ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Λέμε ΟΧΙ στη συμφωνία - Απαιτούμε ρήξη με την ΕΕ των πολυεθνικών - Λαϊκό μέτωπο τώρα!

Πηγή : Σύλλογος Μαρξιστικής σκέψης "Γ. Κορδάτος" 

Ο λαός καλείται να πει ένα περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει.

Το ΟΧΙ αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για την απελευθέρωση της χώρας και του λαού από τη θηλιά της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και της ολιγαρχίας. Άμεσα βήματα πρέπει να είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, (μαζί με τον έλεγχο των κεφαλαίων και των τιμών των καταναλωτικών προϊόντων), η κατάργηση όλων των μνημονίων. Την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανοίξει μια τέτοια φιλολαϊκή διέξοδο. Είναι περιορισμένη εντός του πλαισίου της ΕΕ. Καλλιεργεί αυταπάτες και εξακολουθεί να συγκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ. Η πρόταση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα δεν εντάσσεται σε μια πολιτική ρήξης με τους τοκογλύφους αλλά σε μια λογική συνέχισης της διαπραγμάτευσης εντός των ασφυκτικών αντιλαϊκών πλαισίων της ΕΕ.

Καμιά παραλλαγή (έστω και κάπως πιο ήπια) της συμφωνίας που θα απορρίψει ο λαός με την ψήφο του δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Ο λαός επιθυμεί την άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων.

Γι’ αυτό, απαιτείται άμεσα να διαμορφωθεί μια πραγματικά εναλλακτική πρόταση. Απαιτείται η συνεργασία όλων των δημοκρατικών, πατριωτικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΜΑΡΣ, ανένταχτοι αριστεροί και προοδευτικοί αγωνιστές, άλλοι αγωνιστές που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνο για να δυναμώσουν τις άμεσες λαϊκές διεκδικήσεις και αγώνες αλλά και για να προσφέρουν τη δυνατότητα ανάδειξης μιας πραγματικά αριστερής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου