ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ποιος Θα Αντιμετωπίσει Την Εργοδοτική Τρομοκρατία Υπέρ Του «ΝΑΙ»;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από το πρωί της Δευτέρας έχει ξεκινήσει το κλίμα τρομοκράτησης από την πλευρά των εργοδοτών υπέρ του «ΝΑΙ». Άλλοι ανακοινώνουν την αναστολή έργων και τη μείωση της παραγωγής, άλλοι απειλούν με κλείσιμο των εταιριών (lock out) και υποχρεωτική άδεια (άνευ αποδοχών) για τους εργαζόμενους, άλλοι απειλούν ότι οι εταιρείες τους δεν θα ανοίξουν από Δευτέρα αν υπερψηφιστεί το «ΟΧΙ»!

Σε πολλές εταιρείες ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία μέχρι νεοτέρας. Επίσης διαρρέεται ότι οι μεγαλο-εργολάβοι θα προχωρήσουν στη διακοπή των τεσσάρων μεγάλων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Σε άλλες εταιρείες ανακοινώνεται ότι δίνεται άδεια άνευ αποδοχών, ενώ αλλού δίνεται υποχρεωτική άδεια, μαζί με εκφοβισμούς για απολύσεις. Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους ότι «εδώ δεν θα γίνουμε Σοβιετία». Από μεριάς των διευθυντών υπάρχει ξεκάθαρη πίεση για να ψηφιστεί το «ΝΑΙ». Μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», ενώ για όσους απουσιάσουν, αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση.

Οι κινήσεις αυτές δεν είναι μεμονωμένες. Επιδίωξη της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων.
Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και να πιέσουν τους εργαζόμενους για να μην ψηφίσουν «ΟΧΙ».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργοδότες -τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους μιντιάρχες, τους φαρμακοβιομήχανους και τους εφοπλιστές- νομίζοντας ότι θα υπάρξει «μορατόριουμ» με το κεφάλαιο, είναι πολύ μεγάλη.

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, πρέπει άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να την αντιμετωπίσουν με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα.

Το «ΟΧΙ» αποκτά ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΟΧΙ στην ΥΠΟΤΑΓΗ

ΡΗΞΗ -ΚΑΜΙΑ συμφωνία με το σφαγείο

ΜΠΟΡΟΥΜΕ χωρίς χρέος, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., €ΥΡΩ, κυριαρχία του κεφαλαίου

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

ΜΕ ΛΑΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ, ΚΥΡΙΑΡΧΟ,

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ

Στις 5 Ιουλίου ψηφίζουμε «ΟΧΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου