ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Να Κλείσουν Επιτέλους Όλα Τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Πορεία Στο Στρατόπεδο Της Αμυγδαλέζας, Σάββατο 20/6 1μμ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών, αυτά τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης. Οι χιλιάδες των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα κυνηγημένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Δύσης, τους εμφυλίους που εξαπολύουν οι τοπικές ελίτ, τις οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, στοιβάζονται στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης, κάτω από αδιανόητες συνθήκες. Και αυτό αν και μόνο αν γλιτώσουν τον πνιγμό στον πάτο του Αιγαίου ή τις νάρκες στον Έβρο.


Το ελληνικό κράτος παίζει το ρόλο του μαντρόσκυλου της ΕΕ και των καπιταλιστών, εγχώριων και ξένων, που θέλουν τους ξένους εργαζόμενους παράνομους, για να δουλεύουν σχεδόν δωρεάν και για μην έχουν κανένα δικαίωμα και καμία απαίτηση. Για αυτό το κράτος δεν παρέχει ουσιαστικά κανένα νόμιμο μετανάστευσης στη χώρα, αρνείται το άσυλο στη συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων και αφήνει παιδιά, που γεννήθηκαν στη χώρα και δεν είδαν ποτέ τον τόπο καταγωγής των γονιών τους, χωρίς ιθαγένεια και χωρίς πολιτικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς βέβαια τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ που δεν θα ψήφιζαν τίποτα υπέρ των μεταναστών) υποσχέθηκε ιθαγένεια για τα παιδιά και κατάργηση των κέντρων κράτησης. Τέσσερις μήνες μετά, φέρνει ένα νομοσχέδιο που δίνει την ιθαγένεια σε λιγότερους και από ό,τι ο ΠΑΣΟΚικός νόμος Ραγκούση και, βέβαια, τα κέντρα κράτησης λειτουργούν κανονικά. Το αντιρατσιστικό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί ολομέτωπα και με αυτή την κυβερνητική πολιτική, που εξακολουθεί να είναι ρατσιστική.

Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει άμεσα. Είναι χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος να το σταματήσει, γιατί οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέρφια, εργαζόμενοι όπως και εμείς, άνεργοι όπως και εμείς.

  • Να κλείσουν άμεσα η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες
  • Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών
  • Να διαλυθεί η FRONTEX, να γκρεμιστεί το τείχος του αίσχους στον Έβρο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας, το Σάββατο 20 Ιουνίου, 13.00 η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου