ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σύνταγμα 17/6 : Γκρεμίζουμε Τη Λιτότητα - Όχι Στους Εκβιαστές

Συντάκτης : efsyn.gr

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν το «παρών» στις πλατείες όλης της χώρας αλλά και του εξωτερικού, ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα με τίτλο «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα». 

Οι συγκεντρώσεις έγιναν μόλις μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης και εν μέσω κλίματος ασυμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. 

Στην Αθήνα ο κόσμος γέμισε το Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να κλείσουν προσωρινά οι δρόμοι γύρω από την πλατεία. 














Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές τόνισαν ότι στηρίζουν θέσεις, όχι πρόσωπα και κόμματα. Ήταν ένα «πολύχρωμο» πλήθος, καθώς υπήρχαν άνθρωποι από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ως μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που απλώς κρατούσαν ελληνικές σημαίες, χωρίς να κομίζουν κάποια κομματική ταυτότητα.

Υπήρχαν πανό στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, με συνθήματα όπως: «European people all togeghter», «Ούτε βήμα πίσω», «Stop austerity», «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται», «Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».




Το βασικό μήνυμα ήταν να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Μάλιστα, ορισμένοι μίλησαν ακόμα και για ρήξη με τους θεσμούς.

Τη συγκέντρωση κάλυψαν πάρα πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Συγκέντρωση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση που δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, έστειλαν απόψε από την πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, οι πολίτες. Το στίγμα της συγκέντρωσης, έδωσε πανό που είχε αναρτηθεί στην είσοδο της δημοτικής αγοράς και το οποίο ανέφερε. «Οι κόκκινες γραμμές είμαστε εμείς. Γκρεμίζομε τη λιτότητα». Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, ήταν η παρουσία πολλών νέων καθώς και εκπροσώπων συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν στις τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην Τρίπολη στις 7.30 πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου, για να δηλώσουν την στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές και παράλληλα να στείλουν σαφές μήνυμα ότι δεν πάει άλλο με την λιτότητα, την υπερφορολόγηση και τα μνημόνια. Οι συγκεντρωθέντες αφού παρέμειναν για μία ώρα περίπου στην πλατεία στην συνέχεια έκαναν πορεία στους πεζόδρομους της Εθνικής Αντιστάσεως και της Τάσου Σεχιώτη.

Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία και στην Κόρινθο, μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στην πλατεία Περιβολάκια.

Τέλος, οι Ηρακλειώτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και διαδήλωσαν κατά της λιτότητας, υποστηρίζοντας παράλληλα το έργο της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Οι Ηρακλειώτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών με βασικό σύνθημα: «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου και με ένα ειρηνικό συλλαλητήριο αποδοκίμασαν την λιτότητα που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου