ΠΑΝΘΗΡΑΣ * 29

* Ιστοσελίδα Ενημέρωσης Της Μαχόμενης Αριστεράς Για Τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ * Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com * Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν και τις απόψεις της ιστοσελίδας * Αριστερά και Ενιαίο Μέτωπο Ενάντια στην Βαρβαρότητα*

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΠΡΙΝ : Λαϊκό «Όχι» Στην ΕΕ Και Στην Υποταγή

Όχι στο σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ, αλλά και στις μνημονιακές προτάσεις της κυβέρνησης

Η κυνική και άτεγκτη πολιτική των «εταίρων μας» που απαιτούν τη συνέχιση των εξοντωτικών μνημονίων, απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν φτώχεια για πάντα, τεράστια ανεργία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία, κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας. Γίνεται φανερή πλέον σε κάθε εργαζόμενο η βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.

 Επιλέγοντας να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, δεν έδωσαν καν το φύλλο συκής που επιζητούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να φέρει στην Ελλάδα τη νέα μνημονιακή συμφωνία, υποχρεώνοντάς την να απευθυνθεί στον λαό για δημοψήφισμα με το ερώτημα του «Ναι ή Όχι» στις προτάσεις των πιστωτών, τις οποίες προσέγγιζε με τις δικά της 47σέλιδα και βάλε κείμενα. Ακόμα και σήμερα, η κυβέρνηση εντάσσει το δημοψήφισμα στη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «αξιοπρεπούς συμβιβασμού», εντός του «κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος», του οποίου η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» όπως δηλώνει. 

Το περιεχόμενο του αναγκαίου, σήμερα, εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού «Όχι» είναι διαφορετικό. Εκφράζει την αναγκαία ρήξη με ΕΕ – ΔΝΤ. Είναι «όχι» στις κανιβαλικές προτάσεις των δανειστών και στην επιβολή νέας αντιλαϊκής λαίλαπας. «Όχι» και στις αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης, στη συνέχιση της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αλλά είναι και συνολικό «Όχι» στην ευρωζώνη και την ΕΕ, τις τρόικες και τους «θεσμούς». Είναι «Όχι» σε όλους τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λιτότητα, στο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των λαϊκών νοικοκυριών. «Όχι» στις ιδιωτικοποιήσεις και στην κυριαρχία των τραπεζιτών, στην αντιλαϊκή φορομπηξία, στην καταπάτηση της λαϊκής κυριαρχίας και δημοκρατίας από κάθε ευρωεπιτροπεία. 

Βρίσκεται απέναντι στο μισητό, αστικό, ραγιάδικο «ναι», της πλουτοκρατίας, του Σαμαρά και του Θεοδωράκη, του «μένουμε Ευρώπη».Για να γίνει ο οργανωμένος λαός και οι αποφασιστικοί αγώνες του πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να αποκρουστούν τα σχέδια τρομοκράτησης. Να αποτύχει κάθε απόπειρα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, η οποία θα εκφραστεί μαχητικά και στους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, αλλά και σε όποια κάλπη όπου και όταν στηθεί.

Πηγή : prin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου