ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΠΡΙΝ : Πλεόνασμα Υποταγής Μόνο Χρέος Η Ανατροπή

Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας με την Ιερή Συμμαχία ΕΕ – ΔΝΤ έχει μπει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς χθες κλιμάκιο υπουργών πήγε στις Βρυξέλ­λες, με νέες, “βελτιωμένες”, δηλαδή ακόμα πιο αντιλαϊκές, προτάσεις. Αξιοσημείωτο είναι, πως στις χθεσινές διαπραγματεύσεις συμμετεί­χε και αντιπρόσωπος του ΔΝΤ, παρά την ακροδεξιά διαφοροποί­ησή του την Πέμπτη το βράδυ. Ετσι, το ΔΝΤ στο οποίο κάνουν κουμάντο οι Αμερικανοί, βγή­κε ακόμα πιο πιεστικό προς την κυβέρνηση Α. Τσίπρα, καταρρί­πτοντας πλήρως την κυβερνητι­κή στρατηγική αξιοποίησης των ΗΠΑ ως αντίβαρου στη Γερμα­νία. 

Αυτό που αποκαλύπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο είναι πως μέσα στο λάκκο των λεόντων, μέ­σα στην ΕΕ, η διαπραγμάτευση οδηγεί σε υποταγή. Από τις χθε­σινές κυβερνητικές διαρροές, πως οι προτάσεις κυβέρνησης – τρόι­κας απέχουν μόλις 0,25% στο φετινό πρωτογενές πλέονασμα, τίποτα το καλό δεν προμηνύεται για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στις 18 Ιουνίου είναι προ­γραμματισμένο το Γιούρογκρουπ, ενώ στις 30 Ιουνίου υπάρχει η υποχρέωση καταβολής 1,6 δισ. στο ΔΝΤ. Οι ημερομηνίες αυτές θε­ωρούνται από κυβερνητικές αλλά και ευρωπαϊκές πλευρές ορόσημα για την κατάληξη συμφωνίας. Μπροστά σε τόσο κρίσιμες εξελίξεις, με πορεία προς ένα εξαιρετικά αντιδραστικό και αντιλαϊκό, μνημονι­ακής κοπής πακέτο συμφωνίων, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανα­μονή, ανοχή και πολύ περισσότερο εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική. 

Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης 11 Ιουνίου αποτέλεσαν ένα βήμα μπροστά στην κινητοποί­ηση του λαού, αλλά τώρα απαι­τείται κλιμάκωση των αντιδρά­σεων και των αγώνων σε όλα τα επίπεδα. Οι μέρες αυτές χρειάζο­νται αγωνιστικές αποφάσεις, με ξεκάθαρες διεκδικήσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τις διεκ­δικήσεις των κλάδων, την απαί­τηση για χτύπημα της ανεργίας και υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με ξεκάθαρη πο­λιτική στόχευση ενάντια σε χρέος, μνημόνια, ευρώ και ΕΕ. Για δια­κοπή των διαπραγματεύσεων εδώ και τώρα, καμιά συμφωνία -νέο μνημόνιο με τους τοκογλύφους, παύση πληρωμών – διαγραφή του χρέους. Με λογική αγωνιστικού συντονισμού, μαχητικών μορφών πάλης και σχέδιο για τη συνέχεια. Με απεργιακές μορφές και προ­ετοιμασία για πανελλαδική απεργία.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου