζονται ”σχέδια Β” για την Ελλάδα... με εισαγωγή κάποιου είδους εσωτερικών ελέγχων ... προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση των τραπεζών... Σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή της κυβέρνησης, ή ακόμα και μια τεχνοκρατική κυβέρνηση».
Όλες οι πιο πάνω δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια μιας μέρας!

Όλοι, έτσι, οι διεθνείς οργανισμοί, επιτελεία και ισχυρά κράτη του πλανήτη επεξεργάζονται, (σύμφωνα με τα ΜΜΕ, όχι μόνο τα ξένα, αλλά και τα ελληνικά) σχέδια για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ! Όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου!
Έστω και τώρα, στο παρά 5

Η άρχουσα τάξη στη χώρα μας, τα κόμματά της και τα ΜΜΕ της, κρύβονται πίσω από την υποτιθέμενη θέληση του ελληνικού λαού ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι κατασκευάζουν, θέλει πάση θυσία να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό είναι μια «φούσκα» η οποία πάρα πολύ εύκολα θα μετατραπεί στο ακριβώς αντίθετο της, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει στάση.

Για να είναι συνεπής με τις προεκλογικές του υποσχέσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει:
Να σταματήσει τις υποχωρήσεις! Παρότι έχει ήδη αφήσει στην άκρη το θέμα του χρέους, έχει υποχωρήσει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, έχει αφήσει ξεκρέμαστο το κίνημα στη Χαλκιδική και κανείς δεν ξέρει τι σχεδιάζει, καθυστερεί μια σειρά από μέτρα όπως τις εργασιακές σχέσεις, το βασικό μισθό, τις προσλήψεις απολυμένων, την 13η σύνταξη στους φτωχούς, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κλπ, η άλλη πλευρά δεν υποχωρεί σε τίποτα.

Να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό ότι αν αρνηθεί να υποταχθεί στις πιέσεις, οι «εταίροι» θα οδηγήσουν τη χώρα σε αναγκαστική έξοδο από το ευρώ.

Να αναγνωρίσει ότι για να μπορέσει να είναι συνεπής με τις προεκλογικές του υποσχέσεις απαιτείται ρήξη με την ΕΕ και ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει άρνηση αποπληρωμής του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση, πλήρη διαφάνεια και δημοκρατία στην παραγωγή, σχεδιασμό της οικονομίας για τις ανάγκες του λαού κι όχι για το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου

Διαφορετικά…

Σε αντίθετη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις πιο απλές και στοιχειώδεις δεσμεύσεις του, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης. Και τότε η απογοήτευση στα λαϊκά στρώματα θα είναι τεράστια! Κάποιες από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν προβάδισμα κάτω από 10 μονάδες όταν δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές βδομάδες που το προβάδισμά του πλησίαζε τις 25 μονάδες. Οι κίνδυνοι, είναι υπαρκτοί, είναι παρόντες – και το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να τους υποτιμήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, να μην συζητά στα παρασκήνια χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Αν χρειαστεί τη στήριξη του ελληνικού λαού, τότε να προσφύγει σ’ αυτόν, είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές (ανάλογα με την περίσταση) ενθαρρύνοντας παράλληλα τα κινήματα, τη δημιουργία συνελεύσεων και επιτροπών στη βάση της κοινωνίας. Ένα πράγμα θα είναι σίγουρο τότε: οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα δώσουν την αμέριστη στήριξη τους. Η προϋπόθεση γι’ αυτό είναι μία και μόνο μία: ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει να δώσει τη μάχη της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων μέχρι το τέλος!

Μπροστά στην επιλογή «υποταγή ή ρήξη» ο ελληνικός λαός θα διαλέξει το δεύτερο χωρίς δισταγμό! Η ιστορία ολόκληρων γενεών το αποδεικνύει! Αυτός που πρέπει να αποφασίσει τι θέλει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή : xekinima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου