ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Oι Αγώνες Των Εργαζομένων Της ΕΡΤ Και Των Καθαριστριών Του ΥΠΟΙΚ Μας Δείχνουν Το Δρόμο ! (Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων)

Οι δύο σημαντικοί και πολύμηνοι αγώνες που έγιναν ενάντια στην χούντα του Σαμαρά -Βενιζέλου δικαιώθηκαν εν μέρει. Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έπαΙξαν σημαντικό ρόλο στην πτώση της χουντικής συγκυβέρνησης. Είναι αγώνες υποδειγματικοί για όλους τους εργαζόμενους και με την επιμονή τους και την μαχιτικότητα τους πέτυχαν να δικαιωθούν πολλά από τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να κάνει “τίμιους” συμβιβασμούς με την αστική τάξη και την μνημονιακή πολιτική.

1) Δεν αναγνωρίζει τους μισθούς υπερημερίας ( μισθοί που αντιστοιχούν στο διάστημα της παράνομης απόλυσης μέχρι την δίκαιη επαναπρόσληψη) ενώ δεν παρουσιάζει έστω μια συμβολική μέριμνα για τις οικογένειες των 18 νεκρών κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή κατέβαλε δόση προς το ΔΝΤ 750 εκ. ευρώ. Λεφτά για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν αφού τα δίνουν στα λαμόγια των «θεσμών» / κερδοσκόπων.

2) Τους επαναπροσλαμβάνει σαν νέους εργαζόμενους συμψηφίζωντας έτσι κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και αποζημιώσεις. Αναγνωρίζει δηλαδη της πολιτικές των μνημονίων που ξήλωσε τα εργασιακά δικαιώματα.

3) Δεν δίστασε να τοποθετήσει τον άνθρωπο όλων των κυβερνήσεων Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα σύμβουλο, γνωστό για τις προσπάθειές του να συρρικνώσει με απολύσεις την ΕΡΤ και για να επιβάλει συνθήκες γαλέρας, ενώ παρασημοφορεί και τους εργαζόμενους της ΝΕΡΙΤ για την στάση τους συνεχίζοντας να τους παρέχουν εργασία στο νέο μόρφωμα.

Ταυτόχρονα το Κράτος Έκτατης Ανάγκης συνεχίζει να κάνει καλά την δουλειά του καθώς μετά την δικαίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν δίστασε να προσαγάγει τον δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρο Πομώνη, με την κατηγορία της «κατάληψης δημόσιας περιουσίας» μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΝΕΡΙΤ που έγινε τον Αύγουστο του 2014!

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι άνεργοι, η νεολαία, όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για να ξηλώσουμε τη σαμαροβενιζελική χούντα και να απαλλαγούμε απ” τα μνημόνια, απ” την οικονομική/κοινωνική καταστροφή και ταπείνωση μας, δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Έχοντας σαν παράδειγμα νικηφόρους αγώνες σαν και αυτούς πρέπει να υπερασπιστούμε να διευρύνουμε και εδραιώσουμε την νίκη της 25ης Γενάρη.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου